اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرگزاری خبرگزاری دانشجو از گناباد، زهرا حسینی، کارشناس تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد در ابتدای این کارگاه آموزشی گفت: با توجه به شعار امسال روز جهانی غذا «آب و هوا در حال تغییر است و غذا و کشاورزی هم باید تغییر کند»، کارگاه آموزشی «تغذیه سالم و اصلاح الگوی مصرف» با هدف افزایش مصرف حبوبات برگزار شد.
وی افزود: در این کارگاه آموزشی علاوه بر آموزش تئوری ارزش غذایی حبوبات، روش تهیه 10 نوع غذا با استفاده از حبوبات به صورت عملی آموزش داده شد.
حسینی با تاکید بر اینکه مصرف حبوبات در سال 2016 به عنوان یک راهکار اصلی سازمان فائو برای حذف گرسنگی و کاهش سوء تغذیه و ارتقاء امنیت غذایی در جهان مطرح شده است، بیان کرد: حبوبات یک منبع پروتئینی با ارزش است.
وی تصریح کرد: پروتئین حبوبات در ترکیب با غلات، تمام اسیدهای آمینه ضروری را تأمین میکند و ارزش پروتئینی آن مشابه گوشت است، در حالیکه در مقایسه با انواع گوشت، ارزان و در دسترستر و هضم و جذب آن نیز آسانتر است.
کارشناس تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد تصریح کرد: حبوبات منبع خوب آهن است و از اینرو مصرف حبوبات همراه با منابع غذایی حاوی ویتامینC ، سبب افزایش جذب آهن حبوبات شده و به پیشگیری از کمبود آهن و کم خونی ناشی از آن کمک میکند و از طرفی کلسیم موجود در حبوبات در ارتقاء مقاومت استخوانها و کاهش خطر پوکی استخوان مؤثر است.
حسینی، حبوبات را سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامینها و حاوی مقادیر بالایی فیبر عنوان و یادآور شد: فیبر با کاهش جذب مواد قندی و چربی غذا، خطر بروز دیابت، بیماریهای قلبی ـ عروقی، اضافه وزن و چاقی و شانس ابتلاء به سرطانهای دستگاه گوارش مثل سرطان کولن را کاهش میدهد.