گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، همه از شوق دیدار افتتاحیه می گویند! افتتاحیهای که بنیانگذار عزیز، یکی از سخنرانان آن است. علامهای که در هیاهوهای تبلیغاتی داخلی به اصطلاح روشنفکر و خارجی معاند، اما هنوز چشم امیدش به همین جوانان مومن انقلابی است. چرا که آینده متعلق به همین جوانان است. همه منتظر دیدار مصباحدلها هستند گرچه مظلوم است اما هیچگاه نیتی برای دوری از رهبری و فاصله از انقلاب نداشت.
این معلم عزیز برای فرزندان خود از اندیشههایی می گوید که به مذاق خیلیها خوش نمیآید. هدف طرح ولایت که علامه مصباح نهال آن را در سال 75 کاشت، پرکردن خلا اندیشهای و بعضا شبههآفرینیهایی بود که در آن زمان و صدالبته حال نیز دنبال می شود.
به اعتقاد نسل اولیهای انقلاب علامه مصباح خلأ شهید مطهری و علامه طباطبایی را برای نسل جوان پر کرده است. او نه پلوخور نظام است و نه مانند بعضی یاران اسبق، طلبکار نظام! او تنها یار انقلاب است. با همه اینها، هجمههای قلیلالعقلهایی چون سروش و گنجی تاییدی است بر صراط مستقیم علامه انقلابی.
اردوی تفریحی نه! آموزشی با تفریحات سالم!
بچههای حاضر در این دوره اکثرا از فعالین دانشجویی هستند و واقعا دغدغه دارند! دانشجویانی که پس از ثبت نام در دفاتر بسیج دانشجویی با گذارندان آزمون کتبی و یک مصاحبه تخصصی جواز حضور در این دوره را کسب کردهاند.
اینها خودشان را احتمالا برای ترم بعدی دانشگاهشان آماده میکنند. حداقل انتظارشان این است که دیگر در محیط دانشگاه حداقل از لحاظ فکری دچار شبهه و تردید نشوند.
احتمالا از بچههای دانشگاه یا استان خودشان هم چند نفری را به عنوان رفیق پیدا می کنند. روزهای اول برای همه خیلی مهم است. چرا که به قول طرح ولایتیها تیم جمع کردن و آشنایی با بقیه بچه ها برای گعدهها و بحثها «خیلی مهمه!» البته علاوه بر این طرح ولایت که کشوری است، یک طرح ولایت استانی هم در هر استان برگزار میشود.
اینجا دانشگاه یا دبیرستان نیست! اینجا طرح ولایت است
میگویند وقتی برنامهی کلاسها به بچهها ارائه میشود، چشمها از سنگینی برنامه رو به سیاهی میرود! وسط چله تابستان از 8 صبح کلاسها به صورت منظم آغاز می شوند و تا حدود 4-5 بعدازظهر ادامه دارند.
کلاس هایی با موضوعاتی نظیر معرفت شناسی و معرفت دینی، خداشناسی فلسفی، انسان و راه و رهنماشناسی، فلسفه اخلاق، فلسفه سیاست. آموزش توسط اساتیدی مجرب صورت میگیرد که همه از موسسه آموزشی و پزوهشی امام خمینی (ره) هستند و از شاگردان علامه مصباح! از ابتدا هم بانی و مجری اصلی طرح ولایت، موسسه امام و بسیج دانشجویی بودند.
شروع کار با این برنامه سنگین و موضوعات نسبتا عجیب و غریب بچهها را نگران میکند. با شروع کلاسها اما دیدگاهشان تا حدودی تغییر میکند. موضوعات عجیب و غریب برنامه، در روال کلاسها بسیار جذاب و کاربردی دیده میشود!
شاید کسی هم فکرش را نمیکرد که برای همان موضوع مثلا فلسفی که تا دیروز ذهنش را در دانشگاه درگیرکرده بود، حالا جوابی مستدل پیدا شده باشد. شاید همان دست دست کردنها در شبهاتی که برایش بیپاسخ مانده بود، حالا او را به تکاپو درمیآورد تا مطالعات خودش را افزایش دهد. اینجا کسی را به خواندن کتابی مجبور نمیکند. همان تکاپو و موضوعات مطرح شده در کلاسها او را ترغیب به مطالعه میکند. حتی شاید او شبها را به مطالعه و بحث در گعدهها بگذارند و حتی وقت خوابی هم نداشته باشد و سر کلاس فردا صبحش چرت بزند!
