به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مشکلات صنفی همواره یکی از دغدغه های مهم دانشجویان دانشگاه های کشور می باشد. در این قاب به برخی از مشکلات صنفی مورد توجه دانشجویان اصفهانی در سال ۹۵ اشاره می کنیم.
لجبازی مسئولین، سالها تلاش دانشجویان را بر باد داد
حکایت دانشجویان دانشگاه اصفهان که ۴۵ میلیون تومان برای تحصیل پیاده شده اند اما حالا نه مدرک معتبر است، نه کسی پاسخگوی سردرگمی آنهاست. کل ماجرا در همین چند جمله خلاصه میشود. دانشجویانی که به گفته خودشان مثل بقیه در کنکور شرکت کرده و طبق رتبه درخواستی پذیرفته و دعوت به مصاحبه شدهاند؛ با پرداخت هزینهای گزاف به اعتبار اسم دانشگاه اصفهان راهی پژوهشگاه شاخص پژوه شده اند اما حالا در سردرگمی بدی به سر میبرند.
ماجرای بازیچه شدن سرنوشت ۱۲۵ نفر از دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکترا ورودی ۹۲ پژوهشگاه شاخص از یک سال پیش شروع شد. زمانی که با تغییر مدیریت در دانشگاه اصفهان و آمدن سرپرست جدید اختلافات میان پژوهشگاه شاخص پژوه و دانشگاه اصفهان آغاز شد؛ این اختلافات بر سر نحوه فعالیت و مجوزهای پژوهشگاه شاخص پژوه در دانشگاه اصفهان ایجاد شد. (لینک خبر)
طالبی، رئیس دانشگاه اصفهان با اشاره به اینکه پژوهشگاه شاخص پژوه یک پژوهشگاه خصوصی است خاطر نشان کرد: این پژوهشگاه فقط یکی از ساختمانهای دانشگاه اصفهان را برای فعالیت خود اجاره کرده و هیچ وابستگی سازمانی به دانشگاه اصفهان ندارد و در حال حاضر متاسفانه دارد از برند دانشگاه اصفهان سوء استفاده میکند!
طالبی در ادامه افزود: در خصوص جدا شدن این پژوهشگاه از دانشگاه اصفهان نیز صورت جلسهای را ترتیب دادهایم و قرار شده که هیئت کارشناسی نیز طلبهای هر دو طرف را تعیین کند اما همچنان بعد از یک سال متاسفانه به نتیجه نرسیدهایم چون یک سری کارشکنیها از سوی این پژوهشگاه در جریان است.
امیر محمود زاده، رئیس این پژوهشگاه حرف های طالبی را کذب محض خواند و گفت: «پژوهشگاه شاخص پژوه از همه جا حتی هیأت امنای دانشگاه اصفهان مجوز دارد؛ چرا بعضی فکر می کنند وقتی دولتی عوض می شود ما باید زیر تعهدات خودمان بزنیم؟ این نگاه باید دور ریخته شود؛ قرارداد شاخص پژوه با دانشگاه اصفهان یک قرارداد ساری و جاری 30 ساله است که تمامی مراکز علمی و حقوقی کشور آن را تأیید نموده اند. عده ای بد اندیش و دگر اندیش در دانشگاه اصفهان تلاش دارند برای پنهان کارهای خلاف خودشان مسائل متفرقه ای را مطرح کنند تا مسائل اصلی دیده نشود.»
حالا باید پرسید، چه کسی جواب گوی تباهی عمر چندساله دانشجویان در پژوهشگاه شاخص پژوهش است؟ در حال حاضر این دانشجویان امکان جلو بردن مراحل آموزشی پژوهشی خود را به علت پرونده تخلفات پژوهشگاه در سازمان بازرسی و نداشتن وجهه علمی بعد از خبر تصمیم گیری در خصوص انحلال این پژوهشگاه به علت تخلفات متعدد در سایت وزارت علوم ندارند. این دانشجویان در روز روشن مورد ظلم واقع شدهاند اما کماکان هیچ نهاد و مسئولی درباره آنها حرفی نمیزند. این دانشجویان خواستار انتقال پروندههای آموزشی پژوهشی خود به سایر دانشگاهها هستند تا بتوانند روند تحصیلی خود را از سر بگیرند.
ساختوساز شهرداری در ملک قانونی دانشگاه هنر با ادعای اینکه «این ملک معبر عمومی است!»
اکرمی، رئیس دانشگاه هنر در خصوص مشکلاتی که شهرداری برای این دانشگاه ایجاد کرده بود، گفت: ملکی در قسمت جنوب غربی دانشگاه واقع شده که ۱۰ تا ۱۵ سال قبل توسط دانشگاه از مجموعه ارتش خریداری شده و سند آن به نام دانشگاه انتقال داده شده است و در واقع این محوطه جزو املاک دانشگاه است.
اکرمی افزود: هفته گذشته متوجه شدیم که در این محوطه ساخت و ساز صورت می گیرد و بعد از پیگیری عوامل دانشگاه و انتظامات مشخص شد که شهرداری وارد این قضیه شده و نرده های محوطه دانشگاه را برداشته و وارد محوطه شد.
رئیس دانشگاه هنر یادآور شد: متاسفانه شهرداری با حراست دانشگاه و مسئولان دانشگاه برخورد کرد و حتی درگیری ایجاد شد و قصد داشتند که نیروهای حراست دانشگاه را به محاکم قضایی تحویل دهند.
