اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، صبح امروز نشستی با حضور برخی از نمایندگان تشکل های دانشجویی که سال گذشته در محضر رهبر معظم انقلاب صحبت کرده بودند، در خبرگزاری دانشجو برگزار شد.
وحید زارع، نماینده بسیج دانشجویی در دیدار با رهبر معظم انقلاب با اشاره به مباحث مطرح شده سال گذشته گفت: اتفاقات منطقه، جنگ اقتصادی، لزوم مبارزه با فساد و سیستمهای فاسد در کشور، حضور جریان فرهنگی معاند با نظام در دانشگاهها، مسائل جنبش های دانشجویی، اخطار به افرادی که با اسلام آشنایی چندانی ندارند و مدام اظهار نظر کرده و از جیب مردم شعار میدهند، از جمله مسائل مطرح شده در محضر رهبرمعظم انقلاب بود.
وی تصریح کرد: در حوزه جنگ اقتصادی خط فکری کسانی که در این جبهه جنگ سردمدار هستند، بررسی شد؛ افرادی که اعتقادی به جنگ ندارند، بلکه به دنبال تحریف اندیشه های امام نیز در این حوزه هستند.
زارع با اشاره به بحث مفاسد در کشور گفت: بیشترین هزینه برای کشور در عرصه اعتماد عمومی در مقوله مفاسد خرج شده است که می تواند عوامل بیرونی هم داشته باشد. سیستم برآمده از بانک ها، گمرک ها و برخی از ادارات راه را برای فساد در کشور باز می گذارند.
نماینده بسیج دانشجویی در دیدار با رهبری در سال ۹۴ ادامه داد: در بحث جریان فرهنگی معاند با نظام باید بگوییم زمانی که یک کنسرت در دانشگاهی برگزار می شود، وزارت علوم مدعی است که به آن مجوز نداده، ولی در باطن این وزارتخانه و دانشگاه، شرایط و بستر را برای بوجود آمدن این مسائل ضد فرهنگی در دانشگاه ها فراهم می کنند؛ که این نکته مورد تاکید رهبر معظم انقلاب هم قرار گرفت و در همان جلسه و جلسات دیگر نیز این موضوع را از وزارت علوم مطالبه کردند.
وی با اشاره به مطالبه رهبرمعظم انقلاب از نمایندگان بسیج دانشجویی پس از این دیدار گفت: ایشان در دیدارهای بعدی و حتی همان روز پیرامون بحث فرهنگ، موسیقی، کنسرت و اردوهای مختلط و تحریف سخنان حضرت امام اشاراتی را داشتند.
زارع در پاسخ به این سوال که دلیل انتخاب وی از سوی بسیج دانشجویی برای صحبت در محضر رهبر معظم انقلاب چه بود، گفت: با توجه به اینکه شیرازی هستم و قرار بود به عنوان نماینده دانشگاه های آزاد در این دیدار حاضر شده و سخنرانی کنم، در حال آماده کردن متن های پیشنهادی بودم که طبق اجماع اعضای شورای تبیین مواضع کشور، تصمیم گرفته شد که به عنوان نماینده بسیج دانشجویی در این دیدار حاضر شده و به ارائه نقطه نظرات بپردازم.
وی ادامه داد: یکی از عواملی که باعث شد که من از شهر شیراز برای سخنرانی در این دیدار انتخاب شوم، شاید به لحاظ حرکت های جنبش های دانشجویی در برهه های زمانی خاص بود؛ برای مثال مطالبات دانشجویان در سفر رئیس جمهور به شیراز پیرامون بحث انتشار فکت شیت و تحصن دانشجویان در دانشگاه شیراز از جمله مواردی بود که شاید دوستان را به این جمع بندی رساند.
نماینده بسیج دانشجویی در دیدار با رهبری با اشاره به ایرادات موجود گفت: شاید این نقد به بحثهای ارائه شده من در محضر رهبر معظم انقلاب وارد باشد که برخی مواقع خیلی کلان صحبت شد. این درست است؛ اما این نکته باید لحاظ شود که وقت بسیار محدود بود و ما نمی توانستیم پراکنده گویی انجام دهیم و موضوعاتی زیادی را مورد بحث قرار دهیم. باید بازخوردهای مشخصی را از حضرت اقا در مورد موضوعات مهمتر دریافت می کردیم و برخی مباحث نیاز به پیش مقدمه داشتند تا موضوع فهم شود.
