اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- یادداشت دانشجویی؛ حسین (علیه السلام) نه انسانی کهن در دل اوراق پوسیده تاریخ، که حقیقتی زنده در عمق زمان و مایه ی تکوین تمام نیکی ها در بستر جوشان حیات بشری است.حسین یک لفظ نیست،حسین سراسر معناست.
معنایی از نور؛ نوری که در عمق نورانیت انسان های الهی به وضوح می درخشد و این معنای نورانی تنها زبان مشترک میان اهل معناست، که فارغ از هر رنگ و ملیت و آیینی و مذهبی آن را به جان ادراک میکنند. عاشورا حضور نور است، در سیطره بی امان ظلمت ها.
عاشورا هدیه اسلام است به بشریت و تاریخ. عاشورا در زمان و مکان نمی گنجد مطابق این قول "کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا"عاشورا محصور در شیعه و اسلام نیست عاشورا محصور در بلاد اسلامی نیست. همه جای ارض عاشوراست و تفکر عاشورایی باید به همه ی ملت ها برسد.
از این روست که تمام ادیان و مذاهب در روز عاشورا متاثر شده و عزاداری های متنوعی در سرتاسر دنیا برای سرور و سالار شهیدان برگزار میشود.به بیان دیگر عاشورا توانایی قرار گرفتن به عنوان مبانی منشور تقریب مذاهب و ادیان را دارد.
عاشورا صحنه واقعی از رشادت های یک خانواده است و سبک زندگی برای بشریت است، از این رو در عاشورا از سنین و جنسیت های مختلف حضور دارند.
محمد بن ادریس شافعی، از ائمه چهارگانه اهل سنت:
این حادثه از حوادثی است که دلم را به درد آورده است، خواب مرا ربوده است و موی مرا سپید کرده است.
دل و دیده ام را به خود مشغول ساخته و مرا اندوهگین ساخته است و اشک چشمم را جاری ساخته و خواب را از آن برده است. آیا کسی هست که از من به حسین پیامی برساند؟حسین کشته ای است بدون جرم و گناه، که پیراهن او به خونش رنگین شده است.
عجب از ما مردم که از یک طرف به آل پیامبر(ص) درود میفرستیم و از سوی دیگر فرزندان او را به قتل می رسانیم.
ابن ابی الحدید از دانش مندان نامدار اهل سنت:
سالار پر شکوه شکست ناپذیران روزگار وقهرمان انانی که در برابر ذلت و تحقیر سر فرود نیاوردند، همو که به عصر ها و نسل ها درس جوانمردی و شرافت و مرگ پر افتخار زیر سایه شمشیر های اخته داد و ان را بر سازش با بیداد و فریب برگزید ، پدر یکتا پرستان گیتی، حسین(ع) فرزند رشید علی (ع) است.
توماس ماساریک، یلسوف وفعال سیاسی مسیحی:
گرچه کشیشان ما هم از ذکر مصائب حضرت مسیح مردم را متاثر می سازنند، ولی آن شور و هیجانی که در پیروان حسین(ع) یافت میشود در پیروان مسیح یافت نخواهد شد. مانند این است که مصائب مسیح در برابر مصائب حسین(ع) مانند پر کاهی است در مقابل یک کره بزرگ.
ادوارد گیبون، مورخ و عضو پارلمان انگلستان:
در طی قرون آینده، برای بشریت و در سرزمین های مختلف، شرح صحنه حزن آور مرگ امام حسین(ع) موجب بیداری قلب ها خواهد شد.
جبران خلیل جبران، ادیب برجسته مسیحی:
حسین چراغ فروزند ای برای همه ی ادیان است.
مهاتما گاندی،رهبر بزرگ ملت هند:
من زندگی حسین آن شهید بزرگ اسلام را به دقت خوانده ام، اگر هند بخواهد یک کشور پیروز گردد، بایستی از روش او پیروی کند.
آیت الله قاضی طباطبایی:
من هرچه دارم از زیارت سیدالشهداء(ع) و قرآن دارم.
همانطور که مشهود است حسین (ع) در تاریخ و مکان و مذهب خاص نیست. تفکر عاشورایی که از هیئت عاشورایی سرچشمه میگیرد باید بکوشد تا در دوماه، ماه تبلیغ به تمام آزادی خواهان دنیا اعم از مسلمان و غیرمسلمان برسد.
*سرخوش-معاون بسیج دانشجویی دانشگاه مذاهب اسلامی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.