گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو، یادداشت دانشجویی*تمایز اصلی انقلاب اسلامی با بقیه انقلاب ها و نهضت ها بر اساس اندیشه ها و آرمان ها و مردمی بودن آن است و شناخت ماهیّت و هویت انقلاب منوط به شناخت ارکان شخصیت و تفکر امام خمینی(ره) است.اصلی ترین منبع فهم چیستی و اهداف انقلاب اسلامی سیره و سخنان امام راحل است و افق، گستره و چشم انداز انقلاب را هم باید از میان اندیشه های ایشان استخراج و ترسیم نمود.
خطر بزرگی که پس از ارتحال بنیانگذار انقلاب اسلامی احساس می شد، مساله تحریف مکتب و شخصیت امام بود.حتی امام خمینی(ره) در دوران حیات خود متوجه احتمال بروز این مساله شدند و درباره جعل و تحریف سخنان خود در آینده هشدار داده و فرمودند : « اکنون که من حاضرم، بعض نسبت های بیواقعیت به من داده میشود و ممکن است پس از من در حجم آن افزوده شود؛ لهذا عرض میکنم آنچه به من نسبت داده شده یا میشود مورد تصدیق نیست، مگر آنکه صدای من، یا خط و امضای من باشد، با تصدیق کارشناسان؛ یا در سیمای جمهوری اسلامی چیزی گفته باشم.»
پس از رحلت امام نیز مقام معظم رهبری(مدظله العالی) از همان ابتدای شکل گیری پروژه تحریف امام تا امروز، بارها نسبت به زیان های این خیانت تذکر داده و تبعات وخیم آن را بیان کردند و لزوم هوشیاری مردم و واکنش خواص، نخبگان تاثیرگذار و دلسوزان انقلاب اسلامی را نسبت به تفسیر غیرواقعی و تحریف گفتمان خمینی کبیر یادآور شدند.حال چقدر به این تکلیف توجه شد، بماند که خود حدیث مفصّلی است!
نیروهای انقلابی و شاگردان مکتب روح الله از خیانت بزرگی که توسط برخی کج اندیشان در حق بنیانگذار انقلاب می شود نگرانند.افرادی هستند که انقلاب و امام لقلقه زبانشان شده است، ولی افکارشان آن چنان با اندیشه امام زاویه پیدا کرده که مجبور شده اند به هر طریقی دست به تحریف و سانسور امام بزنند.
امام را گزینشی و سلیقه ای می بینند، از سخن امام فقط برای اثبات حرف خود و کوبیدن طرف مقابل استفاده می کنند و می خواهند امام راحل را با وجود نص صریح بیانات، با انواع خواب و خاطره و شهود و رمل و ... آنگونه معرفی کنند که خود می خواهند و به طور خلاصه تمام سعی شان بر این است که عنصر انقلابی بودن و روحیه جهادی و استکبارستیزی را در اندیشه سیاسی و مانیفست امام خمینی(ره) کمرنگ جلوه دهند.
هرجا بیانات امام طبق خواسته آنان بود، منادی و دلسوز خط امام می شوند، ولی اگر سیره و سخن امام برعکس تفکر و حالِ فعلی آنان باشد، باید مکتب حضرت روح الله را کنار گذاشت و هر آنچه آن ها میگویند اطاعت شود! حتی با وجود اینکه شاخصه های اصلی خط امام استکبارستیزی، آرمان خواهی، جهاد و روحیه مبارزه و مقاومت است، ولی از این معیارها سخن نمی گویند و انگار نباید این شاخصه ها را مطرح کرد، چون گویی به مذاقشان خوش نمی آید و شاید خود این خصلتها را ندارند و از خط امام فاصله گرفته اند که اینگونه رفتار میکنند! سخن کوتاه کنیم که «یک سینه حرف موج زند در دهان ما» و هرچه از این خیانت بزرگ در حق امام بگوییم، کم گفته ایم.
حال جالب اینجاست متأسفانه دایره این تحریف به یادگار فقید امام، حاج احمد خمینی نیز رسیده است! چرا که بعضی از سخنان و موضع گیری های آن مرحوم هم توسط برخی تحریف و سانسور می شود!
