به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، صبح امروز نشست بررسی عملکرد اقتصادی دولت به همت بسیج دانشجویی دانشگاه تهران با حضور حجت الله عبدالملکی عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق و ابراهیم رزاقی اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران برگزار شد.
در این نشست حجت الله عبدالملکی عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) گفت: از دولت به دلیل داشتن تیم اقتصادیش تشکر میکنیم چرا که اگر بخواهد میتواند اوضاع اقتصادی کشور را تغییر دهد، البته نکته حائز اهمیت این است که دولت باید بخواهد تا کشور تغییر کند. اقتصاد لیبرال در سرمایه داری آمد تا دنیا را تغییر دهد و امروز در کشور ما الگوی اقتصادی لیبرالی در حال اجرا است.
وی با بیان اینکه پس از دفاع مقدس نگاه ما در بحث اقتصاد تغییر کرد اظهار داشت: برخی از جریانات پس از جنگ تحمیلی وارد اقتصاد شده و فرمان آن را به دست گرفتند تا اینکه این مسیر به دست دولت یازدهم رسید.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) افزود: دولت یازدهم فضای وسیعی را به تفکر لیبرالی داد، برخی از وزیران آن به صراحت به این موضوع اشاره کردند، تعدادی از وزرای دولت سرمایه داران بزرگی هستند که به عدالت در بحث اقتصاد معتقد نیستند.
وی با اشاره به نتیجه اقتصاد لیبرالی و بحث دین ستیزی در حوزه اقتصاد تاکید کرد: زمانی که اقتصاد لیبرال در یک جامعه شکل میگیرد اقتصاد مقاومتی با یک تفکر ضد دینی به عنوان پایه مطرح میشود و اجرای اقتصاد مقاومتی غیر ممکن میشود.
عبدالملکی ادامه داد: وزیر نفت ما میگوید ما توانایی فرآوری نفت را نداریم و تنها کار ما در حوزه تولید نفت خام است غرب هم درصدد است تا ایران و کشورهای عربی را به سمت فروش نفت خام سوق دهد.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق با بیان اینکه انتظار داشتیم دولت یازدهم تولید محور باشد ادامه داد: اگر دولت تولید محور بود سیاست خارجی و برنامههای دیگرش نیز با این رویکرد تنظیم میشد ولی زمانی که دولت غرب را محور قرار داد تولید و صنعت دیگر محور قرار نگرفته است.
وی با بیان اینکه دولت یازدهم در سیاست خارجی به دنبال تعامل با غرب است گفت: ما باید مردم را آگاه کنیم، دولت اقتصاد را به معیشت گره زد که کار بسیار درستی بود چرا که رفاه حداقلی بسیار مهم است.
عبدالملکی با اشاره به سخنان رئیس جمهور پیرامون لزوم اجرایی برجام دو در کشور گفت: شکست دولت در حوزه اقتصاد منجر به مطرح شدن برجام دو شده است. اگر تولید محور باشیم مشکلات اقتصادی حل خواهد شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق افزود: در دولت برنامه درستی برای حل مشکلات وجود ندارد همین دلیل باعث شده که به سمت بستههای اقتصادی بیمعنا بروند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه اهداف و برنامههای وی پس از ورود به مجلس چه میباشد گفت: درست است که فلسفه اقتصادی در کشور از پایه مشکل دارد و قطعا در چهار سال نمیشود کل فلسفه را تغییر داد ولی میتوان قدم موثری برداشت. درصددیم که اقتصاد مقاومتی عملیاتی شود. دولت از ۲۹ بهمن ۹۲ که رهبر معظم انقلاب سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی را ابلاغ کرده ادعا میکند کارهایی را شروع کرده و پس از یک سال که طرحهایش را تقدیم رهبر معظم انقلاب میکند آقا از کارهای آنان گلایه کرده و دستور ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی را میدهند.
عبدالملکی با بیان اینکه دولت با ادبیات مشخص خود زیر بار ادبیات ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی نخواهد رفت گفت: رهبر معظم انقلاب تاکید کردند که دولت باید برنامه مشخصی را به عنوان اقتصاد مقاومتی ارائه دهد و تقسیم کارها و وظایفی را صورت دهد تا در طول زمان قابل نظارت و ارزیابی باشد.
وی با بیان اینکه در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی حتی هنوز پیرامون مفهوم اقتصاد مقاومتی مشکل وجود دارد افزود: یکی از وزرای اقتصادی میگوید اقتصاد مقاومتی کل پروژه اقتصادی ما نیست بلکه نگاه ما تنها به اقتصاد مقاومتی مانند یک پروژه میباشد. رهبر معظم انقلاب هم در دیدار با فرماندهان ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به آنان گفت که در برنامه ششم طرحهای اقتصاد مقاومتی دیده نشده، اقتصاد مقاومتی باید در بانکداری، تولید و صنعت مورد توجه قرار بگیرد.
عبدالملکی با بیان اینکه دولت قصد ورود جدی به اقتصاد مقاومتی را ندارد ادامه داد: مجلس در بحث فرهنگ انقلابی عمل میکند ولی در بحث اقتصادی یا به دلیل بیتوجهی و یا به دلیل نداشتن آگاهی ورود جدی نمیکند.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق با بیان اینکه ما فکر میکنیم نباید پیرامون اقتصاد مقاومتی سکوت کرد اظهار داشت: در این مقوله گل آخر را بزرگان خواهد زد. برنامه ششم نه تنها بر پایه اقتصاد مقاومتی نیست بلکه اقتصاد بومی هم در آن وجود ندارد.