اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
محمدرضا صالح زاده، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شیراز در گفتگو با خبرگزاری دانشجو، با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب در دیدار با اساتید، نخبگان علمی و پژوهشگران دانشگاه ها، گفت: دیپلماسی به معنای یک ارتباط به منظور شناختن ظرفیت های متقابل است و در صورت امکان استفاده از این ظرفیت هاست.
وی با بیان اینکه ابتدایی ترین چیزی که در معنا اهمیت دارد، چارچوب است، افزود: چهارچوب بای به طور مشخص در باره دیپلماسی علم و بده و بستان علمی مشخص بشود که چه می خواهیم و چه نمی خواهیم از طرف مقابل بگیریم.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شیراز با اشاره به اینکه طرف مقابل کشورهای خارجی هستند، بیان کرد: باید دانست طرف مقابل چه چیزی از ما میخواهد، حال سئوالی که در اینجا پیش می آید، این است که این جریان منصفانه است؟ و از چه طریق این جریان شکل می گیرد؟ از طریق کدام کانال؟ بنابراین شناسایی این کانال ها و مجراها اهمیت بسیاری دارد.
صالح زاده در ادامه اظهار داشت: در دانشگاه بودجه فرهنگی و بودجه های دیگری به عنوان مثال بودجه عمرانی دنبال کردن این دو بودجه ما را به نتایج جالبی میرساند، به عنوان مثال در دانشگاه صنعتی شیراز-به جز موارد استثنا که از آن بگذریم- بودجه های عمرانی مشخص است، یعنی نقشه ای وجود دارد، حتی ماکتی وجود دارد از جاهایی که می بایست ساخته شود یا تعمیر شود که بعد از مدتی همه می توانند آن را ببینند و به عنوان مثال به بخش تربیت بدنی دانشگاه با توجه به نیاز و اهمیت آن و تصمیمی که دانشگاه برای آن بخش دارد تصمیم گرفته می شود که در برابر بخشی مثلا آزمایشگاه کمتر یا بیشتر باشد.
وی با اشاره به اینکه در بودجه فرهنگی به گفته مقام معظم رهبری دچار یک ولنگاری فرهنگی شده ایم، افزود: یعنی نمی دانیم که می خواهیم چه کار کنیم و به کجا برسیم و متاسفانه حرف هر کسی هم که از راه رسیده را گوش کرده ایم!
این فعال دانشجویی در ادامه گفت: در عموم تصمیم هایی که در حوزه فرهنگ گرفته میشود، یک شبه است و البته واضح است که تصمیم های زودهنگام می خواهد هم اینها را راضی کند هم آنها را؛ که البته قانونی برای نظارت بر کارهای انجام شده نیست؛ بنابراین خیلی عجیب نیست که سر از کنسرت یا اردوی مختلط در می آوریم!
صالح زاده تصریح کرد: یک بخش از این بودجه ها تعلق می گیرد به کانون ها و تشکل های دانشجویی که به بعضا به عنوان حق السکوت است!
وی با تاکید بر اینکه گرایش های سیاسی در دانشگاه ها چیز طبیعی است و نبود آن غیر طبیعی است، بیان کرد: به دلیل اینکه اولا دانشجو جوان است انرژی دارد، فعال است و همچنین دارای اندیشه است؛ پس طبیعی که گرایش های سیاسی مختلفی در دانشگاه ها وجود داشته باشد.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شیراز، اظهار کرد: آیا دانشگاه باید بشود جولانگاه فلان حزب و کاندید و گروه؟ یا نه کاملا بر عکس آن کلا این سیاست ورزیهای دانشجویی جمع شود؟ هیچ کدام از این ها یعنی نه سیاست زدگی در سطح دانشگاه و نه نبود سیاست و اسباب سیاست! و البته همه ی اینها باید ختم بشود به انقلاب اسلامی!
صالح زاده اولین ویژگی دانشجوی انقلابی را مجاهد بودن دانست و گفت: دانشجو بداند که در این راهی که دارد تلاش می کند جهاد است،مسیر علمی که طی می کند که طبیعتا در دانشگاه و برای دانشجو اصل همین است و چه در کنار آن مسیر اندیشه ورزی و اندیشه سازی سیاسی و فرهنگی که ساخته می شود و می سازد.
وی گفت: عده ای کار انقلابی و مجاهدانه را با اندکی بی نظمی همراه می دانند که به نظرم می رسد مهمترین نبایدی که دانشجوی انقلابی مجاهد باید از آن بپرهیزد بی نظمی است.