اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از خبرنامه دانشجویان، با کمی اغماض اما اطمینان میشود گفت که احتمالا نظر جناب صادقی نیز در آن روزها با نظر همحزبیاش پزشکیان، فرقی نداشته است؛ اما حالا که دیگر دانشگاه آزاد عملا از دست دوستان و نزدیکان سیاسی آقای نماینده خارج شده است، به فکر دعوت این دانشگاه به قانون و تبعیت از وزارت علوم افتاده است!
فوت هاشمی رفسنجانی در مسائل مربوط به دانشگاه آزاد، تاثیرات جالبی داشته است؛ تاثیراتی که آغاز آن با حکم رهبر معظم انقلاب با انتصاب علیاکبر ولایتی به عنوان رئیس هیئت موسس دانشگاه آزاد پدیدار شد.
علی رغم اینکه به نظر میرسید فوت مرحوم هاشمی در بافت دانشگاه آزاد، تغییر خاصی ایجاد نکند و سازوکارهای موجود، فردی مورد نظر مسئولین این دانشگاه که نگاهشان به اصلاح طلبان و دولت نزدیکتر است را به جای رفسنجانی انتخاب کند اما ورود ولایتی به گردونهی این سازوکار، معادلات انتخاب نمایندگان هیئت موسس در هیئت امنا و همچنین انتخاب رئیس هیئت امنا را کاملا تغییر داد.
بعد از انتخاب ولایتی به عنوان رئیس هیئت امنای دانشگاه آزاد که اتفاقا مورد استقبال میرزاده، رئیس این دانشگاه نیز قرار گرفت، اولین واکنش جبهه اصلاحات از سوی محمود صادقی، نماینده اصلاح طلب مجلس صورت گرفت.
صادقی در کانال تلگرام خود، موضعی علیه دانشگاه آزاد و به نفع وزارت علوم گرفت که بیش از هرچیز عجیب به نظر میرسد. این نماینده اصلاح طلب که اخیرا با انتشار اکاذیب و افترا علیه قوه قضاییه مورد تعقیب قرار گرفته بود درباره دعوای یک ماه پیش دانشگاه آزاد و وزارت علوم که به اتمام رسیده بود، حق را به وزارت علوم داد و دانشگاه آزاد را ملزم به اطاعت از قانون دانست.
این در حالی است که در همان ایام، تعداد بسیار زیادی از داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد و دکتری به علت پیچیدگی و بیخ دار شدن اختلاف میان دانشگاه آزاد وزارت علوم در بلاتکلیفی به سر میبردند و هیچ کسی هم پاسخگوی سردرگمی دانشجویان نبود.
اتفاقا در همان روزها، مسعود پزشکیان، نایب رئیس و نماینده اصلاح طلب مجلس شورای اسلامی، حق را به دانشگاه آزاد داد که این اقدام باعث دمیده شدن آتش در معرکه اختلاف این دانشگاه با وزارت علوم شد.
حالا میشود پرسید که چرا جناب صادقی در همان روزهای شلوغ و پر تلاطم اختلاف، حرفهای دلسوزانه و قانونی خود را نزد تا آتش اختلاف میان دانشگاه آزاد و وزارت علوم، دانشجویان و داوطلبان دو کنکور مهم و بزرگ کشور را نسوزاند؟
با کمی اغماض اما اطمینان میشود گفت که احتمالا نظر جناب صادقی نیز در آن روزها با نظر همحزبیاش پزشکیان، فرقی نداشته است؛ اما حالا که دیگر دانشگاه آزاد عملا از دست دوستان و نزدیکان سیاسی آقای نماینده خارج شده است، به فکر دعوت از دانشگاه به قانون و تبعیت از وزارت علوم افتاده است!
محمود صادقی: تعداد پذیرش دانشجوی دکتری در دانشگاه آزاد منوط به تأیید وزارت علوم است
صادقی در بخشی از توصیهنامهاش به دانشگاه آزاد نوشته: کی از وظایف سازمان سنجش بررسی میزان پایبندی دانشگاه آزاد به قانون در زمینه «پذیرش دانشجویان متناسب با ظرفیتها و همچنین تدریس رشتههای درسی طبق مصوبه شورای گسترش وزارت علوم است».
دانشگاه آزاد در حوزه تحصیلات تکمیلی باید به سمت استانداردسازی برود؛ نباید این مصوبه مجلس در خصوص دانشگاه آزاد را سیاسی جلوه داد چراکه به دلیل توسعه کمی بیرویه دانشگاه آزاد باید تغییراتی در «میزان پذیرش» و «رشتهها دانشگاه آزاد» ایجاد شود.
مسعود پزشکیان: برگزاری آزمون مستقل دانشگاه آزاد اسلامی قانونی است
از طرفی مسعود پزشکیان در این باره گفته بود: برگزاری آزمون مستقل کارشناسی ارشد و دکتری را از سوی دانشگاه آزاد اسلامی کاملا قانونی است. با توجه به عدم تصویب آئیننامه قانون سنجش و پذیرش مبنی بر برگزاری آزمون متمرکز تحصیلات تکمیلی در هیأت دولت، دانشگاه آزاد اسلامی روند گذشته را ادامه میدهد و این کار قانونی است.
وقف بیت المال توسط مرحوم هاشمی!
این اولین باری نیست که جریانی خاص به دنبال تصاحب دانشگاه آزاد اسلامی است و حالا که ان را از دست رفته میبینید، به راحتی تغییر موضع میدهد! حدود دوسال پیش بود که مرحوم رفسنجانی از وقف دانشگاه آزاد و عنوان «ملک خدا» از این مجموعه آموزشی که یکی از مصادیق بارز بیتالمال بود نام برد تا عملا اختیارات ان را در اختیار جریان خاصی قرار دهد!
حالا معلوم نیست که تکلیف دانشگاه آزاد چه خواهد شد؟ آیا قرار است این بار مورد هجمه جریان خاصی که نتوانست ان را تصاحب کند قرار گیرد یا بدون دردسر به راه خود ادامه خواهد داد؟