گروه دانشگاه« خبرگزاری دانشجو» یادداشت دانشجویی* شش سال پیش کشور در بزنگاهی تاریخی قرار گرفت که از آن می توان به عنوان غربالگری نام برد که متعهدان به این انقلاب و دستاورد های آن را از کسانی که ادعای ولایت پذیری و انقلابی بودن داشتند از هم جدا نمود . هر چقدر عمیق تر به حوادث آن سال ها نگاه کنیم می بینیم که هر چه جلوتر می رویم ریزش بیشتری داریم و افرادی که می مانند خلوص بیشتری دارند، چون غربال در این مرحله ریزتر و دقیق تر میشود.
ایران اسلامی بعد از انقلاب بارها و بارها دچار چنین فتنه هایی شده بود، اما نکته ای که فتنه سال ۸۸ را از دیگر اتفاقات متمایز می کند ریشه تاریخی حداقل ۱۰ ساله آن است . به فتنه ۸۸ نمیتوان بی ارتباط با حوادث قبل از آن نگاه کرد و آن را باید در بستر اتفاقات قبل و بعد از آن بررسی کرد.
اتفاقات تاسف بار۸۸ تبعات منفی بسیاری برای کشور داشت. بذر این فتنه از سال ۷۸ جوانه زد و در طول این ۱۰سال عوامل خارجی و داخلی در طی برنامه ریزی بودند تا امام زدایی و انقلاب زدایی را در دستور کار خود داشته باشند و بتوانند نظام سوسیالیستی مذهبی راه بیندازند تا با آن به خواسته هایی برسند که با انقلاب اسلامی و وجود رهبری مدبر و مردمی با بصیرت برای آنها غیر ممکن بود.
۱۰سال زمان کمی نبود تا بتوانند برنامه ای دقیق بچینند . عوامل داخلی را شناسایی کنند و بستری مهیا کنند تا این اتفاقات را رقم بزنند. اما با ظهور دولت دهم و حمایت های رهبری از مشی کلی دستگاه اجرایی کشور که نه البته حمایت از یک شخص یا جریان خاص بود؛ بلکه حمایت از گفتمانی مردمی و انقلابی و خدمت گزاران مردم بود، بر نگرانی دشمنان داخلی و خارجی افزود. کشور های غربی به عنوان عوامل خارجی موثر در فتنه و کسانی که اتاق فرمان فتنه به حساب می آمدند برای کلید زدن پروژه خود به آماده شدن مجموعه ای از شرایط داخلی نیاز داشتند.
آنان انتخابات را که یکی از نقاط قوت کشور در سال های بعد از انقلاب بود را نشانه گرفتند و به بهانه و حتی پیش بینی تقلب در انتخابات ریاست جمهوری، پروژه خود را آغاز کردند. از طرفی دیگر متاسفانه افراد سود جو و تشنه مقام و منصب در داخل کشور که سال های سال خودشان را منتسب با امام خمینی (ره) و انقلاب به مردم شناسانده بودند با آنان یک صدا شدند.
این افراد بعد از رحلت امام خمینی(ره) عدالت را پیش پای توسعه قربانی کردند و از آرمان های امام فاصله گرفتند و زمینه را برای حمله فرهنگی و اعتقادی دشمن مهیا کردند. و کم کم با افزایش زاویه گیری از اهداف نظام، افراطین ۲خرداد خیانت های خود را به کشور تمام کردند. اما این پذیرفتنی نبود که طایفه ای نگون بخت به بهانه رای و تقلب در انتخابات به قتل عام برترین ارزش ها و فضیلت های نظام اسلامی بپردازند.
فتنه بهانه ای شد تا مردم فرزندان ناخلف این انقلاب را بشناسند. قرآن چه خوب اشاره کرده و لقد فتنا الذين من قبلهم فليعلمن الله الذين صدقوا و ليعلمن الكاذبين ما قطعا پیشینیان شمارا به فتنه انداختیم تا روشن شود چه کسانی راست میگویندو چه کسانی دروغ می گویند.