زارع ادامه داد: شرف جنبش دانشجویی در میزان پیگیری مطالبات رهبر است؛ به نظر من جنبش دانشجویی در دهه های گذشته با وجود قلت عدد در مقابل جریان ضدانقلابی در دانشگاه (ان هم بدلیل پایه های سکولاری دانشگاه در ایران) بدلیل اینکه این مطالبات امام و رهبری را پیگیری میکردند، در عمده مسائل توفیق مییافتند؛ امروز کمی احساس میشود توان جنبش دانشجویی نسبت به مطالبه سخنان رهبری تحلیل رفته است. این تحلیل قوا می تواند علت های درونی و بیرونی داشته باشد، اما آنچه که باید مورد توجه نسل جدید حاضر در جنبشهای دانشجویی قرار گیرد، این است که میزان توفیق جنبش دانشجویی در همه زمانها با وجود توان و امکانات زیاد جریان مقابل نظام نسبت مستقیمی با پیگیری، اجرا و گفتمان سازی نسبت به دغدغههای و مطالبات رهبر انقلاب دارد.
وی با بیان اینکه بافت حال حاضر جنبش دانشجویی نیاز به تقویت دارد، گفت: تشکل ها باید اهتمام بیشتری بر مطالبات رهبر معظم انقلاب داشته باشند. هم چنین ما باید ذائقه افراد و نسل جدید دانشجو را در نظر بگیریم و حرفهایمان را با ابزارها و در قالبهای نو جدیدی طرح کنیم.
نماینده بسیج دانشجویی در دیدار با رهبری در پایان با بیان اینکه ورود رهبر معظم انقلاب به جزئیات مسائل جنبش دانشجویی نشان از عدم توجه جنبش دانشجویی نسبت به این مسائل است و این باعث شرمندگی ماست که خود را سرباز ایشان میدانیم، خاطرنشان کرد: جبهه ای که خود را در صف انقلاب و جنود امام زمان(عج) می داند، هنوز آن طور که باید و شاید به مطالبات رهبر معظم انقلاب نپرداخته است و با حد مطلوب بسیار فاصله دارد. طبیعتا مطالبه هزینه هم دارد، اما دانشجوی انقلابی بیش از همه اهل هزینه دادن برای نظام است.
حل مشکلات جامعه؛ ثمره ارتباط بدنه جنبش دانشجویی با مطالبات مردمی
میکائیل دیانی نماینده اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل، یکی دیگر از مهمانان این نشست بود که با اشاره به موضوعات مطرح شده در این دیدار گفت: موضوع استکبارستیزی و مذاکرات هستهای از جمله مسائل مطرح شده در این دیدار بود.
وی تصریح کرد: از روز اول مذاکرات، اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل این پیش بینی را می کرد که توافق با آمریکا صورت می گیرد و به همین دلیل برنامه هایی را برای روزهای بعد از توافق تدوین کرده بود.
نماینده اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل با بیان اینکه برنامه یک سال اتحادیه معطوف به موضوع استکبار ستیزی شده بود، اظهار داشت: نقاط ضعف توافق و تکلیف جریان استکبارستیزی بعد از توافق از جمله مسائلی بود که در مقابل رهبر معظم انقلاب صحبت شد و آن سوال چالشی ما که تکلیف استکبارستیزی پس از توافق چه می شود، با پاسخ اساسی رهبرمعظم انقلاب مواجه شد و در واقع وظیفه ما را در این مقوله سنگین تر کرد؛ آن هم در شرایطی که دولت یازدهم ارتباط تنگاتنگی را با استکبار دارد، ذهنیت اجتماع ذهنیت مطلوبی نیست.
وی ادامه داد: باید ادبیات متن هایی که مقابل رهبر معظم انقلاب خوانده می شود با جامعه رابطه نزدیکی داشته باشد. ما یک تشکل انقلابی نخبگانی هستیم که باید ادبیاتمان هم عامه فهم باشد، چرا که اگر صحبت های ما در تلویزیون پخش می شود، از راننده تاکسی تا بقال و مدیر نهادهای دولتی دغدغه ها را بفهمند.
