به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از زنجان، همواره برخی وقایع هستند که در جوامع مختلف تاریخ ساز می شوند و تاثیر این گونه وقایع بر بالارفتن میزان فکر و بصیرت جامعه، بسیار فراتر از سایر اتفاقات به وجود آمده است.
9دی 88 را می توان به حق از این دسته وقایع نامید که نیاز به بازخوانی دوباره و حتی چندباره دارد. آن چه در این روز مهم رقم خورد به اندازه ای سرنوشت ساز و معین کننده مسیر حق شد که امروزه عده ای نگران از معیار سنجش قرار گرفتن روز تاریخی 9دی، بر طبل فراموش ساختن این انقلاب مهم معاصر کشورمان می کوبند.
جنبش دانشجویی انقلابی فعال در 9 دی، به عنوان جریانی که رهبر معظم انقلاب، خرسند از بصیرت این نسل سوم انقلاب هستند، با همان صراحت لهجه و کنار گذاشتن محافظه کاری خود، خواهد توانست نقش موثری در پا برجا بودن این روز مقدس ایفا کند.
به همین منظور، به سراغ میثم سلطانی، مسئول اسبق بسیج دانشجویی دانشگاه روزبه زنجان و از فعالان فعلی جنبش دانشجویی انقلابی در دانشگاه آزاد اسلامی زنجان رفتیم و با این فعال دانشجویی به مناسبت سالروز 9 دی و همچنین نگاه های جریان های سیاسی پیرامون این اتفاق مهم، به گفت و گو نشستیم.
آنچه در زیر می آید مشروح گفت و گوی خبرگزاری دانشجو با این فعال جنبش دانشجویی است:
چه اتفاقی مردم را در روز ۹ دی به خیابان ها کشاند و چرا مردم ما نسبت به آن اتفاق واکنش نشان دادند؟
خلق حماسه نهم دی ماه هشتاد و هشت در گام اول لطف خدا بود که نور هدایتش را بر قلب های ملت آزاده ایران تابانید و مردم پس از هشت ماه جنگ سخت و نفس گیر که تقابل دو جریان حق و باطل بود، کارنامه درخشان و زرینی را رقم زدند و بر باطل بار دیگر پیروز شدند.
زمانی که مردم، حیله گری، نفاق، قدرت طلبی، زورگویی، قانون گریزی و قانون ستیزی فتنه گران خائن را دیدند حقیقت روشن شد و نورهدایت خداوند برای دفاع از نایب امام زمانشان در خون ها جریان یافت و مردم خودجوش قیام کردند و بار دیگر حماسه عظیمی را در تاریخ انقلاب اسلامی رقم زدند .
اگر به بیانات رهبری نیز بنگریم، نگاه ایشان به واقعه عظیم 9 دی را نیز بسیار متمایز از باقی نظرها می بینیم.
رهبر فرزانه انقلاب پس از حماسه عظیم 9 دی فرمودند: «هرچه انسان در اطراف اين قضايا فكر مي كند، دست خداى متعال را، دست قدرت را، روح ولايت را، روح حسين بن على (عليه السّلام) را مىبيند. اين كارها كارهائى نيست كه با ارادهى امثال ما انجام بگيرد؛ اين كار خداست، اين دست قدرت الهى است؛ همان طور كه امام در يك موقعيت حساسى - كه من بارها اين را نقل كردهام - به بنده فرمودند: «من در تمام اين مدت، دست قدرت الهى را در پشت اين قضايا ديدم». درست ديد آن مرد نافذِ بابصيرت، آن مرد خدا.
فکر می کنید چرا از روز ۹ دی، به عنوان روز اتمام فتنه و روز جمع شدن بساط فتنه گران یاد می کنند؟
برای پاسخ این سئوال، ابتدا باید قبل از نه دی را بررسی کنیم تا بتوانیم به جواب برسیم. هشت ماه فتنه گران همان اهل بغی، با پول و رسانه و منصب های کلان و هرچه که در توانشان بود برای خارج کردن انقلاب اسلامی از مسیر الهی و در یک کلام از خط حضرت امام (ره) کم نگذاشتند و بر لجاجت و نفاق خویش اصرارکردند تا بر ریل انقلاب اسلامی آسیب بزنند.
اما به فضل خدای متعال و عنایت خاص حضرت ولیعصر(عج) نتوانستند با خسارتهای کلانی که بر بیت المال زدند از آتش زدن ماشین و بانکها و کتک کاری زن و بچههای بی گناه که جرمشان حمایت از اعتقاداتشان بود تا شهادت سی و چند نفری که ملت تقدیم انقلاب کرد به اهدافشان که براندازی نظام بود، برسند.
بعد از خطبه های سرنوشت ساز حضرت آقا در نمازجمعه تاریخی 29 خرداد بود که شعله های زخم و حقد و کینه کمی خوابید و همین روند ادامه پیدا کرد تا این که چند ماه بعد، مردم به خیابانها آمدند و حماسه نه دی را خلق کردند. هر چند پایان فتنه هشتاد و هشت بود نه پایان فتنه !
زیرا هم اکنون می بینیم، آنهایی که آتش بیار معرکه بودند و یا بر آتش فتنه بنزین می پاشیدند هم اکنون پست های کلیدی را در دست دارند که باید به خدا پناه برد و از نفوذ جریانی این فتنه گران که هیچ اعتقادی به مبانی انقلاب اسلامی و فتنه ندارند هوشیار و آگاه باشیم.
از نظر شما چرا رهبر انقلاب این اندازه بر روی 9 دی تاکید کرده و از حرکت عظیم ملت در این روز، تجلیل کردند؟
نهم دی هم چنان که عرض کردم نمادی از تقابل دو جبهه حق و باطل هست و در این میان افرادی که درگذشته در سپاه انقلاب اسلامی بودند امروز در سپاه نفاق و تردید قرارگرفتند. آنها کسانی بودند که روزی نخست وزیر امام بودند و یا رئیس مجلس شورای اسلامی بودند اما به قول حضرت امام میزان حال فعلی افراد است نه گذشته آنها .
