آخرین اخبار:
کد خبر:۴۸۲۶۹۰
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد:

چاقی یکی از عوامل ابتلا به سرطان است

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: اگر افراد می‌خواهند که به سرطان دچار نشوند از بالا رفتن وزن خود بیش از پنج کیلو از حد طبیعی خودداری کنند، زیرا نداشتن وزن طبیعی خود عاملی بر ایجاد سرطان است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، محسن نعمتی امروز در سمینار «ارتقای سطح آگاهی جامعه از ابتلا به سرطان» که در تالار ابن سینای دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، گفت: بر طبق بررسی‌های صورت گرفته سرطان با چاقی ارتباطی دو سویه دارد. افراد چاق در طول عمر خود به 20 نوع سرطان بیش از دیگران دچار می‌شوند که می‌توان سرطان‌های روده بزرگ، رحم، سینه و کلیه را از این دست دانست.

 

دانشیار تغذیه دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: هنگامی که فرد چاق می‌شود نظم هورمونی خود را از دست می‌دهد و با خارج شدن هورمون‌ها از حالت عادی عوامل التهابی در بدن شکل می‌گیرد که هنگام تبدیل شدن این عوامل به سطوح بالاتر موجبات تحریک سلولی را به دنبال داشته و سرطان را ایجاد می‌کند.

 

نعمتی تغییر شرایط زندگی همراه با چاقی را عاملی بر ایجاد سرطان دانست و افزود: هر کدام از سرطان‌ها در طول زندگی عوامل مستعد کننده خود را دارند؛ از قبیل چربی انباشته شده در گوشت قرمز و یا مصرف نوشیدنی‌های داغ در طولانی مدت که هر کدام به شکلی موجبات ایجاد سرطان را به دنبال دارد.

 

وی  خاطرنشان کرد: یک سوم سرطان‌ها به دلیل چاقی افراد، یک سوم به دلیل استعمال دخانیات و یک سوم سرطان‌ها به دلیل عوامل طبیعی شکل می‌گیرد.

 

این استاد دانشگاه گفت: در بیان عوامل محیطی می‌توان به وجود ویروس‌ها اشاره داشت، به عنوان مثال فردی که در فضای کارخانه مدام در معرض مواد سمی قرار دارد از طریق عوامل محیطی به سرطان دچار می‌شود.

 

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد چاقی را عاملی موثر در رشد بیمار سرطان دانست و گفت: اگر افراد می‌خواهند که به سرطان دچار نشوند از بالا رفتن وزن خود بیش از پنج کیلو از حد طبیعی خودداری کنند، زیرا نداشتن وزن طبیعی خود عاملی بر ایجاد سرطان است.

 

وی ادامه داد: مردم مراقبت کنند در طول زندگی از جوانی تا به پیری اجازه ندهند وزن آن‌ها به رشد بیش از حد دچار شود زیرا چاقی زمینه مستعدی برای ایجاد بیماری سرطان است.

 

دانشیار تغذیه دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نوشیدن چای را برای افراد مفید دانست و گفت: هر نوع چایی را به سه شرط، زیاد هم بنوشید، عیبی ندارد؛ اول ملایم و معتدل بنوشید، با هر چای تعداد زیاد قند میل نکنید و چای را تیره استفاده نکنید.

 

این استاد دانشگاه داشتن تحرک را در مقابله با سرطان مهم ارزیابی کرد و افزود: افراد باید در طول روز حدود 30 دقیقه پیاده روی را داشته باشند و از فرو رفتن در زندگی بدون تحرک دوری کنند؛ به نحوی که در روز با رشد تحرک خود پیاده روی روزانه را به 45 تا 60 دقیقه ارتقاء دهند.

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار