کد خبر:۵۴۳۳۹۱
گزارش/

چگونه یک انتخابات را مهندسی کنیم؟/ همه چیز درباره انتصابات دولتی در هیئت نظارت نشریات دانشجویی دانشگاه آزاد

پس از انتخابات‌های بحث برانگیز وزارت علوم و بهداشت، حالا نوبت به دانشگاه آزاد رسیده تا با مهندسی انتخابات هیئت نظارت بر نشریات دانشجویی، حامیان دولت را وارد این نهاد نظارتی کنند.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، انتخابات غیرقانونی است. این همه حرف‌ 19 نشریه‌ای است که با ارسال نامه‌ای به رئیس دانشگاه آزاد اعتراض خود را به روند برگزاری انتخابات اعضای دانشجویی هیئت نظارت بر نشریات دانشجویی اعلام کردند. آنها علاوه بر اعتراض نسبت به روند اجرا معتقدند 2 نفر از منتخبان این به اصطلاح انتخابات صلاحیت حضور در این مقام را ندارند. ماجرای این انتخابات پر حاشیه چیست؟ 2 عضو برگزیده چه کسانی هستند؟ آیا انتخابات مهندسی شد؟

 

انتخابات گزینشی، چه کسی مقصر است؟

اوایل تابستان امسال بود که مسئولان دانشگاه آزاد اعلام کردند جشنواره نشریات دانشجویی شهریورماه در تبریز برگزار خواهد شد. همه در فکر جشنواره ملی بودند که تنها 2 هفته مانده به شروع آن، مسئولان این دانشگاه اعلام کردند قرار است انتخابات شورای نظارت بر نشریات دانشجویی دانشگاه آزاد هم در حاشیه این جشنواره برگزار شود. مشکل به همینجا ختم نشد. با وجود ابلاغ دستور از اداره مرکزی دانشگاه آزاد برای اطلاع رسانی برنامه انتخابات به مدیران مسئول نشریات، بسیاری از واحدها در اقدامی تعجب برانگیز تنها برخی از نشریات را برای انتخابات خبر کردند. جالب‌تر آنکه نشریات حامی دولت نه تنها به موقع از ماجرا خبردار شدند بلکه با هزینه دانشگاه تا تبریز رفتند اما نشریات منتقد در بسیاری از واحدها روزهای آخر از ماجرا خبردار شدند و با هزینه شخصی باید تا تبریز می‌رفتند.

 

کیهانی‌مهر، مسئول نشریات دانشجویی دانشگاه آزاد در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو، مسئولیت مطلع نشدن دانشجویان از انتخابات را متوجه واحدها می‌داند و با تبرئه خود از کم‌کاری در اطلاع‌رسانی می‌گوید: «اطلاعیه هایی که برای برگزاری اختتامیه جشنواره و همچنین انتخابات اعضای شورای ناظر بر نشریات داشتیم هم بر روی سایت دانشگاه آزاد و هم به صورت بخش نامه به واحدها اعلام کردیم حتی این اطلاعیه‌ها به صورت نامه کتبی ارسال شده است. بنابراین ما وظیفه خودمان را انجام دادیم و اگر کم کاری صورت گرفته مربوط به مسئولان واحدهاست که نتوانستند اطلاع رسانی درستی داشته باشند.»

 

به گفته مدیر مسئولان شرکت کننده در این انتخابات، سامانه‌ ثبت‌نام هم خیلی پر ابهام بوده است. آنها می‌گویند، اطلاعیه مبهم دانشگاه باعث شد تا بسیاری تصور کنند ثبت‌ نام صرفاً برای کاندیداتوری است و در سامانه ثبت‎‌نام نکردند اما روز آخر به دلیل اینکه اسم‌شان در سامانه ثبت نشده است، نتوانستند در انتخابات شرکت کنند.

 

انتخابات معیوب بهتر است، صحبت نکنید!

حاشیه‌های انتخابات در تبریز هم ادامه پیدا می‌کند. در حالی که معیارهای این انتخاب برای همه نامشخص است؛ از بین 235 نفری که برای نامزدی اعلام آمادگی کرده بودند، تنها 16 نفر تأیید صلاحیت می‌شوند. از سوی دیگر این لیست تأیید صلاحیت شدگان 2 روز مانده به انتخابات اعلام می‌شود و فرصتی برای اعتراض ردصلاحیت شدگان باقی نمی‌گذارد.

