به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو عباس سلیمی نمین مدیر دفتر تدوین مطالعات تاریخ ایران در طرح تربیتی کاظم که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله برگزارشد در مورد آرایش سیاسی انتخابات تصریح کرد: در انتخابات سال 92 آرایش سیاسی جبهه اصلاح طلبان به نفع جریان کارگزاران شکل گرفت. جریان کارگزاران اصولاً بر اساس شرایط خود را وفق می دهد تا در صحنه قدرت بماند این جریان هم با جناح چپ کار کرده و هم با جناح راست.
وی با تاکید بر این که جریان کارگزاران مبانی فکری تعریف شده ای ندارد اظهار داشت: در رقابت بین دو اندیشه قطعاً اندیشه برتر جایگاه خود را پیدا می کند لذا تضارب آرا باعث رشد در جامعه می شود اما ما در سال های اخیر از رقابت اندیشه ها درانتخابات فاصله گرفته ایم که در پی آن در سال 92 تفکر قربانی قدرت شد .
مدیر دفتر تدوین مطالعات تاریخ ایران اضافه کرد: یکی از بحث هایی که در آرایش سیاسی سال 92 مورد بررسی قرار می گیرد بحث دور شدن از رقابت اندیشه های سیاسی، تفکر و برنامه است در جریان اصلاحات شاهد هستیم که عده ای سخن از عبور از روحانی به میان می آورند اما به سرعت این مسئله را جمع می کنند و تمام تمرکز خود را بر روی آقای روحانی قرار می دهند .
سلیمی نمین ادامه داد: اگر آقای عارف می توانست یک فراکسیون قوی را در مجلس شکل دهد انتظارات را تا حدی برآورده می کرد اما به دلایل مختلف و از جمله تمایل نداشتن دولت یازدهم سرمایه گذاری زیادی بر روی وی صورت نگرفت. اقبالی برای این که عارف سردمدار اصلاح طلبان شود نیست زیرا عمده تامین مالی اصلاح طلبان توسط جریان کارگزاران شکل می گیرد.
وی با اشاره به این که اگر به عنوان علاقه مندان و دلسوزان نظام کمک می کردیم جریان به سمت نیروهای اهل فکر سوق پیدا کند قطعاً نتیجه انتخابات چیز دیگری بود افزود: در ارتباط با جریان اصول گرا بحث نیروهای آقای احمدی نژاد وجود دارد که تلاش داشتند در سال 92 علیه نامزدهای اصولگرایان عمل کنند اما امروز تلاش آن ها متفاوت است. بحث امروز این است که عملکرد آقای احمدی نژاد در ارتباط با تجزیه پایگاه اجتماعی اصول گرایان است یعنی به گونه ای عمل می کنند تا این پایگاه دچار چند دستگی شود و این مسئله می تواند تبعات جدی برای اصول گرایان در طولانی مدت داشته باشد.
مدیر دفتر تدوین مطالعات تاریخ ایران در مورد شیوه های ضربه زدن به پایگاه اجتماعی خاطر نشان کرد: ما اقشاری در جامعه داریم که شناخت سیاسی خوبی ندارند و تا آخرین لحظه تصمیم در مورد چگونگی توزیع آرا خود نمی گیرند که عده ای آن ها را قشر خاکستری می نامند اما در سال 94 اتخاذ شیوه هایی را شاهد بودیم که توانست جامعه را به جمع بندی مورد دلخواه خود برسانند. آقای هاشمی رفسنجانی در انتخابات 94 سخن از نظارت بر رهبری را توسط مجلس خبرگان به میان آوردند. اینگونه مخالفت ها برای عده ای جاذب بود اما این شیوه ها به نتیجه مطلوب نمی رسیدند الا تا زمانی که جریان اصول گرا وارد مقابله با آن شد و اقدام به مخالفت با آقای هاشمی کرد.
سلیمی نمین تحریک شدن برخی از نیروهای اصول گرا در انتخابات را درد مشترک دانست و در این باره گفت: زمزمه عده ای از افراد نفوذی در گوش برخی جوانان انقلابی و به منظور برهم زدن سخنرانی ها باعث جمع آوری رای برای طرف مقابل می شود. نمونه آن را در مورد آقای مطهری و در قضایای شیراز شاهد بودیم که با توجه به آنکه ایشان از لحاظ سیاسی استحکام فکری چندانی ندارد نه تنها به مجلس بعدی راه یافت بلکه اعتبار بیشتری کسب کرده است.
وی ادامه داد: اولین قصد هاشمی رفسنجانی در سخنان اخیر خود مبنی بر «اختصاص بودجه دفاعی به امور دانش بنیان» به نوعی مخالف با تصمیمات کلان کشور است و در ادامه جمله خود پس از مخالفت با بودجه نظامی صحبت از اشتغال جوانان به میان می آورد که قصد او نشان دادن دلسوزی برای مردم است. باید در این زمینه ها هوشمند باشیم و در آستانه انتخابات 96 درست عمل کنیم و اگر بتوانیم تصمیم درستی بگیریم نتیجه خوبی را در انتخابات 96 رقم خواهیم زد.
مدیر دفتر تدوین مطالعات تاریخ ایران اضافه کرد: برخی نیروهای اصول گرا توسط عده ای هدایت می شوند که قامت بلندی در سیاست ندارند برخی از این افراد احساسات را جایگزین تدبر می کنند باید توجه داشت. آقای هاشمی در انتخابات اصولگرایان را را تندرو و به دور از پایبندی به قانون نشان می دهد.
مدیر دفتر تدوین مطالعات تاریخ ایران ادامه داد: ما ساختار قوی در اصول گرایان نداریم ساختاری که بتواند هم تکثر و هم شور انتخاباتی ایجاد کند و در نهایت به جمع بندی نسبت به یک نفر نائل آید.
سلیمی نمین با تاکید بر این که برخی از اصول گرایان قائل به وحدت نیستند تاکید کرد: برخی وحدت را یک اصل اساسی نمی دانند و آن را تنها یک تاکتیک می پندارند برخی از شخصیت ها می گویند که شرعاً نمی توان از فردی که اصلح است عدول کنند و نظر جمع را بپذیرند بنابر این یک نوع تصلب در این موضوع ایجاد می شود؛ یعنی نظر خود را اصل و نظر جمع را فرع می دانند یکی از مشکلات اساسی اصول گرایان همین تصلب برخی افراد است.
وی با اشاره به این که غربالگری در آستانه انتخابات صحیح نیست خاطر نشان کرد: اصول گرایی دارای پایگاهی خوبی در جامعه است و قطعا عملکرد نامطلوب دولت در امور اقتصادی این پایگاه را تقویت کرده است.
مدیر دفتر تدوین مطالعات تاریخ ایران با تاکید بر این که انتخابات شوراها از ریاست جمهوری کمتر نیست تصریح کرد: شاهد تحرک لازم در اصول گرایان برای سازماندهی این پایگاه اجتماعی قوی نیستیم. در انتخابات 92 چندین جریان برای تخریب اصول گرایی تلاش کردند. در جریان اصول گرایی اصول گرایان از همدیگر انرژی می گیرند و به جای فشار بر اصلاح طلبان در حال تخریب یکدیگر هستند.