به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو عمار حکیم رئیس مجلس اعلای عراق در سی امین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی که صبح امروز برگزار شد ضمن تبریک میلاد با سعادت پیامبر اکرم و هفته وحدت و امام جعفر صادق ضمن تقدیر از معمار کبیر انقلاب و هم چنین مقام معظم رهبری به واسطه سرپرستی ایران از امت اسلامی گفت: مجمع تقریب همان چارچوبی است که ما در جهت وحدت و دستیابی به یک حقیقت اسلامی برای آن تلاش می کنیم.
وی با بیان اینکه مسلمانان باید بر نقاط مشترک خود اتفاق نظر داشته باشند یادآور شد: ما در برابر برخی بحران ها، خط مشی، سخن و پیام مخاطب برنامه ریزی می کنیم ما نیاز به یک تلاش فکری بزرگ داریم این در حالی است که اسلام دین تساهل و گذشت است و ما باید نظرات تندرو را کنار بگذاریم.
رئیس مجلس اعلای عراق ضرورت عملیاتی شدن این موارد را ایجاد تبلیغات گسترده دانست و یادآور شد: با استفاده از تبلیغات گسترده خواهیم توانست در مقابل هر تهدیدی که امت اسلام را تهدید کند سربلند بیرون بیایم.
حکیم در خصوص مسئله مخاطب شناسی گفت: ما نیازمند به یک طبقه خاص هستیم و متاسفانه امروز جوانان کشورهای اسلامی که 60 درصد جمعیت اسلامی را تشکیل می دهند تبدیل به سوخت تندروی دشمن شده اند.
وی با انتقاد از مسئله تندروی و درگیری مسلمانان با یکدیگر گفت: این موضوع مسئله ای سیاسی و طایفه گری است که در لوای آن دشمن به دنبال ایجاد اختلاف بین مسلمانان است لذا ما باید به دنبال پروژه سیاسی باشیم که بتواند تشتت امت اسلامی را جمع کند.
**وحدت مسلمین در سایه برنامه ریزی روی مشترکات فراهم خواهد شد
رئیس مجلس اعلای عراق مسئله تفرقه را نتیجه تلاش های دشمن دانست و گفت: ما در زمانی که خواهان وحدت هستیم باید برنامه ریزی دقیق و متقنی داشته باشیم و کشورهای اسلامی روی اصول و برنامه هایی خاص با یکدیگر متحد شوند.
حکیم ادامه داد: از سوی دیگر یک درک غلط نسبت به اسلام مردم را تشویق به تندروی می کند در صورتی که اسلام دین تعادل است و ما نیازمند گشایش و تعامل واقعی هستیم.
وی بحرانی که امروز مسلمین با آن مواجه هستند را بحرانی داخلی دانست و تصریح کرد: مسئله تکفیر مسئله ای داخلی است که از طرف دشمنان اسلام در خارج از کشورهای اسلامی مورد استفاده قرار می گیرد.
* مسلمانان باید وحدت را در مقابل تکفیر قرار دهند
رئیس مجلس اعلای عراق با بیان اینکه مسلمین باید وحدت را در مقابل تکفیر داشته باشند تاکید کرد: ما نیاز به خشک کردن همه منابع تکفیر داریم.
حکیم با اشاره به انقلاب مخابراتی صورت گرفته در جهان تصریح کرد: این انقلاب فرصت زیادی را برای ایجاد وحدت در اختیار ما قرار می دهد.
وی یاداور شد: البته سخت است که ما با وجود اقدامات تکفیری ها از وحدت امت اسلام حرف بزنیم متاسفانه گروه های تکفیری که به اسم اسلام اقدامات نابهنجاری انجام می دهند این مسئولیت را برای ما ایجاد می کنند که از طریق گروه های دیگر این مسائل را مهار کنیم.
رئیس مجلس اعلای عراق با تاکید بر مسئله وحدت اسلامی در بین مسلمانان گفت: ما باید وحدت اسلامی را تحکیم ببخشیم و دیدگاه میانه رو در پیش بگیریم همان طور که در عراق با داعش و تکفیر مبارزه و توانستیم پیروزی های زیادی کسب کنیم.
حکیم افزود: ما یک پروژه سیاسی برای هم پیمانی ملی در عراق ایجاد می کنیم و تمام این ها می تواند فرصت ثبات در عراق را فراهم کند و سیستم های پیشرونده در سوریه، لبنان، لیبی و بحرین نیز می تواند ما را قوی کند.
وی در پایان عزت و کرامت را برای ملت عراق و جمهوری اسلامی از درگاه خداوند خواستار شد.