به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از قم، مناظره علمی با موضوع انقلاب اسلامی و هویتها به همت گروه علوم سیاسی دانشگاه آزاد قم در تالار امام خمینی (ره) این واحد دانشگاهی برگزار شد.
مقصود رنجبر، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد قم با بیان اینکه نژاد، ملیت و دین سه وجه غالب هویت است، گفت: هویت در دو سطح تمایز و برتری مورد بررسی قرار میگیرد؛ اما هویت نباید منجر به تفکر برتری طلبانه شود.
وی با بیان اینکه هویت محصول ناامیدی و تحقیر است، افزود: در صورت وجود تبعیض در جامعه زمینه برای بحثهای هویتی ایجاد میشود؛ چرا که جریانهای هویتی در هر جای دنیا توام با خشونت هستند.
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد قم گفت: مهمترین تمایزی که منجر به انقلاب اسلامی شد تمایز بین ما مسلمانان و غرب سلطه گر بود و تنها راه اینکه ما بتوانیم بر این سلطه رهایی پیدا کنیم، بازگشت به هویت خودمان است.
رنجبر با بیان اینکه مهمترین چالش هویتی، چالش با غرب است، گفت: هویت و احساس اصالت برای گروهها ایجاد میکند؛ اما وقتی این اصالت سبب تمایز بین ملتها شود بستر برای منازعه زیاد میشود.
وی تصریح کرد: اگر هویت منشاء یک نوع تفکر اصیل باشد، به جوامع و ملتها قدرت میدهد و این مسئله میتواند منشاء نتایج مثبت باشد و در غیر این صورت، ناامیدی خشونت آفرین است.
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد قم با اشاره به الگوهای پسینی و الگوهای پیشینی در هویت گفت: مبنای فکری ما باید بر اساس مدل پسینی باشد؛ چرا که این نوع نگرش نه تنها جلوی بسیاری از تنشها را میگیرد؛ بلکه موجب میشود انسانها بر اساس اقدامات و رفتارهای خودشان خود را معرفی کنند و بر اساس اقدامات و رفتارهای دیگران آنها را مورد ارزیابی و قضاوت قرار دهد، بنابراین میتوان گفت که هیچ تنش مادام العمری میان هویتهای متعارض وجود ندارد.