نماینده اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل با بیان اینکه مسئله اقتصاد که در محضر رهبر معظم انقلاب بیان شد، کاملا عامیانه بود، اظهار داشت: سعی کردیم در این موضوع آمارهای دقیق و گزارش های مطلوبی را ارائه دهیم. نگاه رهبر معظم انقلاب به مسائل نگاه متفاوت است؛ این که رهبر معظم انقلاب در 14 خرداد بیم تحریف سخنان امام را داشت، ما در این دیدار به ایشان بیم تحریف سخنان خودشان را دادیم.
دیانی با بیان اینکه پس از دیدار دانشجویان با رهبر معظم انقلاب و اتمام حجت ایشان با ما دستمان برای نقد بیشتر باز شد، گفت: تا قبل از آن شاید قشر نخبگان و انقلابی کشور از موضع های رهبر معظم انقلاب پیرامون بحث مذاکرات و استکبارستیزی قدری محافظه کارانه رفتار می کردند، پس از این دیدار دستمان برای نقد سازنده و ورود جدی تر به این موضوع بازتر شد.
وی با بیان اینکه در این دیدار سه پرونده کلان به رهبر معظم انقلاب ارائه شد، گفت: پرونده اولمان پیرامون طرح برنامه ششم توسعه و دانشجوی پولی و تبعیض ها بود که در آن اصرار کردیم که نظارت جدی تری بر این موضوع صورت بگیرد، چرا که در صورت تصویب، یک تبعیض در بحث آموزش عالی در کشور رخ می داد.
نماینده اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل افزود: سرخوردگی در قشر نخبگان و حوزه علمی بحث فناوری های پیشرفته یکی دیگر از موضوع پرونده هایمان بود که در آن گزارش کاملی از ساز و کارهای سازمان فضایی و انرژی هسته ای داده بودیم و به همراه این پرونده ها متن تفصیلی و گزارش آمارها خدمت رهبر معظم انقلاب تقدیم شد.
دیانی با اشاره به اینکه سوال پیرامون استکبارستیزی از سوی اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل پرسیده شد و جوابی هم که دریافت کردیم مشمول ما می شد و از هفته بعد از دیدار برنامه ریزی هایی را برای تحقق این مطالبه انجام دادیم، اظهار داشت: ایجاد یک نشست بین المللی با حضور سفرای مختلف و ارتباط با 50 استاد حوزه مبارزه با استکبار، از جمله کارهای این اتحادیه بود. در فضایی که دولت قصد ارتباط نزدیک با آمریکا را دارد درصدد بودیم که این فضا در دانشگاه قالب نشود و به همین دلیل به دنبال تدوین جزوات و کتب ها در این زمینه بودیم.
وی در خصوص دلیل انتخاب وی از سوی اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل برای صحبت در محضر رهبر معظم انقلاب گفت: در جلسهای که در شورای مرکزی داشتیم، همه از خواندن متن پیشنهادی مقابل رهبر معظم انقلاب طفره می رفتند و در نهایت بنده مسئولیت این امر را پذيرفتم.
نماینده اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل با اشاره به ایرادات موجود در فعالیت تشکل های دانشجویی گفت: یک نگاه غلط بالا به پایین وجود دارد، که جریانهای بالا دستی، احزاب و اشخاص نگاهی به بدنه انقلابی ندارند و به نظراتشان توجهی ندارند و میخواهند نگاه بالا به پایین داشته باشند؛ حال آنکه امر اجتماعی پایین به بالا است، و این نگاه بالا به پایین با واقعیت های اجتماعی تناسب نداشته و این اشکال در بدنه نیروی انقلابی هنوز مرتفع نشده است.
دیانی ادامه داد: این اشکال در بدنه جنبش های دانشجویی حل نشده است. هنوز مشکلاتمان با اجتماع پیوند زده نشده و این باعث می شود زمانی که حرفی گفته می شود، دنباله آن حرف گرفته نشده و ارتباطی با جامعه شاید نداشته باشد. باید بتوانیم مطالباتمان را با بدنه جامعه هم سو کنیم.
