به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، منصور کبکانیان دبیر نقشه راهبری جامع علمی کشور پس از هفتاد و ششمین جلسه این ستاد در جمع خبرنگاران گفت: در این جلسه گزارشی از پیشرفتهای علم و فناوری ارائه شده است.
وی در ادامه افزود: بسیار قابل توجه بود که دستاوردها از پایلوت گذشته و رشد خوبی را داشتهاند. این دستاوردها از مرحله پژوهش گذشتهاند، آماده سازی انجام شده است و وارد مرحله قراردادهای صنعتی و تجاری سازی شده است.
کبکانیان با اشاره به بحث اصلی جلسه امروز مبنی بر آمایش آموزش عالی اضاقه کرد: دو کارگروه ویژه برای طرح آمایش آموزش عالی تصویب شد، در این حوزه دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت صنایع پیشنهادهایی را داشتهاند، مواردی که امروز تصویب کردیم نیازهای وزارت علوم بود.
دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور تصریح کرد: ساماندهی واحدهای آموزش عالی یکی از محورهای تقسیمات بود، این ساماندهی برای واحدهایی است که تعداد دانشجویان آن از حدی کمتر است بنابراین مجموعه مصوبه به این شکل است که این سازماندهی با آیین نامههای خاصی اعلام و ابلاغ میشود و بعضی دانشگاهها تغییر دانشجو داشتهاند که در این صورت سعی میشود برخی از دانشگاهها تجمیع شوند.
وی با اشاره به طرح مدیریت منطقهای اظهار داشت: این طرح جزو پیشنهادات وزارت علوم بود ماموریت گرا کردن دانشگاهها در این طرح توسط شورای ستاد نقشه علمی کشور انجام میشود، بخش مهم دیگر رتبه بندی دانشگاهها به منظور حمایت از بودجه است چون دانشگاه برای امور معمول خود بودجههایی دارند ولی برای اینکه سازمان مدیریت و دستگاههای دیگر بتوانند حمایتهایی داشته باشند رتبه بندی و اعتبارسنجی دانشگاه برتر لازم است.
کبکانیان تصریح کرد: آمایش آموزش عالی وزارت علوم مراحل تجهیز خود را طی کرد و اصلاح شد، در ابتدای جلسه اختلاف نظرها در مورد این آمایش زیاد بود در ادامه با رای قاطع اعضا به تصویب رسید.
وی در مورد آمایش پیشنهادی دانشگاه آزاد گفت: این آمایش در جلسات دیگر گزارش خواهد گرفت. شورای گسترش وزراتین علوم و بهداشت هماهنگیهایی را باید داشته باشند و نظارتی بر عملکرد آمایش انجام شود.
کبکانیان در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مورد بودجه پژوهشی پاسخ داد: بودجههای پژوهشی شامل دو بخش حمایت و تقویت سیستم میباشند همه تلاشهایی که ما میکنیم برای این است که ساختار پژوهشی را محکم کنیم. بخش دیگر افزایش بودجه است این رقم در برخی شهرها مثل طرحهای کلان نزدیک صفر شده و این مسائل نگران کننده است.