اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، امیروجدانینیا، معاون فرهنگی سازمان بسیج دانشجویی گفت: دانشمندان علم جامعهشناسی آسیبهای اجتماعی را به رفتارهایی نسب میدهند که با هنجارهای پذیرفته شده جامعه مغایرت دارد. خود هنجارهای پذیرفته شده جامعه نیز ریشه در عرف و مباحث عقیدتی مردم دارد.
وی اظهار داشت: آسیب اجتماعی دور شدن از ارزشها و هنجارهای پذیرفته شده در جامعه است. درواقع ریشه آسیبهای اجتماعی در بروز و ظهور معضلات و مشکلات فرهنگی و اجتماعی جامعه است. وقتی انباشتی از معضلات و مشکلات جامعه اعم از اجتماعی و فرهنگی اتفاق میافتد خودش را در قالب آسیبهای اجتماعی نشان میدهد.
معاون فرهنگی سازمان بسیج دانشجویی ادامه داد: ریشه آسیبهای اجتماعی میتواند، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و حتی سیاسی باشد.
وجدانی نیا خاطر نشان کرد: حل مشکل آسیبهای اجتماعی که امروز در کشور ما امروز به یکی از موضوعات بغرنج نظام تبدیل شده باید با مطالعه و برنامه ریزی صورت گیرد. در واقع باید ابتدا این موضوع را درست دید. در دو سال اخیر حضور شخص مقام معظم رهبری در موضوعات اجتماعی نشان میدهد چقدر این موضوع برای نظام مهم است.
وی ادامه داد: بعد از درست دیدن باید راه درست را هم انتخاب کنیم. این موضوعی نیست که به زودی و با اندک زمان حل شدنی است. همچنین عدم سیاست زدگی و وحدت رویه نزد همگان از جمله موضوعاتی است که میتواند به حل این مشکلات کمک کند.
معاون فرهنگی سازمان بسیج دانشجویی تاکید کرد: مثلا در بحث گورخوابها اگر کسی اندکی کار کرده باشد میداند که اصولا برخی بیخانمانها ناخواسته بیخانمان شدهاند و برخی متجاهر هستند. این جنس آدمها از جمله گورخوابها بنا به دلایلی مانند اعتیاد، فروش مواد و... دوست دارند این رویه را ادامه دهند.
وی خاطر نشان کرد: بعضی از آسیبهای اجتماعی وجود دارند که مخفی است و خودش را نشان نمیدهد مانند طلاق اما متاسفانه برخی آسیبها اساسا چهره نظام را مخدوش میکنند که ماجرای گورخوابها از این دست آسیبها است.
وجدانی نیا تاکید کرد: متاسفانه امروز نگاه تند سیاسی به مباحث اجتماعی باعث شده به جای حل مشکلات اجتماعی بحثهایی مانند عقیم سازی گورخوابها مطرح شود. متاسفانه افرادی که این موضوعات را مطرح میکنند اساسا مردم و مشکلات آنها را درک نکردهاند و قائل به حذف شدن صورت مسئله هستند. این ماجرا مانند این است که برخی معتقدند که برای اینکه پیشرفت اقتصادی در کشور حاصل شود هیچ اشکالی وجود ندارد که بخشی از جامعه فدا شوند در حالی که این موضوع با آموزههای دینی ما کاملا در تضاد است.
معاون فرهنگی سازمان بسیج دانشجویی گفت: اتفاقی که باید در فضای دانشجویی رخ بدهد این است که جریانات دانشجویی باید نسب به این موضوع حساس باشند و عدالتخواهی را برای اقشار ضعیف در دستور کار خودش قرار دهد. دوم باید مطالبهگری دانشجویان از مسئولان را با داشتن تخصص و بدون غرض ورزی در دستور کار خود قرار دهند. سومین موضوع هم اقدام میدانی است. مثلا اردوهای جهادی ما باید به سمت آسیبهای اجتماعی شهری بیاید و در بحث مواد مخدر، گرسنگی و کودکان کار فعالیت کند.
وی افزود: همچنین آسیبهای اجتمای مختص به فضای دانشگاهی ما نیز موضوع مهم دیگری است. محیط دانشگاهی امروز ما به شدت نیاز به پایش دارد. بحث مواد مخدر در خوابگاهها، سیگار، روابط دختر و پسر، فضای مجازی و... باید در فضای دانشگاه پیگیری کرد.