عبدالرضا رستمی فر دبیر جشنواره مردمی فیلم عمار خوزستان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در اهواز، در باره فسلفه ایجادی جشنواره فیلم عمار اظهار داشت: جشنواره عمار قبل از اینکه یک جشنواره معمولی باشد يک اعتراض به جو حاکم بر سينما است. اعتراضي به سکوت و بيعدالتي سينما است.
وی افزود: اين جشنواره قيامي سينمايي است بر عليه فيلمهايي که مروج نگاه نژادپرستانه به بخشي از جامعه ما هستند و در واقع يک «نه» بلند است به سينمايي که ايران را ناديده ميگيرد. عمار انقلابي است در برابر سينمايي که مقابل بديها تعظيم ميکند تا جايزه بگيرد.
رستمی فر بیان کرد: واقعیت این است که غالب فيلمهايي که طي ساليان اخير در سينماي ما ساخته شده و به نمايش درآمده يا به نمايش درنيامدهاند به جاي حمله به قرارگاههاي بيعدالتي به مردم و سنتها و فرهنگهاي خودي هجوم بردهاند.
وی با اشاره به مردمی بودن فیلم عمار گفت: به نظر ما عماری ها این بی فروغی سینما ها بخاطر این نیست که مردم از سينما فاصله گرفتهاند بلکه اين سينماي ما است که طي ساليان اخير با مردم و مخاطبهاي واقعي خودش قهر کرده است.
دبیر جشنواره مردمی فیلم عمار خوزستان عنوان کرد: شاخصه مهمی که ميتوان آن را يک پديده در عرصه فرهنگي کشور دانست تجلي مکتب رسانه روستايي است.
وی ادامه داد: عمار اولين جشنوارهاي است که علاوه بر تهران در شهرستانها و حتي در روستاهاي دورافتاده کشور نيز برگزار شد. علاوه بر اين، غالب آثار اين جشنواره بازتابدهنده رنجها و مطالبات و ديدگاههاي روستاييان بود.
رستمی فر درباره اکران فیلم های آمار در خوزستان اظهار داشت: در استان خوزستان و در اين ايام در بيش از 23 شهر و روستا و بيش از 250 نقطه در سراسر استان توسط 750 نفر اکران کننده و برگزاری بیش از 1650 اکران در طول یکسال گذشته شاهد نمايش آثار هستيم.
وی با اشاره به ظرفیت فیلم عمار برای حضور در دورافتاده ترین شهرها بیان کرد: به عنوان نمونه در شهرستان باغملک که سالن سينما وجود ندارد جشنواره فيلم عمار ميزبان بيش از 200 مخاطب و علاقهمند به سينما بود یا در قلعه تل خوزستان در مسجد اکران کردیم که استقبال خوبی از اثار صورت گرفت.
این فعال فرهنگی در ادامه بیان کرد: در دوره ششم اکران فیلم عمار نیز همزمان با سراسر کشور در یوم الله 9 دی در 25 شهر و روستای استان خوزستان نیز پخش آثار جشنواره عمار آغاز گردیده است و علاقه مندان میتوانند با مراجعه به سایت ammarfilm.ir وثبت نام نسبت به تحویل بسیته فیلم ها بطور رایگان اقدام کنند.
وی گفت: یکی از نکات مهمی که می بایست اکران کنندگان عمار به دقت به آن توجه کنند بررسی و بدست آوردن اطلاعات کامل از ظرفیت های منطقه خودشان است و این ظرفیت ها را در برنامه های خودشان بهره گیری کنند.
رستمی فر همچنین به برگزاری نشست های با تخبگان دانشگاهی اشاره کرد و گفت: برگزاری نشست های هم اندیشی با نخبگان و فعالین فرهنگی استان در تحقق این موضوع بسیارحایز اهمیت است
وی بیان کرد: در استان نشست های متعددی با فعالین دانشجویی و مساجد و طلاب و اساتید و هنرمندان محترم استان بر گزار شده و از نقطه نظرات آنها بنحو شایسته ای استفاده کردیم.
دبیر جشنواره مردمی فیلم عمار خوزستان در این باره گفت: این موضوع هم اندیشی باعث می شود که تشکل های مختلف هم خود را عماری ببینند و در مسئله جشنواره فیلم عمار ورود پیدا کنند مثلا ما درشهرستان دزفول شاهد اکران همزمان تشکل های قرآنی هم بودیم
وی درباره دیگر برکات جشنواره عمار در عرصه هنر انقلاب اظهار داشت: معرفی هنرمندان انقلابی و هنرهای انقلابی و شهدای منطقه و محصولات جبهه فرهنگی انقلاب نیز میتواند در کنار برگزاری جشنواره عمار در منطقه باعث تقویت جبهه فرهنگی انقلاب شود.