از ديگر اهداف اين دورهها ميتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1- ارائه نظام صحیح تفکر و دستیابی به معرفت دینی در چارچوب نیازهای روز اجتماعی
2- تعمیق، تحکیم و آشنايي بيشتر با مبانی اندیشه اسلامی و مباحث مرتبط با آن از طریق فضای مجازی
3- تاثیرگذاری فرهنگی و عقیدتی در مراکز علمی، فرهنگی و اذهان عمومی جامعه
4- نقد اندیشههای باطل، انحرافی و مورد تعارض با مبانی اندیشه اسلامی با ارائه راهکارهای مورد نیاز و کارآمد
5- تربیت نیروهای متخصص انقلاب اسلامی با بهرهگیری از روشهای نوین و در قالب مبانی اندیشه اسلامی طرح ولایت
6- گسترش اعتقاد نظری و التزام عملی به ولایت فقیه بر اساس مبانی اندیشه اسلامی
تحصیل،تهذیب و ورزشی
فضای این اردوی آموزشی اینقدرها هم خشک نیست و بچهها متناسب با محل برگزاری طرح از امکانات ورزشی و سرگرمی هم تا حد امکان استفاده میکنند. از تفریحات سالم دیگر این طرح که 2 سال است در دانشگاه امام حسین برگزار میشود میتوان به والیبال، استخر و یک بوفه کوچک و سالن ورزشی اشاره کرد.
طرح ولایت تا به امروز
برگزاری طرح ولایت که در سالیان اخیر 45 روزه برگزار میشود از سال 1375 آغاز شده است و تاکنون 19 دوره آن برگزار شده است. این طرح با همکاری سازمان بسیج دانشجویی و موسسه امام خمینی(ره) شکل گرفته و تا کنون ببیش از ۴۰۰۰ دانش پژوه در آن شرکت کردهاند.
هدف اصلی این دوره طرح پاسخ به شبهات و شکل گیری منظومه فکری مستحکم در میان فعالین دانشجویی است به طوری که هر کدام از این دانشجویان در تشکل دانشجویی خود به عنوان یک جریان ساز فکری عمل کند.
سخت ترین کار خداحافظی با خاطراتی که هیچگاه از یاد نمیروند!
روزهای اول با برداشت از سنگینی دوره شاید فکر ترک دوره را در سر میپروراند. حال که دوره رو به پایان است درکنار غم جدایی از دوره و دوستان و اساتید شاید تلاش میکند با گرفتن عکسهای یادگاری و سلفی و خاطرهنویسی یکی از بهترین دورههای زندگی خود را در دفتر خاطراتش ثبت کند.
پس از پایان دوره ها انتظار می رود دانش آموختگان به عنوان سرگروه یا مربی حلقه های صالحین در دانشگاه ها، مساجد و... در راستای تبیین مباحث اسلامی و نشر آن حضور موثری داشته باشند. دانش آموختگان این دوره ها در قالب کانون طرح ولایت استان در برنامه تداوم فعالیتهای پژوهشی مرتبط شرکت میکنند.
یادش گرامی
شاگردان ایشون همونایی هستن ک جلوی فتنه 88 وایسادن تو دانشگاها و نذاشتن کشور من و شما رو یه سریا به آتیش بکشن یا بکننش مثل ترکیه!
شما خودت یک بار بیا حضور یک روزه ارو تو 45 روز تجربه کن میفهمی اونجا چ خبره!
بله داداش!
دوره بسیااااااااااااااااار عالی بود.یادش بخیر ما مشهد بودیم 45 روز در جوار امام مهربانی ها با این همه معنویات...
واقعا خدا بیامرزه همه اونایی ک باعث وبانیش بودند و هستن خیلی زحمت میکشن
کاش برامون دوره تکمیلی بذارن...
کاش یه بار دیگه برگردیم ب اون روزا...
یادش بخیر قبل اومدن همش نقشه میکشیدیم از کلاسا جیم شیم ولی ارشد شدیم و نشد.
چقد خادمای بیچاره رو اذیت میکردیم ان شالله حلالمون کنن.
عکس های امثال رو بزارید .