سید هاشم اورعی، استاد دانشگاه صنعتی شریف در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، با بیان اینکه در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر به ویژه بادی کارهای علمی زیادی در دنیا انجام شده، گفت: فعالیت در زمینه انرژی تجدیدپذیر نیز در دانشگاههای زیادی در حال انجام است.
وی بیان داشت: در ایران برای طراحی ژنراتور جدیدی بین دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه کمبریچ و درهام انگلستان یک پروژه در حال انجام است.
رئیس انجمن علمی انرژی باد با اشاره به نقش دانشگاهها در توسعه انرژیهای تجدید پذیر و به ویژه انرژی باد، افزود: دانشگاهها نقش موثری در توسعه فناوری و بکارگیری انرژیهای تجدید پذیر در کشور دارند.
اورعی با بیان اینکه هم اکنون رشته انرژی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در دانشگاههای کشور راه اندازی شده، از راه اندازی دانشکدههای انرژی خبر داد و بیان داشت: دانشگاه صنعتی شریف هم اکنون رشته انرژی را راه اندازی کرده است و این دانشگاهها با تجهیز کردن خود درصدد کمک به صنعت هستند.
وی ادامه داد: البته دانشگاه تهران نیز دانشکده فناوریهای نوین را راه اندازی کرده و مراکز غیر انتفاعی مانند سجاد مشهد هم این رشته را دارند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: ممکن است در دانشکده برق و مکانیک به رشته انرژی پرداخته باشند؛ اما میبینیم در بعضی دانشکدهها، رشته انرژی را در مقطع کارشناسی ارشد ارائه میدهند و پروژههای زیادی در مقطع ارشد و دکترا در دست انجام است.
در زمینه بازاریابی برای انرژیهای تجدید پذیر به اندازه کافی کار نشده است
این عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف در خصوص بازاریابی برای فروش تولیدات انرژیهای تجدید پذیر، خاطرنشان کرد: در این زمینه به اندازهای که باید کار نشده به ویژه در زمینه انرژی خورشیدی.
اورعی گفت: انرژی خورشیدی در مقدار پایین اقتصادیتر است و میطلبد که در مقدار زیاد بازاریابی شود؛ اما در زمینه انرژی باد با تعداد کمتری مشتری مواجه هستیم چون این انرژی در مقیاس بالا تولید میشود.
وی ادامه داد: آنچه در انجمن انرژی باد آغاز شده این است که از علاقمندان در زمینه اجرا، تامین مالی و سرمایه گذاری در زمینه انرژی بادی داده اولیه تهیه کنیم تا در اختیار عموم قرار دهیم. همچنین قابلیتهای صنعتی و نیروی انسانی متخصص را در قالب پایگاه اطلاعاتی کامل در اختیار علاقمندان قرار دهیم.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه نتیجه برجام در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر به ویژه بادی تاثیرگذار خواهد بود، گفت: در زمان تحریم هنگام خرید تجهیزات در این زمینه نمیتوانستیم پول جابه جا کنیم برای همین این خرید و فروش انجام نمیشد.
وی با بیان اینکه هم اکنون کشورهای زیادی علاقمند به سرمایه گذاری در زمینه انرزیهای تجدید پذیر در ایران هستند، گفت: این کشورها منتظرند با حل برخی مسائل وارد بازار ایران شوند.
این استاد دانشگاه در زمینه نیروی متخصص در زمینه انرژی باید، خاطرنشان کرد: شاید از نظر تعداد و کمیت، این تعداد نیروی فعلی کافی باشد؛ اما از نظر تجربه چون کارهای زیادی در کشور انجام نشده، دارای تجربه و تخصص کافی نیستیم که برای این مورد دو راه کار قابل ارائه است، اول، فرستادن نیروی داخلی به خارج از کشور برای گذراندن دورههای کوتاه مدت تحصیلی و دوم، آوردن کارشناسان خارجی برای یک مقطع مشخص و یادگیری و کارآموزی متخصصان داخلی.
اورعی با بیان اینکه انرژی تجدید پذیر مورد توجه وزارت علوم قرار گرفته، خاطرنشان کرد: ما از نظر نیروی انسانی، ظرفیت خوبی در کشور داریم که بخشی از این نیروی انسانی علاقمند به فعالیت در این زمینه هستند.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف در پایان بیان داشت: انرژی تجدیدپذیر در معاونت فناوری ریاست جمهوری در اولویت قرار گرفته است.