به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، زهرا کوشافر؛ همه اتفاقات تلخ سال 88پس از انتخابات ریاست جمهوری کلید خورد. همان روزهایی که غبار فتنه بر دل جامعه سیاسی کشور نشسته بود و تشخیص سره از ناسره کار چندان ساده ای نبود. البته موضع گیریهای متناقض بعضی «خواص» که به جای روشنگری اقدام به نگاشتن نامه «بدون سلام» خطاب به« آقا» نمودند نیز بی تاثیر نبود و تشخیص فتنه یا طلب حق کردن برای خیلی ها پیچیده و دشوار شده بود.
کمتر کسی است که از روزهای سال88 به نیکی یاد کند و آن روزها را خاطرات خوشی برای خود قلمداد کند؛ البته در این میان باید عناصر اپوزوسیون خارج نشین را فاکتور گرفت چراکه نگاهی «آن روزها» به خوبی برق شادی را در چشم ایادی استکبار در غرب و شرق به تصویر می کشد.
اما یکی از نکات بارز روزهای آشوب، حضور مثبت و منفی دانشجویان در عرصه سیاسی سال88 بود؛ چه دانشجویانی که فریب دستان مخملی فتنه گران را خورده بودند و چه جوانانی که از برخی خواص هم جلو زده بودند در تحصیل کلاس «بصیرت شناسی».
مقام معظم رهبری، جوانان را میدان دار عرصه بصیرت می دانند و با اشاره به اتفاقات سال88 در این باره می فرمایند: بصیرت نورافکنی است که در تاریکی ها، راه را نشان می دهد و قطب نمایی است که در بیابانهای پرغبارِ حیرت، مسیر صحیح حرکت به سمت هدف را مشخص می سازد.
روزهای تلخ و شیرینی که محیط علمی و دانشجویی کشور را نیز بی بهره نکرد
دانشجويان ایرانی از زمان تاسيس دانشگاه همواره در فراز و نشيبهاي سياسي كشور پيشرو بودند و پس از انقلاب نيز در مناسبات سياسي كشور نقشي تعيينكننده و اثرگذار داشتهاند. جمعيت جوان كشور به ويژه در سالهاي اخير از ميان دانشجويان به خوبي توانستهاند اين روند را تحت تاثير قرار دهند. چه در شكلگيري جمهوري اسلامي و چه در دوام و ثبات آن و تعامل سازنده با گردانندگان آن اين گروه بسيار موثر ظاهر شدهاند.
اين اثرگذاري و فعاليت در دولتهاي مختلف تاكنون ادامه داشته و در واقع يكي از پايههاي سياست در كشور بوده است. از آن گذشته جنبش دانشجويي در تحولات سالهاي اخير در شكل دادن به جريانهاي سياسي به ويژه در مقاطع حساس، بارها اثرگذاري خود را به نمايش گذاشته، بنابراين چه در دوران اصلاحات و چه پس از آن نقش دانشجويان و تاثير جنبش دانشجويي همواره قابل توجه بوده است. در تمامي اين دورانها ويژگي دانشجویی بودن جنبش و فعاليت در چارچوبهاي دانشگاهي از خصلتهاي تقريبا ثابت اين جنبش بوده اما شيوهها و روشهاي فعاليت در برهههاي مختلف به ناچار تغيير يافته است.
با در نظر گرفتن تحولات گستردهيي كه همه جوامع از جمله جامعه ما در پرتو انقلاب تكنولوژي و تحولات ارتباطات تجربه ميكنند جنبش دانشجويي ايران نيز متحول شده است. جنبش دانشجويي هم دستخوش اين تحولات تكنولوژيك شده و در حال حاضر اين تحولات فرصتها و امكانات تازهيي را در اختيار فعالان اين جنبش قرار داده است. از اين رو جنبش دانشجويي فعلي تفاوتهايي با دوران قبل از انقلاب و حتي سالهاي ابتدايي پس از آن پيدا كرده و چهره آن متحول شده است.
جنبش دانشجويي از قشري برساخته شده كه قرار است آينده كشور را به دست گيرد و از اين نظر ميتوان گفت جهتگيريهاي فعالان جنبش دانشجويي تاثيري بسزا در آنچه كشور در آينده با آن مواجه خواهد شد، دارد. به همين خاطر توجه به خواستههاي دانشجويان امري مهم و سرنوشتساز براي كشور است. اين موضوع در كشور ما كه در سالهاي اخير با امواج گوناگون جابهجايي و در واقع فرار مغزها روبهرو بوده است بيش از پيش اهميت مييابد.
همانطور كه اشاره شد جنبش دانشجويي در تمامي مقاطع سرنوشتساز كشور از جمله شكلگيري انقلاب اسلامي نقشي غيرقابل انكار داشتـه است.در سال88هم دانشگاه ودانشجویان هم دست خوش تغیراتتی شد،تغییراتی که به 9دی و دفاع تمام قد از ولایت منجر شد.
البته نباید به از این مهم به سادگی عبور کرد که دانشگاه تیغ دو لبه است، همانقدر که آگاهی دانشجویان می تواند خط بطلانی باشد بر هر فتنه و آشوبی، اما عدم آگاهی بخشی و روشنگری برای قشر دانشجو نیز می تواند محرک و خطر آفرین باشد.
بر این اساس دانشجو و دانشگاه در روزهای پرالتهاب سال88 نیز بی بهره و بی نصیب نبود تا جاییکه سعید حدادیان از چهره های سرشناس جامعه مداحین و واعظین کشور در این باره می گوید: " الان یک توجهی از جانب دشمن به هیئتهای دانشجویی میشود، چه دشمن داخلی و چه خارجی، چه آگاه و چه ناآگاه ولی در مجموع دشمن برنامهریز است، دشمنی که هدفشناسی میکند و این حرف من به عاشورای 88 بر میگردد، در برنامهریزیهایی که دشمن دارد هر وقت که میخورد به دستگاه سیدالشهدا منهدم میشود، هر وقت میرسد به امام حسین (ع) نابود میشود فتنه سال 88 از هیئت دانشگاه تهران تیر خلاصی خورد."
وی بر همین اساس ادامه می دهد: در عاشورای 88 آن جمعیت اندک با دیدن هیئتی که مقابلشان قرار گرفت، پا به فرار میگذارند چون با لشگری مواجه شدند که نه لومپن هستند نه چکمهپوش، بلکه جوانان فرهیخته، اندیشمند، منطقیگرا و عالمی هستند که عالمانه به مجاهدت روی آوردند. این خروجی سال 88 است که فتنه را میخواباند و کمر آن را میشکند و مقدمهای میشود برای سه روز بعد یعنی 9 دی، این باعث شده که همه بیایند بر روی اجزای عاشورای 88 کار کنند، یک عده اساساً به دنبال تخریب هستند.
دانشگاه تیغ دو لبه است، با آگاهی دانشجویان میتوان فتنه هارا به پایان رساند در غیراینصورت دانشگاه میتواند محل فتنه باشد. آنچه که این دست افراد و احزاب برانداز پشت سر آنها را میترساند، زنده نگهداشتن یاد ایستادگی مردم پای آرمانهای انقلاب، دست رد زدن به سینه دشمنان اسلام و انقلاب، و هرچه فراگیرتر شدن این دیدگاه میان دانشجویان، هرسال نسبت به سال قبل است. اما این دست حامیان داخلی نظام سلطه باید بدانند که دانشگاه، همواره سدی خواهد بود دربرابر فتنه و فتنه گران.
در موقعیت حساس کنونی که انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری را پیش رو داریم و باتوجه به ثبت نام افراد معلوم الحالی که سابقه سیاهی در امتحان فتنههای ۷۸ و ۸۸ داشتند نقش حساس شورای محترم نگهبان بیش از پیش احساس میگردد. شورای نگهبان بدون هیچ گونه تسامح؛ افراد و هم دستان آنها که با اقدامات خود بر آتش فتنه دمیده و نشان دادند پتانسیل براندازی نظام اسلامی را دارند با عدم تایید صلاحیتشان کشور عزیزمان ایران را از بروز فتنههای دیگر و هزینههای گزاف مصون بدارد.
روزگاری کلید واژه «تقلب» ورد زبان فتنه گران بود وامروز هم ساکتان فتنه کلید واژه «شورایی شدن رهبری» را نُقلِ مجلسشان کردهاند.
واقعاًلذت بردم