حاج احمد خمینی(ره)، دومین فرزند معمار کبیر انقلاب اسلامی و همراه و پشتیبان همیشگی او بود.بعد از رحلت پدر نیز جزو اولین کسانی بود که حمایت و پشتیبانی خود را از آیت الله خامنه ای اعلام کرد و با مواضع انقلابی خود اجازه هیچگونه سوء استفاده را به ضد انقلاب نداد و در دوران پس از امام همواره بر اطاعت از رهبری تأکید کرد.حمایت و دفاع حاج احمد از ولایت فقیه و مقام معظم رهبری به حدی بود که در طول عمر بارها دراین باره سخن به میان آورد و حتی در وصیت نامه خود خطاب به فرزندانش اینگونه تذکر داد :
« به حسن و برادرانش اين توصيه را مي نمايم كه هميشه سعي كنند در خط رهبري حركت كنند و از آن منحرف نشوند كه خير دنيا و آخرت در آن است و بدانند كه ايشان موفقيت اسلام و نظام و كشور را مي خواهند.هرگز گرفتار تحليل هاي گوناگون نشوند كه دشمن در كمين است.»
با نهایت تأسف باید عرض کرد وصیت نامه حاج احمد خمینی خطاب به فرزندانش یکی از مصادیقی است که برخی ها اصرار دارند آن را سانسور نمایند تا از یادها فراموش شود و ناراحت کننده تر این است که این وصیت نامه حتی در اکثر وب سایت های اینترنتی زیرنظر موسسه تنظیم و نشر امام خمینی(ره) هم وجود ندارد و گویی کان لم یکن محسوب می شود! علت چیست؟
چرا وقتی در سایه بی توجهی و سانسور موسسه امام یکی از سران فتنه بدون ارائه دلیل و مدرک اظهار داشت که وصیّت نامه حاج احمدآقا دستکاری شده، باز هم این موسسه و بستگان امام هیچ واکنشی نشان ندادند؟ لااقل می آمدند حرفش را تأیید می کردند! اصلاً چرا مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) و رسانه های مرتبط با آن حتی در فتنه 88 و در بحبوحه هجمه های عظیم به آرمان های امام راحل سکوت پیشه کرده و واکنش نشان ندادند ؟
چرا این مؤسسه که زیر نظر سیدحسن خمینی فعالیت می کند، در برابر انواع تحریف و سانسور بیانات و تفکر امام و اکثر توهین ها و اظهارنظرهای بی پایه و اساسی که در دهه های اخیر درباره بنیانگذار انقلاب اسلامی در رسانه ها منتشر شد، هیچ واکنشی نشان نداد، ولی وقتی رسانه ملی اقدام به پخش مجموعه یازده قسمتی «شاخص» جهت بازخوانی مستند آراء و اندیشه های امام خمینی (ره) کرد، سیدحسن خمینی احساس تکلیف کرده و طی نامه ای به رئیس وقت صداوسیما پخش این برنامه را مصداق تحریف امام برشمرد و اتهامات مختلف و بدون سند بسیاری را به صداوسیما نسبت داد!
البته او خود هم در متن نامه اذعان کرده بود این مستند را ندیده ! و بر حسب نظر دوستان این نامه را نوشته است که این عمل نوه امام باعث شد رئیس رسانه ملّی طی نامه ای به تهمت ها و ادعاهای وی پاسخ بدهد.
بُعد اصلی سانسور هدفمند سید احمد خمینی، مربوط به رنجنامه او خطاب به مرحوم منتظری است.اختلاف نظرهای آیت الله منتظری با امام در موضوعاتی مانند مساله نفوذ باند مهدی هاشمی و منافقین در بیت آن مرحوم و ابراز نگرانی های مکرر دلسوزان انقلاب از این اتفاق که خود از مباحث مفصل و عبرت آموزتاریخ معاصر است، باعث شد تا امام خمینی(ره) در 6 فروردین سال 1368 نامه ای را خطاب به آقای منتظری بنویسند و در آن به بیان شِکوه ها و گلایه های خویش و نقاط ضعف او پرداخته و رسماً منتظری را از سِمت قائم مقامی رهبری عزل نمایند.
پس از انتشار نامه امام خمینی(ره) خطاب به مرحوم منتظری، اذهان عمومی هنوز در سردرگمی به سر می برد و مردم به دنبال یافتن پاسخ سوالات خود درباره علل این تصمیم مهم امام بودند.سید احمد خمینی یار و همراه همیشگی امام با هدف روشنگری و از بین بردن شبهات اقدام به نوشتن نامه ای خطاب به مرحوم منتظری می کند و در آن به تفصیل درباره اقدامات وی و واکنش های امام و برخی اعترافات مهدی هاشمی، چهره شاخص منسوب به بیت آیت الله منتظری سخن به میان می آورد که این نامه با عنوان «رنجنامه» شناخته شده و با همین عنوان به چاپ میرسد.