ریشه اصلی فتنه هایی همچون فتنه سال های ۷۸و ۸۸ به ویژه ۸۸ در اصلاح طلبان افراطی بود که هزینه آن از جنگ ۸ ساله و از کل سال های تحریم های امریکا علیه ایران بیشتر شد.
در این جریان نخبگان سیاسی و برخی از شخصیت ها و مسئولینی بودند که اگر نگوییم فتنه را همراهی کردند اما آن را تقبیح ننمودند که این رفتار از بی بصیرتی آنها و عدم توجه به بیانات رهبری ناشی می شد. از طرف دیگر چه رسانه ها ی دیداری و شنیداری ملی و چه رسانه های بیگانه، آتش به دامان این قضیه زدند و مغرضانه اخبار و اتفاقاتی را گزارش کردند که باعث تهییج احساسات مردم عادی شد .
اگر کمی فکر کنیم می بینیم که در آن سال ها تنها تصاویری که می شد دید، شعار دادن و آتش زدن سطل های زباله و … بود . دریغ از اینکه رسانه ای به ماهیت اصلی و تاریخی این قضیه بپردازد و چه به جا رهبری اذعان داشتند که انبوهی از مطبوعات کشور به پایگاه دشمن تبدیل شده بود و در زمین دشمن بازی می کردند.
از عوامل و منافقان داخلی که صرف نظر کنیم به توضیح راجب عوامل خارجی این حوادث می رسیم. این عوامل را می توان در ۴مورد خلاصه کرد.
1. برقراری ارتباط های پنهان بعد از انقلاب با مهره داخلی
۲. کمک های مالی برای براندازی نظام و نیل به اهداف فتنه گران و افراد سود جو
۳. حمایت های علنی غرب و اسرائیل در چارچوب پروژه های دیپلماسی عمومی
۴.شبکه سازی اجتماعی در حوزه های مجازی و حقیقی
در این میان هم مطابق عملکرد های قبلی کشور های غربی، آن ها از سلاحی بسیار پیشرفته استفاده کردند که رسانه و خبر رسانی عظیم و پیشرفته آنها بود. آنان با استفاده از این ابزار، عده ای را در داخل کشور به توطئه و …علیه نظام فرامیخواندند. از جمله این اقدامات می توان به شبکه (بی بی سی ) اشاره کرد که درست شش ماه قبل از انتخابات برنامه های خود را به ۲۴ساعت در روز رساند و شبکه(سی ان ان )که برنامه های عادی و همیشگی اش را قطع کرد و برنامه های خود را به مسائل داخلی ایران پرداخت.
به طور کلی از عوامل موثر در فتنه به سه مورد زیر اشاره کرد.
۱. افراد عاقل و با بصیرت
۲. افراد غافل و کم بصیرت
۳. افراد خائن و بی بصیرت
در مورد کشور های غربی می توان این طور قلمداد کرد که سیاستمداران آمریکایی تحلیل اشتباهی نسبت به ثبات ایران داشتند و خیال می کردند که حکومت ایران رو به نابوی است.
اما راجب فتنه گران و کسانی که سال های سال است از این نظام منتفع می شوند فقط و فقط می توان اشاره به جاه طلبی و ندیده گرفتن جایگاه ولایت اشاره کرد.
اما خوشبختانه تمامی این تدارکات و خیال پردازی های دشمن تنها با یک سخنرانی رهبری در نماز جمعه به نابودی گرایید و مردم نیز در حماسه ۹دی بار دیگر ثابت نمودند که با هر مشی سیاسی که دارند تا پای جان هوادار و محافظ این انقلاب و دستاورد های آن خواهند بود. ۹ دی پاسخ متقارن و متناسب انقلاب اسلامی به طرح انقلاب مخملی در کشور بود.
این اولین فتنه در طول تاریخی کشور نبوده و مسلما آخرین آن ها هم نخواهد بود . و چه خوب است که در این بحبوحه سیاسی تنها و تنها با پشتیبانی از ولایت فقیه بپردازیم تا به رهنمون های مدبرانه ایشان پایان این انقلاب و خون شهیدانمان را به انقلاب حضرت مهدی برسانیم.
فاطمه کاظمی- فعال دانشجویی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.