علیرضا خسروی مسئول حوزه بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور زنجان در میزگرد دانشجویی اقتصاد مقاومتی، چگونه اقدام و چگونه عمل با اشاره به لزوم توجه همه مردم و خصوصا مسئولان به مقوله اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: بحث اقتصاد بحث بسیار جدی و مهمی است و در این برهه از انقلاب و تاریخ کشور عزیزمان ایران مهم تر است و نیازمندی جامعه به این مقوله بیشتر احساس می شود.
این فعال دانشجویی با اشاره به تاکیدات رهبر انقلاب در خصوص اقتصاد مقاومتی خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب چندین سال پیاپی هست که شعار های اقتصادی انتخاب می کنند و شعار امسال هم از این قائده مستثنا نیست.
وی با اشاره به چگونگی تحقق اقتصاد مقاومتی در کشور خاطرنشان کرد: مساله اصلی این است که اقتصاد مقاومتی واقعا چیست و باید برویم به سمتی که بدانیم به چه شکل باید این سبک اقتصادی را در کشورمان پیاده کنیم.
خسروی در ادامه به تلاش برخی برای القای برابر دانستن اقتصاد مقاومتی و ریاضتی تصریح کرد: بایستی در این نکته تامل کنیم که آیا منظور از اقتصاد مقاومتی همان اقتصاد ریاضتی است؟ در حالی که اقتصاد مقاومتی اقتصادی است که مبتنی بر داخل است.
مسئول حوزه بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور زنجان افزود: برخی بر این باورند که اقتصاد مقاومتی یعنی اقتصاد ریاضتی در حالی که این مساله کاملا اشتباه بوده و با روح اقتصاد مقاومتی سازگار نیست.
خسروی تصریح کرد: منظور از مقاوم بودن یعنی اقتصاد در برابر تحریم ها و آسیب های خارجی تاثیر ناپذیر باشد و این طرح زمانی اجرایی خواهد شد که مبنا تولید داخلی باشد.
وی لزوم توجه مردم به تولیدات داخلی را یاد آور شد و تصریح کرد: اگر می خواهیم کالایی را خریداری کنیم ابتدا بایستی دنبال این مساله باشیم که آیا کالایی که می خریم ایرانی است یا خیر؟ اگر ایرانی نیست آیا کالای ایرانی مشابه اش وجود دارد؟
خسروی افزود: اگر مشابه ایرانی وجود داشته باشد، به جای خرید کالای خارجی لازم است که جایگزین داخلی آن را خریداری کنیم تا بتوانیم هم به اقتصاد و هم به تولید کننده کمک کنیم؛ حتی در صورتی که کیفیت کالای ایرانی کمی پایین تر از مشابه خارجی اش باشد.
مسئول حوزه بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور زنجان بیان کرد: مساله ای که مطرح می شود این است که نقش ما یعنی دانشجویان برای تحقق این شعار چیست؟ چون همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند باید وارد عمل شویم.
وی افزود: می توانیم برای پاسخ به این سوال دو حالت را در نظر بگیریم. حالت نخست این است که خودمان به صورت کاملا عملی وارد شده و تولیدی ایجاد کنیم که در اکثر موارد بنا به دلایل مختلفی از توان ما خارج است.
خسروی در پایان خاطرنشان کرد: راه دیگری نیز وجود دارد که می توانیم برای تحقق این شعار باید دستگاه ها و ارگان های استانی و کشوری را هوشمندانه رصد کنیم و از وظایف این ارگان ها در خصوص اقتصاد مقاومتی، دلسوزانه مطالبه کنیم و از آن ها بخواهیم که این مساله را جدی بگیرند و اقدامات لازم و مورد نیاز را در حیطه ی وظائف خودشان انجام دهند.