دیانی با اشاره به حسن پیوند مطالبات دانشجویی با مطالبات مردم گفت: این کار باعث می شود که حرف دل مردم بیان شده و از سوی دیگر با واقعیت هم تطبیق داشته باشد و در پی آن اقدامی صورت می گیرد و مردم هم پای کار خواهند آمد. برای مثال در موضوع مفاسد اقتصادی، اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل تجمعی را صورت داد که بیش از آن که جنبش های دانشجویی در این تجمع حضور داشته باشند، مردم پای کار آمده بودند.
وی با بیان اینکه ارتباط بدنه جنبش دانشجویی با مطالبات مردمی موجب حل مشکلات جامعه می شود، تاکید کرد: این اتحادیه با مابقی تشکل های دانشجویی قدری فرق دارد، چرا که تاکنون ورود مصداقی به مسائل سیاسی نداشته و گفتمانی وارد می شوند. این فضای گفتمانی را طوری طراحی می کنیم که از دل مردم بیرون آمده و برای راهکار آن هم یک پازل گفتمانی صورت می دهیم تا انتخابی درست صورت بگیرد.
عدم وجود متولی مشخص برای گروه های جهادی
صبا کرم، نماینده گروه جهادی در دیدار با رهبری و عضو قرارگاه جهادی امام رضا(ع) در این نشست با اشاره به سخنان سال گذشته خود در محضر رهبر معظم انقلاب گفت: بحث نگاه به روستاها و وضعیت نامناسب آنها، نگاه به مناطق مرز نشین و جنوبی کشور، فقر در پایتخت، تضاد در عملکرد سازمان هایی که خود داعیه دار قشر آسیب پذیر کشور هستند، موضوعات مناطق آزاد خرمشهر و آبادان از جمله مسائلی بود که در این دیدار مطرح شد.
وی گزارش پیرامون کارهای گروه جهادی و طرح موضوعات مشورتی را از جمله مسائل مطرح شده در دیدار با رهبر معظم انقلاب دانست و تصریح کرد: در این دیدار خواستیم از گروه های جهادی در بحث مشورتی از سوی سازمان های مختلف استفاده بیشتر شود. هم چنین بحث سبک زندگی مسئولین هم مطرح شد؛ افرادی که خود عهده دار سمت در کشور بوده؛ ولی در زندگی شان بویی از ساده زیستی و قناعت دیده نمی شود.
کرم با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب در جلسات بعدی به نقطه نظرات مطرح شده پیرامون گروه های جهادی اشاره کرده اند، تاکید کرد: در آن دیدار طرح ها و راهکارها برای هدفمندی گروه های جهادی مطرح شد و از سازمان های دولتی خواستیم که از تجارب دانشجویان جهادی برای پیشبرد اهداف کشور استفاده کنند.
نماینده گروه های جهادی در دیدار با رهبری با اشاره به مطالبه رهبر معظم انقلاب از گروه های جهادی گفت: ایشان اشاره مستقیمی به بحث رابطه بدون واسطه دانشجو با مردم را داشتند که ما درصدد بودیم و هستیم که این نکته را تقویت کنیم. متاسفانه در خود تهران محله هایی وجود دارد که وضعیتشان از ایستگاه های مرزی بدتر است.
وی ادامه داد: در قرارگاه های مختلف جهادی قسمتی را به بررسی بیانات و مباحث رهبرمعظم انقلاب اختصاص داده ایم که در آنجا کلیپ، پوستر برای نشر در فضای مجازی و ارتباط عمیق با نهادهایی همچون وزارت بهداشت و.... صورت می گیرد.
کرم در پاسخ به این سوال که دلیل انتخاب وی از سوی قرارگاه های جهادی برای صحبت در محضر رهبر معظم انقلاب چه بود، گفت: افراد و دوستان بیشتری در این گروه ها بودند که از بنده رزومه پرتری داشتند و در سال های گذشته نماینده کارگروه های جهادی همچون فرهنگی و عمرانی مقابل رهبر معظم انقلاب نظراتشان را مطرح کرده بودند. جنس کار قرارگاه ما که فعالیت پزشکی است، منجر شد که بنده برای ارائه گزارش و نقطه نظرات در محضر ایشان حاضر شوم.
