آخرین اخبار:
کد خبر:۵۵۲۴۹
وزير بهداشت خبر داد:

رشد 10 برابري انتشار مقالات ايران در isi و اسكوپوس

وزير بهداشت با بيان اينكه رتبه ايران در بين 141 كشور در اي اس اي به 41 و در اسكوپوس به 21 رسيده است، گفت: ميزان انتشار مقالات در اين مجلات در دهه اخير 10 برابر شده است.

به گزارش خبرنگار علمي «شبكه خبر دانشجو»، دكتر مرضيه وحيد دستجردي صبح امروز در پانزدهمين جشنواره تحقيقات علوم پزشكي رازي در مركز همايش‌هاي صدا و سيما با اشاره به افتخارات و دستاوردهاي پژوهشي در دهه اخير گفت: در دهه اخير 39 هزار مقاله از محققان ايران زمين در نشريات isi و 49 هزار مقاله در اسكوپوس منتشر شده است.

وحيد دستجردي با اشاره به ارتقاي 32 رتبه ايران در زمينه علوم پزشكي افزود: در اين زمينه رتبه ايران در 30 سال گذشته از رتبه 57 به 25 رسيده است.

وزير بهداشت تاكيد كرد: با همين روند رشد و با ارائه مديريتي درست و حمايت‌هاي مناسب اعتباري 5 سال زودتر به رتبه اول پژوهش كه در سند چشم انداز 1404 براي ايران ترسيم شده است، دست خواهيم يافت.

وي با اشاره به انتشار 30 مجله در isi گفت: از اين تعداد 17 مجله مربوط به علوم پزشكي كشور است.

وحيد دستجردي هدف از برگزاري جشنواره رازي را ارج نهادن و تقدير از تمام نهادهاي ارزشي پژوهشي وزارت بهداشت، درمان و علوم پزشكي كشور دانست و اضافه كرد: محققان برگزيده و جوان، دانشجويان محقق، دانشگاه‌هاي علوم پزشكي، مراكز تحقيقاتي و همچنين برخي از تحقيقات منتج به ارتقاي سلامت در اين جشنواره مورد بررسي قرار مي گيرد.

وزير بهداشت با اشاره به ايران ترسيم شده در سند چشم انداز 20 ساله، تاكيد كرد: در ايران 1404 بايد به رتبه نخست علمي در منطقه دست يابيم.

وي با اشاره به نامگذاري دهه كنوني به عنوان دهه پيشرفت و عدالت ابراز اميدواري كرد كه با تلاش و كوشش بتوانيم مرزهاي دانش را در اين دهه در نورديم.

وحيد دستجردي با اشاره به تدوين نقشه جامع علمي كشور گفت: ما بايد فعاليت‌هاي خود را بر اساس اين نقشه متمركز كنيم تا به اهداف ترسيم شده در برنامه پنجم توسعه و سند چشم انداز 20 ساله دست يابيم.

وزير بهداشت تصريح كرد: حضور محققان برجسته به عنوان برترين‌هاي كشور، اين نويد را به ما مي دهد كه مسير رشد و توسعه را با قدرت و قوت طي خواهيم كرد.

وي تاكيد كرد: تشكل مراكز تحقيقاتي و ارزش‌يابي آنها يكي از مهمترين رمزهاي موفقيت پژوهش در عرصه علوم پزشكي و سلامت كشور است.

وحيد دستجردي با اشاره به سياست‌هاي اين وزارتخانه براي آينده پژوهشي كشور گفت: ما بايد ضمن توسعه روند پژوهشي در كشور، اين روند و فرآيند را در تمامي دانشگاه‌ها نهادينه كنيم.

دانشگاه‌هاي علوم پزشكي بايد ارتباط خود با صنعت را گسترش دهند

وحيد دستجردي يكي از مهم ترين اهداف و راهبردهاي وزارت بهداشت را تقويت ارتباط دانشگاه با صنعت عنوان و تاكيد كرد: دانشگاه‌هاي علوم پزشكي نيز با صنايعي چون صنايعي دارويي، تجهيزات پزشكي، صنايع مربوط به محيط زيست و بسياري از صنايع ديگر ارتباط دارد.

وزير بهداشت ادامه داد: دانشگاه‌هاي علوم پزشكي به دليل درگير بودن با مسائل زيست محيطي، ارتباطي تنگاتنگ با صنايعي چون صنايع نفت دارند.

وي نقش صنعت را در گسترش فعاليت محققان مهم ارزيابي كرد و گفت: اگر صنعت پژوهش‌هاي خود را به عنوان ماموريت به دانشگاه‌ها عرضه كند، دانشگاه‌ها مي‌توانند حول اين محورها پژوهش‌ها و تحقيقات خود را انجام دهد.

وحيد دستجردي افزود: توسعه ارتباط دو طرفه دانشگاه با صنعت هم براي دانشگاه‌ها مفيد است و هم باعث كاربردي شدن و موثر واقع شدن تحقيقات مي‌شود.

وزير بهداشت، تشكيل پژوهشكده‌هاي مشترك بين دانشگاه‌ها و صنايع، تسهيل حضور رسمي و قانوني اعضاي هيئت علمي در صنعت، توسعه ارائه خدمات، آموزش و مشاوره به صنعت از سوي دانشگاه، توسعه كمي و كيفي مراكز رشد، تسهيل تشكيل شركت‌هاي دانشگاهي به منظور ارائه خدمات گوناگون به صنايع، ديدن ساز و كارهاي لازم براي حمايت صنايع و دستگاه‌هاي دانشگاهي از دانشجويان، توسعه فرصت كاري براي دانشجويان و فارغ التحصيلان جوان علوم پزشكي و ارائه كرسي‌هاي پژوهشي و نظريه پردازي و گسترش گفتمان علمي در مورد مسائل مهم از جمله نقشه جامع علمي كشور را از جمله راهكارهاي مهم براي توسعه ارتباط دانشگاه با صنعت عنوان كرد.

وي با اشاره به تشكيل صندوق‌هاي غيردولتي پژوهش و فناوري تصريح كرد: اين صندوق‌ها در زيست فناوري و نانو فناوري مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

وحيد دستجردي با بيان اينكه اين صندوق مشترك بين بخش خصوصي و تعاوني و دولتي شكل مي گيرد، گفت: حدود 40 درصد از اين صندوق سهم دولت و 51 درصد ديگر سهم محقق و بخش خصوصي و تعاوني است.

وزير بهداشت افزود: ايجاد اين صندوق با استفاده از توليد انبوه، كارهاي پژوهشي محققان و ارتقاي سلامت جامعه مي شود.

وي با تاكيد بر اينكه جاي پارك‌هاي علم و فناوري دردانشگاه علوم پزشكي خالي است، بيان داشت: بايد با توسعه اين پارك‌ها در دانشگاه‌هاي علوم پزشكي از فوايد آن در تشكيل چرخه نوآوري استفاده كنيم.

وحيد دستجردي با تاكيد بر تشكيل پژوهشكده‌هاي بين رشته‌اي در علوم پزشكي به منظور ظرفيت سازي براي كار افزود: در حال حاضر بحث ايجاد دوره پسا دكتري مطرح است كه اميدواريم دانشگاه‌هاي علوم پزشكي نيز بتواند از اين استفاده كند.

وزير بهداشت با بيان اينكه معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري در راه اندازي اين مقطع تلاش كرده است، گفت: ما بايد از اين فرصت براي ارتقاي پژوهش به ويژه به كارگيري اعتبارات و فرصت‌هاي لازم استفاده كنيم./انتهاي پيام/

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار