اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام قاسم روانبخش که در جمع دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بمناسبت روز 16 آذر سخنرانی میکرد، گفت: حضرت امیر المومنین در روایاتی ویژگی های های لازم برای مدیران جامعه را برمی شمارد. این همان ویژگی هایی است که در قانون اساسی ما با عنوان "رجل سیاسی" یاد شده است. بنا به فرمایش حضرت دو ویژگی برای مدیر لازم و ضروری است: اول سعه صدر و دوم مشورت پذیری
وی در توضیح ویژگی سعه صدر گفت: حضرت می فرمایند: "عجله و شتاب تصمیم ها را ابتر می گذارد". عجله در شأن یک مدیر نیست.
همچنین وی در توضیح ویژگی مشورت پذیری گفت: حضرت امیرالمومنین می فرمایند: "استبداد در رای تو را می لغزاند و در پرتگاه می اندازد. ولی اهل مشورت ازسقوط در امان اند".
روانبخش گفت: بنده با همین دو نکته برای شما تحلیل می کنم که چرا 16 آذر بوجود آمد؟
وی ادامه داد: دولت نهضت ملی مصدق با کار مشترک روی کار آمد. نفت ملی شد و با همین روحیه مشترک می رفت که ایران روی پای خود بایستد. اما مصدق اهل استشاره نبود. آیت الله کاشانی به ایشان مشورت می داد. فدائیان اسلام هم به ایشان مشورت می دادند. اما دولت مصدق بجای پذیرش مشورت، نواب صفوی را 23 ماه زندانی کرد.
حجت الاسلام قاسم روانبخش در ادامه به ذکر یکی از این مشورت ها پرداخت و گفت: آیت الله کاشانی در روز 27 مرداد طی نامه ای به مصدق پیشنهاد داد که مبادا زاهدی را آزاد کنی، او مهره آمریکاست و اگر از مجلس بیرون بیاید کودتا می کند.
وی ادامه داد: مصدق توجهی به مشورت آیت الله کاشانی نکرد و عامل کودتا یعنی زاهدی را آزاد کرد.
مصدق در پاسخ نوشت: "جناب آقای کاشانی بنده مستظهر به پشتیبانی ملت ایران هستم و نیازی به مشورت ندارم".
دبیر سیاسی هفته نامه پرتو سخن ادامه داد: از روز 13 آذر دانشگاه پادگان نظامی شد تا آنکه در 16 آذر آن سه بزرگوار شهید شدند.
وی در ادامه گفت: دو روز بعد نیکسون در همان دانشگاه سخنرانی کرد و مدرک دکترای افتخاری دانشگاه تهران را گرفت.
روانبخش ادامه داد: 10 سال دیکتاتوری و خفقان شروع شد تا آنکه در سال 1342 امام فریاد "مرگ بر امریکا" را سر داد.
در همین لحظه جمعیت با صدای بلند فریاد مرگ بر آمریکا را سر دادند.
وی همچنین گفت: نکته مهم این است که عدم استشاره و عجله در تصمیمات باعث شد تا شاه به ایران برگردد.
این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: امروز هم می توان با همین معیارها گفت که عجله به نتیجه نمی رسد.
وی توضیح داد: عده ای از روی عجله وعده 100 روزه می دهند؛ خب انجام نمی شود.
روانبخش در توضیح مشورت ناپذیری در مجموعه دولت گفت: امروزه بیمه سلامت بعنوان یکی از بزرگترین دستاوردهای دولت در معرض نابودیست. خود آقای وزیر بهداشت گفت: بنده در مورد بیمه سلامت نظرم بر روی ثبت نام 5 میلیون نفر بود اما آقای رئیس جمهور عجله داشتند و مشورت مرا نپذیرفتند و حالا 11 میلیون بیمه سلامت داریم و 8 هزار میلیارد تومان بدهکاریم.
حجت الاسلام روانبخش با یادآوری حمایت آقای رئیس جمهور از واردات روغن پالم گفت: در این مورد نیز مشورت آقای وزیر پذیرفته نشد بخاطر اینکه برادر رئیس جمهور می خواست واردات انجام دهد.
عضو هیات علمی موسسه امام خمینی همچنین گفت: در موضوع برجام نیز اگر از مشورت کسانی که به رایگان حاضر بودند به دولت مشورت دهند استفاده می شد اکنون شاهد آن نبودیم که آمریکایی ها به برجام لگد بزنند و به ریش ما و دولتمان بخندند.
در این لحظه نیز دانشجویان حاضر تحت تاثیر قرار گرفته و ابراز احساسات کردند.
در ادامه روانبخش با اشاره به سئوالی در رابطه با اظهارات امروز رئیس جمهور که گفته بود: "همه مراحل برجام زیر نظر رهبری بوده است" گفت: شما دانشجویان اهل مطالعه هستید و خوبی اینترنت این است که نمی توان چیزی را مخفی کرد.
سپس توضیح داد: رهبری در جریان مذاکرات قرار می گرفت اما اینطور نبود که ایده های رهبری انجام شده باشد. آقای رئیس جمهور از روز اول تقاضای اختیار تام کرد و در مقابل قول نتیجه بخش بودن را داد و می گفت: ما چون سرهنگ نیستیم بلدیم با زبان حقوقی با غرب حرف بزنیم.
وی ادامه داد: رهبری بارها اعلام کردند که من خوشبین به آمریکا نیستم و آقای رئیس جمهور پاسخ دادند در سیاست خوشبینی و بدبینی معنایی ندارد. حضرت آقا دستور دادند در این مورد با مجلس و دانشگاهیان مشورت کنید و آقای رئیس جمهور آنها را بی سواد و نادان و بی شناسنامه خطاب می کند؛ زیرا عجله دارد.
روانبخش به تذکر اول در نامه رهبر انقلاب در مورد پذیرش برجام توسط مجلس اشاره کرد و گفت: ایشان دستور دادند حالا که قرار است اول ما همه تعهداتمان را انجام دهیم و سپس آمریکایی ها لااقل دولت از رئیس جمهور آمریکا و اتحادیه اروپا در اینباره امضا بگیرد که دولت این حرف را هم روی زمین گذاشت.
وی در پایان گفت: انتظار ما این است که بند 3 قانون مصوبه مجلس در مورد اقدام متقابل در صورت نقض برجام، اجرای شود.