به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، فتحی امروز در همایش هفته سلامت در تالار ابن سینای دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: جهت ارتقای عادلانه خدمات سلامت، دولت پوشش همگانی خدمات سلامت را در قالب طرح تحول سلامت دنبال میکند.
وی ادامه داد: فعالیتهای مالی، مردم و خدمات سلامت سه رکن اصلی در طرح تحول سلامت است که مردم را جهت داشتن فضای بهتر بهداشت و سلامت در زندگی یاری میکند.
مدیر گروه آموزش معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد سبک زندگی مردم را تاثیر گذار بر روند رشد بیماریها از جمله بیماری دیابت عنوان کرد و بیان داشت: آموزش، اشتغال، کلیه محرومیتهای یک فرد در طول عمر و غیره همه در رشد بیماریها از جمله دیابت در طول زندگی تاثیر گذار است.
وی تاکید کرد: در اصل 29 قانون اساسی سلامتی حقی است برای همه که با تلاش ملتها و دولتها رخ میدهد که بر اساس این تعریف سلامتی برای مردم با مردم و توسط مردم صورت میگیرد.
فتحی چاقی را عاملی بر افزایش بیماری دیابت دانست و متذکر شد: اضافه وزن در 48 درصد مردم و چاقی 17 درصد جمعیت کشور در کنار فشار خون بالای 19 درصد از جمعیت کشور در کنار کلسترول پایین 28 درصدی از جمعیت 15 تا 64 سال در ایران، موجب میشود تا رشد این بیماری در میان مردم کشور بیش از اندازه باشد.
وی تاکید کرد: سرنوشت هیچ مردمی تا زمانی که خودشان تاثیری در آن نداشته باشند تغییر نخواهد کرد و بر این اساس خود مراقبت و رشد آگاهی از سلامت جامعه میتواند نقش تعیین کنندهای در سلامت فرد و به تبع جامعه داشته باشد.
مدیر گروه آموزش معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خودمراقبتی در کشور را نیازمند فعالیت سفیران سلامت بیان کرد و افزود: جهت ارتقای فضای سلامت در کشور ما به نظام جامع سلامت در مدارس نیاز داریم که بر این اساس با انعقاد تفاهم نامهای میان دانشگاه و اداره کل آموزش و پرورش در استان برنامه سفیران سلامت در استان در حال انجام است.
فتحی 85 درصد مردم را در مصرف میوه و سبزی جات در فقر دانست و افزود: سفیران سلامت باید آگاهی لازم را به خانوادههای خود در مصرف درست موارد غذایی داده و افرادی که دارای حداقل هشت کلاس سواد باشند میتوانند سفیر سلامت در کشور برای خانواده خود باشند.
وی ادامه داد: 70 درصد بیماریهای امروز در جهان و البته ایران متعلق به بیماریهای غیر واگیردار است که دیابت، سرطان، بیماریهای قلبی و عروقی از عمده این بیماریها به شمار میرود.
مدیر گروه آموزش معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از ایجاد نرم افزار موبایل جامع اطلاع رسانی سفیران سلامت خبر داد و افزود: این نرم افزار تلاش دارد تا اطلاعات مورد نیاز به حوزه سلامت را در اختیار علاقمندان و مردم قرار دهد.
فتحی در پایان بارگذاری این نرم افزار را از طریف ورود به سایت دانشگاه علوم پزشکی مشهد امکان پذیر دانست و یادآور شد: با بارگذاری این نرم افزار میتوان آخرین اطلاعات مربوط به حوزه یهداشت و سلامت را به دست آورد که تاثیر مثبتی در رشد آگاهی در میان مردم و کاربران خواهد داشت.