رستمی فر گفت: ما در مراسم های اکران فیلم های عمار با دعوت از خانواده شهدا و برگزاری نمایشگاه تلاش داریم این مهم را محقق کنیم
وی همچنین به بهره مندی از ظرفیت نماز جمعه در اکران فیلم عمار اشاره کرد و اظهار داشت: در ابتدا ذکر این نکته حایز اهمیت است که اگر بتوانیم از ظرفیت های نماز جمعه خوب استفاده کنیم بسیاری از مشکلات جامعه حل و فصل خواهد شد و ستاد نماز جمعه در هسته مرکزی همه نهادهای دینی قرار دارد و باید از این ظرفیت بهره وری حداکثری را به عمل آورد.
این فعال فرهنگی ادامه داد: می بایست با تعاملی سازنده از تمام ظرفیت نماز جمعه در راستای استحکام پایه های انقلاب اسلامی استفاده کنند تا مردم حزب اللهی ما از برکات آن بهره مند شوند.
وی اظهار داشت: اگر برنامه های بیشتری برای تجمع و تشکل و حضور مردم انقلابی در این نهاد عبادی -سیاسی داشته باشیم می توانیم بهره وری را ارتقاء دهیم.
رستمی فر بیان کرد: تعامل ها و مشارکت ها و ارتباطات مجموعه ستاد برگزاری نماز جمعه با شرکت کنندگان و فضاسازی به وسیله تعاملات باید شوق و شور را برای شرکت حداکثری افراد در نماز جمعه به دنبال دارد.
دبیر جشنواره مردمی فیلم عمار خوزستان درباره بهره مندی ببیشتر ازظرفیت نماز جمعه ها گفت: اختصاص زمان مناسب در مصلی های نماز جمعه جهت پخش آثار برگزیده این جشنواره مردمی یکی از اقداماتی است که می تواند در ارائه محصولات عماری از جایگاه نماز جمعه بهره جست.
وی گفت: همچنین اختصاص مکان مناسب و ثابت جهت ارایه محصولات ناب جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی و معرفی و ارایه آثار جشنواره فیلم عمار جهت آشنایی بیشتر مردم با این رویداد فرهنگی در مصلی های نماز جمعه می تواند در بالفعل سازی ظرفیت های نماز جمعه موثر باشد.
دبیر جشنواره مردمی فیلم عمار خوزستان درباره آثار عماری های خوزستان در جشنواره فیلم عمار سال 94 بیان کرد: از استان خوزستان در بخش فیلم "ما" که مربوط به فیلم اولی ها است 4 اثر توانسته وارد مرحله داوری ها شود.
وی دراین باره بیان کرد: از این 4 آثاری که وارد مرحله داوری ششمین جشنواره فیلم مردمی عمار شدند، 2 اثر مربوط به موسسه آفتاب اهواز می باشد و 2 اثر هم آثار آقای رضاخانی از دانشجویان دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول می باشد.
رستمی فر گفت: در بخش آثار مستند هم در خوزستان آثار فاخری تولید شده است که این آثار هم در مرحله داوری هستند که یکی از این مستندها مربوط به روایت زندگی حاج صادق آهنگران است.
وی درباره مستند روایت زندگی حاج صادق آهنگران اظهار داشت: این مستند که توسط آقای مطوری و به سفارش صدا و سیمای مرکز خوزستان آماده شده است جزء فیلم اولی ها است و روایتی صادقانه از زندگی حاج صادق آهنگران است.
دبیر جشنواره مردمی فیلم عمار خوزستان بیان کرد: مستند "روی خط تحریم" کار دانشجویان دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول و "روایت زندگی حاج صادق آهنگران" امسال در ششمین جشنواره مردمی فیلم عمار در سینما فلسطین تهران برای اولین بار اکران می شود.
وی افزود: اکران استانی فیلم عمار در خوزستان در شهرها و روستا ها با استفاده از طرفیت مساجد، مدارس و تکیه ها شروع شده و مراسم اختتامیه این جشنواره اوایل بهمن ماه در اهواز برگزار می شود.