رنجنامه سید احمد خمینی پرده از بسیاری از اتفاقات و مسائل ناگفته برمی دارد و به همین دلیل، این کتاب پس از انتشار با استقبال عموم مردم بویژه خواص و نخبگان آن دوره مواجه می شود.حاج احمدآقا در بخش نخست رنجنامه انگیزه خود از نوشتن نامه مذکور را اینچنین شرح می دهد:
« ... از آنجا که در متن وقايع انقلاب خصوصاً در جزء جزء ماجراي حضرتعالي و برخورد گرم و صميمانه حضرت امام با شما و تلاش معظم له براي نجاتتان از چنگال توطئه گران و نفوذي ها بودم، فکر کردم اگر حقايق را بازگو نکنم به اسلام و انقلاب و امام و مردم خيانت کرده ام.چه بسا نسل معاصر و آيندگان براساس ناآگاهي تصور کنند که جنابعالي را يک شبه و بدون مقدمه کنار گذاشته اند، در حاليکه به هيچ وجه اين گونه نبوده است.ذکر اين نکته در بيان تلخي حادثه کافي است که حضرت امام روحي فداه پس از کنار گذاشتن شما ظرف چند ساعت چندين بار گريستند و بارها فرمودند که لحظه اي از آقاي منتظري غافل نيستم، ولي چه کنم که مصلحت نظام ايجاب مي کرد که ايشان کنار بروند... »
پس از ارتحال امام خمینی(ره)، مرحوم منتظری گرچه با برخی سخنرانی ها و اظهارنظرها در مقام تضعیف جایگاه رهبری و ولایت فقیه برآمده بود، اما فعالیت سیاسی قابل توجهی نداشت و حضور مجدد وی در رسانه ها و صحنه های اجتماعی را باید فتنه سال 88 و جریانات مرتبط با آن دانست که این عالم معزول و مغضوب امام خمینی(ره)، به عنوان پدر معنوی فتنه مطرح شد و مدتی را به هدایت این جریان پرداخت.
در همین راستا نام آیت الله منتظری دوباره بر سر زبان ها افتاد و حتی حامیان جریان فتنه پس از فوت او سیاه پوش شده و چندین یادنامه و ویژه نامه در تجلیل از آن مرحوم منتشر نمودند.به طور کلی تلاش این جریان برای سانسور تقابل بیت آیت الله منتظری و بیت امام و کمرنگ جلوه دادن اختلافات مرحوم منتظری و امام خمینی(ره) بود و از هر اقدامی برای رسیدن به این هدف و ترویج اندیشه التقاطی خود بهره می جستند.
آنچه در این میان عجیب به نظر میرسد، این مساله است که سالهاست موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) تصمیم به عدم چاپ و سانسور رنجنامه گرفته و این اثر یادگار فقید امام حتی در غرفه های نمایشگاهی و فروشگاه های این موسسه عرضه نمی شود و و امروز رنجنامه کتابی است کمیاب و حتی نایاب که دهها سال است تجدیدچاپ نمی شود!
با جستجو در پایگاه های اینترنتی وابسته به موسسه امام متوجه می شویم رنجنامه در این وب سایت ها هم موجود نیست و منتشر نشده است! دلیل و چرایی سانسور این سند مهم تاریخی چیست؟
آیا مسئولین موسسه امام نظراتی مغایر با سید احمد خمینی پیدا کرده اند که از عرضه این کتاب صرف نظر میکنند؟ چرا رنجنامه و وصیتنامه پدر حتی در وبسایت فرزندش وجود ندارد؟! چرا پایگاه خبری «جماران» که زیرنظر موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) فعالیت میکند، به تریبون جناحی خاص تبدیل شده و روزانه انواع خبرهای دست چندم و زرد، از بچه دار شدن فلان بازیگر و فوتبالیست تا آخرین توصیه های آرایشی و بهداشتی را منتشر می کند، اما حتی یکبار هم تصمیم به انتشار و بررسی وصیت نامه و رنجنامه حاج احمد خمینی در فضای مجازی نگرفته است؟!
بروز مسائل گفته شده این سوال را در ذهن ایجاد می کند که آیا سانسورکنندگان رنجنامه و وصیت نامه حجت الاسلام حاج احمد خمینی همسو با جریان فتنه هستند که تصمیم به عدم انتشار این اسناد گرفته اند و از بیان واقعیت ها صرف نظر میکنند؟!
پروژه تحریف و سانسور امام خمینی(ره) قرار است تا کجا پیشروی کند و به دنبال رسیدن به چه اهدافی است و چه برنامه ای برای امروز و فردای ما تدارک دیده است؟! مراقب بوده و بیدار باشیم تا تحریف ها و سانسورهای بزرگتری اتفاق نیفتد!
رضا اصغری آذر -عضو شورای مرکزی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.