اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، یادداشت دانشجویی؛* مباحث مربوط به حقوق های نجومی پس از گذشت ماه ها، همچنان در صدر خبرها قرار دارد. با وجود تاکید چندباره مقام معظم رهبری هنوز هم از سوی دولت تحرک چندانی برای برخورد جدی با مدیرانی که حقوق های نامتعارف دریافت کرده اند، دیده نمی شود.
در یکی از این موارد رهبر معظم انقلاب در خطبه های نماز عید فطر (تیرماه سال جاری) به صراحت بیان داشتند:
«یک مطلب هم درباره مسائل داخلی کشور، موضوع این حقوق ها و برداشتهای غیرمنصفانه و ظالمانه از بیتالمال است. این برداشتها نامشروع است، این برداشتها گناه است، این برداشتها خیانت به آرمان های انقلاب اسلامی است. قطعاً در گذشته کوتاهیهایی شده است، غفلت هایی شده است، باید جبران شود؛ اینجور نباشد که ما سروصدا کنیم و بعد قضایا را تمام بکنیم و بکلّی به دست فراموشی بسپریم؛ باید دنبال بشود. خوشبختانه رئیس جمهور محترم و رؤسای محترم دو قوّه دیگر، متعهّد شدهاند که این مسئله را دنبال کنند؛ باید با جدیّت دنبال بشود؛ دریافت های نامشروع باید برگردانده بشود، و اگر کسانی بیقانونی کردهاند مجازات بشوند، و اگر سوءاستفاده از قانون هم شده است باید اینها را از این کارها برکنار بکنند؛ اینها کسانی نیستند که لیاقت این را داشته باشند که در این مراکز قرار بگیرند.»
حال با وجود گذشت بیش از شش ماه از بیانات رهبر معظم انقلاب، نه در زمینه مجازات کسانی که بی قانونی کرده اند از سوی دولت عزم جدی مشاهده شده و نه در مورد برکناری کسانی که از قانون سواستفاده کرده اند اقدامات اساسی انجام شده!
با توجه به بیانات مقام معظم رهبری مبنی عدم لیاقت این افراد در پست هایی که قرار گرفته اند، نگاهی به تاریخ و عبرت های عاشورا خواهیم داشت:
در بزرگترین تراژدی تاریخ اسلام امام حسین(ع) به همراه اهل بیت و یارانش به دعوت بزرگان و مردم کوفه راهی دیار آنان می شود. اما در کربلا لشکریان عمر بن سعد راه و آب را بر او می بندند و امام زمان خود را به همراه یارانش به شهادت رسانده و اهل بیت ایشان را به اسارت می برند. در این بین کوفیان نیز برخلاف دعوت خود یا به سپاه یزید ملحق می شوند و یا بی تفاوت از کنار خطری که نوه پیامبر اکرم(ص) را تهدید میکند عبور می کنند!
امام حسین(ع) قبل از ظهر عاشورا در سخنانی از علت این ظلم آشکار و عدم حق پذیری سپاه دشمن پرده برمی دارد. امام تلاش می کند در سخنان خود سپاهیان دشمن را آگاه کند و آنها را از تباهی نجات دهد. اما با تمسخر و سوت و هلهله آنان مواجه می شود. حضرت در واکنش به این اتفاق، عدم پذیرش سخن حق در قلب آنان را به دلیل پر شدن شکم های آنان از لقمه حرام معرفی کرده و اعلام می کند همین لقمه های حرام باعث شده خداوند به قلب های آنان مهر بزند.
حال به جامعه خودمان برمی گردیم. چگونه می توان افرادی را که طبق فرموده امام حسین(ع) بر اثر تحصیل اموال نامشروع و حرام در پذیرش حق دچار مشکل هستند در پست ها و مناصب مختلف سیاسی و مدیریتی گماشت و از آنان عملکردی بر اساس حق و عدالت انتظار داشت؟
شکی نیست که این افراد (در صورت عدم توبه و جبران) به واسطه همین اموال نامشروع همچون لشکریان عمرسعد روزی مقابل امام زمان خود خواهند ایستاد.
هرچند تا کنون اهمال بسیاری مشاهده شده؛ ولی همچنان از مسئولین مربوطه انتظار می رود هر چه سریع تر نسبت به برخورد جدی با نجومی بگیران اقدام کنند تا این افراد بیش از این نقش ملوکانی را ایفا نکنند که مردم را هم به واسطه حق ناپذیری خود به گمراهی می کشانند. (الناس علی دین ملوکهم)
به عنوان حسن ختام این یادداشت به حدیثی از پیامبر اکرم(ص) اشاره می کنیم. ایشان می فرمایند:
«نابودی مردمان پیش از شما به خاطر آن بود که اگر سرشناسی دزدی می کرد رهایش می ساختند و چون ناتوانی دزدی می نمود مجازاتش می کردند.» (نهج الفصاحه، ح ۹۴۳)
مهدی خوش خواهش، جانشین قرارگاه جهادی مصباح گیلان
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.