اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران در مراسم تقدیر از برگزیدگان آزمون های سراسری و المپیادهای دانشجویی که امروز در این دانشگاه برگزار شد، گفت: دانشگاه تهران بزرگترین مرکز آموزش عالی کشور است و بسیاری از نخبگان در این دانشگاه پذیرش می شوند. سال هاست که در کشور سیاست تشویق جوانان را برای بهتر درس خواندن اجرا می کنیم و با برگزاری مراسم های مختلف سعی می کنیم این پیام را بدهیم که جامعه ایران و مسئولان برای کسانی که بهتر تحصیل می کنند، ارج می نهند.
وی اضافه کرد: برگزیدگان و نخبگان کشور در حقیقت در مشارکت و توسعه کشور نقش مهمی دارند و می توانند کمک موثری به پیشرفت کشور داشته باشند؛ همان گونه که می بینیم در دنیا رابطه مستقیمی بین کیفیت آموزش و توسعه کشور وجود دارد.
نیلی ادامه داد: هر ساله از کسانی که در آزمون سراسری صاحب رتبه می شوند، تقدیر می کنیم، اما یکی از مشکلات، مهاجرت بسیاری از نخبگان به خارج از کشور است و نشان می دهد که ما در تکریم این افراد خوب کار نکردیم و نیاز جوانان را به طور کامل تامین نمی کنیم. یکی از مسائلی که باعث می شود نخبگان مهاجرت کنند، محدودیت جذب اعضای هیئت علمی است و این نشان می دهد در قدم های اولیه خوب کار کردیم، اما در ادامه با محدودیت مواجه هستیم؛ بنابراین دانشگاه ها به عنوان یکی از مهمترین نهادهای اثرگذار در توسعه کشور باید نقش محوری تری داشته باشند.
رئیس دانشگاه تهران گفت: اگر حرکتی را با برنامه جلو ببریم، جوانان ما استعداد آن را دارند که عقب افتادگی ها را جبران کنند و خودشان را نشان دهند، اما مشکل ما این است که علمی را که داریم نمی توانیم به ثروت تبدیل کنیم.
نیلی افزود: باید شرایط کار برای نخبگان فراهم شود و دانش آموختگان علاوه بر علم، موضوعات دیگری را بیاموزند؛ قطعا دغدغه یک جوان اشتغال است و باید این احساس را داشته باشد که زحماتش به ثمر می رسد و در توسعه کشور مشارکت دارد.
وی یادآور شد: امروز باید به جای اشتغال، قابلیت اشتغال یابی را مطرح کنیم و یا به بیان دیگر کارآفرین باشیم؛ اینکه فارغ التحصیل بتواند در ایجاد شغل مشارکت داشته باشد و خلاقیت و نوآوری ایجاد کند بسیار مهم است. اولین موضوع در روش آموزش این است که باید برنامه های درست در این روش پیاده شود و نکته جدی آموزش در زمینه کسب و کار است که با دو و چهار واحد هم امکان پذیر نیست، بلکه دانشجو باید با اجتماع رابطه برقرار کند.
رئیس دانشگاه تهران به ایجاد پارک های علم و فناوری اشاره کرد و گفت: یکی از راهکارهای ایجاد خلاقیت توسط دانشجویان پارک های علم و فناوری است و لازمه آن این است که دانشجو با این پارک ها همکاری کند. امروز به دانشگاه های جدیدی نیاز داریم تا فارغ التحصیلان را به سرمایه های بزرگ تبدیل کند.