وی افزود: با توجه به اینکه گروه علوم پزشکی امتحانات دانشگاهی شان تا انتهای ماه مبارک رمضان ادامه دارد؛ من نسبت به دیگر نمایندگان تشکل ها دیرتر از این موضوع باخبر شده و دو بار متنی که قرار بود در محضر ایشان صحبت کنم را نوشتم. البته گروه های دیگر متن پیشنهادی به بنده ارائه دادند و اجماع این دو متن سخنرانی نهایی شد که البته تا لحظه 90 هم تغییر می کرد.
کرم در پاسخ به این سوال که امسال در روز 12 تیر چه کسی به نمایندگی از گروه های جهادی قرار است در محضر رهبر معظم انقلاب سخنرانی کند، گفت: رسم بر این است که یک سال نماینده گروه جهادی از بسیج انتخاب شده و یک سال دیگر این نماینده از گروه های مستقل محضر این بزرگوار حاضر شود؛ که البته این یک ایراد است. امسال فکر می کنم از شمال کشور و از شهرستان بابل و از گروه جهادی وابسته به بسیج برای ایراد نقطه نظرات در محضر ایشان انتخاب شده اند.
وی با بیان اینکه متولی گروه های مستقل جهادی نهاد رهبری است، گفت: در قرارگاه های مستقل تمامی مسئولین قرارگاه های مختلف با یکدیگر در ارتباطند؛ برای اینکه بتوانیم یک بستر مناسب و رو به پیشرفتی را در حوزه جهادی در کشور راه اندازی کنیم، نیازمند اتحاد و ادغام شدن گروه های مستقل جهادی با گروه های وابسته به بسیج هستیم.
کرم ادامه داد: عدم وجود متولی مشخص برای گروه های جهادی یکی از مشکلات این حوزه است. زمانی که یک ارگان خاص برای این حوزه انتخاب شود مردم، روحانیت، بازار و حتی دانشجویان هم خواهان حضور در جمع های جهادی هستند. این که جهت دهی واحد و اتحاد در گروه های جهادی وجود ندارد، یکی از نقطه ضعف های این حوزه می باشد.
وی با اشاره به ویژگی گروه های مستقل جهادی گفت: این گروه ها تنها در عید و تابستان به مردم خدمت نمی کنند و در تمامی ایام سال تعطیلی ندارند. حتی پنج شنبه و جمعه برای ویزیت های رایگان به مراکز تحت پوشش خانواده های بی سرپرست و ایتام اعزام خواهند شد.
کرم با اشاره به علل عدم وجود متولی و اتحاد در گروه های جهادی اضافه کرد: اختلاف سلیقه ها و منیت هایی که در گروه های جهادی به چشم می خورد، باعث شده اتحادیه واحدی در این حوزه شکل نگیرد. بعد از دیدار با رهبری جلسه ای با حضور مسئولین کمیته امداد، بسیج و معاونت های دانشجویی برگزار شد که به دلیل وجود همین مسائل، منجر به عدم شکل گیری آیین نامه خاص و متولی در این حوزه شد.
وی افزود: همه گروه های جهادی با یک هدف و برای خدمت به مردم آماده شده اند؛ هدف آنها جهاد است.
کرم با اشاره به ثمره اعزام گروه های جهادی به مناطق محروم گفت: قرار نیست زمانی که گروه های جهادی وارد یک منطقه ای می شوند، کار شگرفی انجام بدهند .اگر بتوانند با آن منطقه و مردم ارتباطی بگیرد و حتی تاثیری کوچک بگذارند، کفایت می کند و این یکی از ثمرات حرکت های جهادی است.
وی در پایان خاطر نشان کرد: سازمان های مختلفی از طرح ها، ایده ها و نقطه نظرات گروه های جهادی مشورت گرفته اند و حتی در قسمت عمرانی جهاد گران به کمک شهرداری رفته اند، ولی تاکنون اتفاق متفاوتی صورت نگرفته است.