چطور که در طول تاریخ طلحه و زبیرها و شمرها و عبدالله بن عباس ها بودند؛اما عاقبت به شر شدند و مسیر حق را گم کردند. همان طور که مستحضرید حضرت آقا فتنه را فراموش نکردند؛ زیرا تنها یک لایه سحطی فتنه نمایان و روشن شده است ولایه های عمیق و جریانی فتنه مسله اصلی است که باید شناسانده شود که با گذشت تاریخ و از میان رفتن پرده جریان فتنه عمیق تر قابل مشاهده خواهد.
مورد بعدی که شاید بتوان به آن اشاره کرد ظلم بزرگی بود که این خیانتکاران در حق ملت و کشور مرتکب شدند و هنوز هم که هنوز است، نباید این خط فتنه گم بشود و لازم است تا بیشتر به نسل جوان و مردم شناسانده شود .
جنبش دانشجویی انقلابی چگونه باید در مقابل جریان خطرناک فتنه که هر بار در چهره جدیدی نمایان می شود مقابله کند و مردم را نیز آگاه نماید ؟
رهبر معظم انقلاب مکررا در دیدار های دانشجویی خود پیرامون وظایف دانشجو توضیحاتی ارائه فرمودند. برای نمونه ایشان در یکی از دیدارهایشان فرمودند که: «به نظر من، جوانان انقلابي دانشگاه - چون بحث دانشجو را داريم - سعي كنند خوب درس بخوانند؛ خوب فكر و معرفتشان را بالا ببرند. سعي كنند در محيط خودشان اثر بگذارند؛ فعال باشند، نه منفعل.
روي محيط خودشان، اثر فكري و رواني بگذارند. اين شدني است. يك جوان گاهي اوقات ميتواند مجموعه پيراموني خودش را - كلاس را، استاد را و حتّي دانشگاه را - زير تأثير شخصيت معنوي خودش قرار دهد. البته اين كار با سياسیكاري بهدست نميآيد.
با معنويت بهدست ميآيد، با صفا به دست ميآيد، با استحكام رابطه با خدا به دست ميآيد. عزيزان من! رابطه با خدا را جدّي بگيريد. شما جوانيد؛ به آن اهميت بدهيد، با خدا حرف بزنيد، از خدا بخواهيد. مناجات، نماز، نماز با حال و با توجّه، براي شما خيلي لازم است. مبادا اينها را به حاشيه برانيد.
وقتی به بیانات رهبری نگاه می کنیم، تاکید ویژه ایشان را بر لزوم منفعل نبودن یک دانشجوی انقلابی پیرامون اتفاقات محیط خود و همچنین لزوم تاثیر گذاری دانشجویان انقلابی را یادآور می شوند.
اگر بخواهیم از این بیانات الگو بگیریم متوجه می شویم که جوانان و علی الخصوص دانشجویان انقلابی که رهبر فهیم انقلاب ایشان را مزین به عبارت افسران جوان جنگ نرم کرده اند، دو وظیفه سخت و سنگین دارند که اول شناخت لایه های عمیق فتنه که امروز جریان نفوذ است و دوم شناساندان این لایه به قشرهای مختلف دانشجویان و مردم است که این امر با سلاح تقوا و سلاح منطق میسر خواهد بود .
فکر می کنید اگر باز هم اتفاقاتی مشابه عاشورای ۸۸ بیفتد، مردم چه واکنشی نشان خواهند داد؟
مردم که از اول انقلاب تا کنون هرکجا نیاز کشور بوده است، جلوتر از بسیاری مسولان که دم از ولایت می زنند ولی بر خلاف گفتمان انقلاب اسلامی و حضرت آقا عمل می کنند هستند.
به لطف خدا هرجا مردم احساس کنند که وظیفه است بیایند در صحنه حضور پیدا می کنند و نقش آفرینی می کنند. ملت باورها و اعتقادشان با عاشورا گره خورده است و همه جا پای بیرق حضرت سیدالشهدا علیه السلام و نایب برحقش امام خامنه ای هستند آن هم با عملشان نه با حرف .
چه سخنی با مسئولانی که سعی در فرار از ابراز نظر پیرامون ۹ دی دارند، دارید؟
مسئولان بدانند که فتنه، شاخص و معیار سنجش مردم است. اگر در گذشته از دوران دفاع مقدس سئوال می شد، اکنون جوانان امروزی فتنه را شاخص قرارداده اند و جریان نفوذی که در پی کم رنگ کردن و از بین بردن و به فراموش سپردن این روز بزرگ هستند، یا این افراد خودشان نقش داشته اند و یا منفعتشان را در خطر می بینند که این نیز عین نفاق است .
به نظر شما کاندیداهایی که بی توجهی به ۹ دی را خواستارند چه هدفی از این اقدام خود دارند؟
با توجه به جمع آوری رای و جلب توجه اکثریت نظرها برخی از نمایندگان فکر می کنند که با حرکت زیگزاگی می توانند رای آن عده قلیلی که در فتنه بودند را نیز جمع کنند که با بی تفاوتی خود، خنثی بودن نسبت به فتنه را دنبال می کنند که البته موفق نخواهند بود؛ زیرا یکی از سئوالات اساسی و کلیدی که ملت از همه نامزدها دارند موضعشان نسبت به فتنه و فتنه گران است؟ باید معرفی کنند فتنه گران چه کسانی بودند .برخی از نامزدها شاید بخواهند کاسبی کنند که موفق نخواهند بود.