 

 اعتراضات به روند برگزاری، به روز انتخابات هم کشیده می‌شود. یکی از حاضران در جلسه در تشریح درگیری لفظی مدیر مسئولان و مدیر کل فرهنگی دانشگاه آزاد می‌نویسد: «قبل از برگزاری مراسم انتخابات، یکی از مدیران مسئول خطاب به جناب آقای اسماعیلی، مدیر کل فرهنگی دانشگاه آزاد گفت که نسبت به سلامت این انتخابات شبهاتی وجود دارد و قبل از برگزاری انتخابات ایشان باید پاسخگو سوالات باشند، که با واکنش بسیار تند جناب آقای اسماعیلی همراه بود. به شکلی که خطاب به آن مدیر مسئول گفتند: شما اگر معترضید می‌توانید رأی ندهید و من اجازه نمی‌دهم بیش از این کسی صحبتی داشته باشد. اگر بیش از این به صحبت‌هایتان ادامه دهید مجبور می‌شوم شما را بیرون کنم.

 

در جریان برگزاری انتخابات هم، زمانی که جناب اسماعیلی فرمودند هرکس سوالی دارد مطرح کند، یکی دیگر از مدیران مسئول سوالاتی را در رابطه با تایید صلاحیت حامیان فتنه و رد صلاحیت دانشجویان انقلابی مطرح کرد که باز هم با واکنش تند مدیرکل فرهنگی دانشگاه آزاد مواجه شد. به شکلی که در پاسخ گفتند: سوالاتتان فقط می‌تواند در رابطه با برنامه‌های کاندیداها باشد. حق ندارید در رابطه با خود انتخابات سوالی بپرسید. برگزاری انتخابات معیوب و ناقص بهتر از عدم برگزاری آن است.»

 

وقتی دانشگاه آزاد، قانون خودش را هم دور می‌زند

انتخابات معیوب و ناقص آقای اسماعیلی و دوستان به هر ترتیب پایان می‌پذیرد. مشخص شدن افراد برگزیده اما دمیدن دیگری است به آتش انتقادات. سابقه منفی و تردید درباره صلاحیت «امیرپوریا پیشخوان» و «علیرضا وحدانی»، نفرات برگزیده این شبه انتخابات، منتقدان را بر آن می‌دارد تا پای مراجع قانونی را به این ماجرا باز کنند.

 

بر اساس نامه اعتراضی 2 تن از نامزدهای این انتخابات به معاون فرهنگی و 19 مدیر مسئول دیگر نشریات به رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، نشریه پیام دانشگاه(واحد اصفهان) با مدیرمسئولی «امیرپوریا پیشخوان» آبان 94 توقیف شده است و بر همین اساس وی حق حضور در این انتخابات را نداشته است. در متن این نامه‌ها آمده است: «طبق تبصره ۲ ماده ۱۴ آیین نامه نظارت بر نشریات، مدیر مسئولی که یک سال از محرومیت آن نگذشته باشد، نمی‌تواند دوباره مدیر مسئول شود. حتما استحضار دارید طبق آئین نامه انتخابات جشنواره تبریز، کاندید‌های انتخابات هیئت مرکزی نظارت باید عضو کمیته نظارت نشریات واحد خود باشند و افرادی می‌توانند عضو هیئت نظارت واحد شوند که مدیر مسئول باشند. طبق تبصره مذکور آقای پیشخوان به علت اینکه دانشجوی واحد قم می باشد و به صورت میهمان در واحد «خوراسگان» تحصیل می‌کند لذا نمی‌توانسته است عضو شورای ناظر بر نشریات واحد خوراسگان باشد و به سبب آن صلاحیت شرکت در انتخابات کشوری را هم نداشته است.»

 

جالب‌تر آنکه بر اساس گزارش منابع آگاه، واحد خوراسگان دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به استعلام سازمان مرکزی درباره «امیرپوریا پیشخوان»، او را فاقد صلاحیت برای این امر اعلام کرده است اما برگزار کنندگان انتخابات، صلاحیت او را برای نامزدی در انتخابات هیئت نظارت بر نشریات تأیید می‌کنند.

 

صلاحیت علیرضا وحدانی، دیگر منتخب هم محل تردید است. بر اساس نامه‌های اعتراضی مذکور، در یک سال گذشته هیچ انتخاباتی برای تعیین هیئت نظارت بر نشریات دانشگاه آزاد پرند انجام نشده است. با توجه به الزام قانونی عضویت نامزدهای انتخابات کشور در هیئت نظارت دانشگاه، طبیعتاً وحدانی هم صلاحیت نامزدی در این انتخابات را نداشته است.

 

مسئولان دانشگاه آزاد هنوز پاسخ رسمی به این انتقادات نداده‌اند. به نظر می‌رسد پس از انتخابات‌های بحث برانگیز وزارت علوم و وزارت بهداشت برای هیئت نظارت بر نشریات، حالا نوبت به دانشگاه آزاد رسیده تا با مهندسی انتخابات، نیروهای حامی دولت را وارد این نهاد مهم نظارتی کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Netherlands
۲۹ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۶
عیار آقایان اصلاح طلب معلوم شد . دیکتاتورتر و بی قانون تر از اینان هیچ کجانیست
1
0
پربازدیدترین آخرین اخبار