وی اضافه کرد: شهرداری بدون اطلاع قبلی شروع به ساخت و ساز کرده و عوامل دانشگاه هیچ اطلاعی از این قضیه نداشتند.
وی در پایان گفت: ما به شهرداری اعلام کردیم که اگر تاکنون دانشگاه متعرض به این ملک نشده به دلیل این است که آن را در اختیار وزارت خارجه قرار داده بود، اما این ملک حق قانونی دانشگاه است و شهرداری حق ساخت و ساز در این محوطه را ندارد.
حکایت ادامهدار خوابگاههای خودگردان در دانشگاه هنر اصفهان
دانشگاه هنر اصفهان یکی از دانشگاههایی است که فاقد خوابگاه دانشجویی دولتی بوده و دانشجویان این دانشگاه در خوابگاههای خودگردان دانشجویی ساکن هستند، که این مسئله مشكلاتي را براي دانشجويان ساكن در آن ايجاد كرده و در برخی از موارد با اعتراض دانشجویان همراه بوده است.
طی روزهای اخیر و در آستانه آغاز کلاسهای دانشجویان پس از تعطیلات نوروزی 95، طرح بحث ممانعت یکی از خوابگاههای خودگردان دانشگاه هنر اصفهان از ورود دانشجویان به این خوابگاه، خبرساز شد.
مسئلهای که اظهارنظرهای متفاوتی را به همراه داشت و عدهای مقصر این مسئله را به گردن پیمانکار خوابگاه انداخته، برخی از بیتوجهی مسئولان دانشگاه گله کردند و عدهای دیگر نیز اختلاف مسئولان دانشگاه و خوابگاه را عامل اصلی ماندن دانشجویان دانشگاه هنر اصفهان پشت در خوابگاه دانستند.
یکی از دانشجویان دانشگاه هنر اصفهان در این باره میگوید: مسائل پیشآمده مربوط به پیمانکار خوابگاه است و این مشکل بلافاصله در جلسه شورای صنفی دانشگاه مورد بررسی قرار گرفت و در راستای حل مشکل تدابیری اندیشیده شد.
عطازاده، معاون دانشجویی دانشگاه هنر اصفهان نیز مشکلات پیشآمده در مورد خوابگاه خودگردان دختران این دانشگاه را مربوط به پیمانکار خوابگاه دانست و گفت: پیمانکار خوابگاه بدون اطلاع دانشگاه و بهصورت یکطرفه اقدام به فسخ قرارداد خود کرده است و این مسئله منجر به بروز مشکلاتی برای دانشجویان شد.
عطازاده با اشاره به خسارت روحی و مالی که طی این اتفاق به دانشجویان وارد شده است، تصریح کرد: در پی این مسئله، از قوه قضائیه تقاضای اعاده حیثیت کردیم که تمام حقوق مادی و معنوی دانشجویان که از آنها سلب شده است، را بگیریم.
معاون دانشجویی دانشگاه هنر اصفهان تأکید کرد: دانشگاه برحسب وظیفهای که در قبال دانشجویان داشت، درصدد رفع مشکل پیشآمده برآمد در صورتی که مقصر این اتفاق دانشگاه نبوده است و پیمانکار درصدد بوده است با اخراج دانشجویان از خوابگاه، به قوه قضائیه فشار بیاورد تا حکم آزادی حسابش را بگیرد.
سایه اعتراضات صنفی بر استقبال از ورودی ها
سریال اعتراض به اخذ هزینههای سنوات توسط دانشگاهها، در نخستین روزهای آغاز سال تحصیلی جدید، فضای بسیاری از دانشگاههای برتر کشور را تحتالشعاع قرار داده است. تجمعات زیادی در برخی دانشگاهها، از جمله شریف، امیرکبیر، رازی کرمانشاه و اصفهان برگزار شده و اعتراض دامنه داری شکل گرفته است. اما این داستان دراز، چطور آغاز شده و چرا به اینجا رسید؟
میرحمایت میرزاده، نماینده مردم گرمی و سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، از پیگیری موضوع هزینههای سنوات در جلسه هفته آینده این کمیسیون خبر داد و گفت:«اگر در زمان ثبت نام، از دانشجویان درباره مدت زمان تحصیل مجاز تعهدی گرفته شده و خلاف آن عمل شده باشد، طبیعتاً حق با دانشجو است.» (لینک خبر)
دانشگاه اصفهان، دانشگاهی بود که تجمع صنفی برای این موضوع را تجربه کرد: «در این تجمع که در مقابل ساختمان کتابخانه مرکزی دانشگاه اصفهان برگزار شد؛ حدود ۱۰۰ نفر از دانشجویان پیرامون مشکلات سنوات تحصیلی که از ترم 9 به بعد برای انتخاب واحد دارند اعتراض کردند، برخی از دانشجویان ارشد و دکترا نیز به عدم تخصیص خوابگاه و هزینه زیاد رزرو غذا معترض بودند. مسؤولان دانشگاه دانشجویان معترض را به داخل تالار پیامبر اعظم راهنمایی کردند تا در یک جمع دوستانه نظرات آنها را شنیده و به راه حل مشترک برسند؛ مدیر امور مالی (دکتر ایروان)، معاون دانشجویی (دکتر کجباف) در تالار پیامبر اعظم به پای سخنان دانشجویان نشسته و به سؤالاتشان پاسخ دادند. در پایان این جلسه نتیجهی نهایی این بود که برای رفع مشکل خوابگاه پس از جلسه با هیئت امنا نتیجهی نهایی را اعلام کنند و سعی بر این شد که نتیجه مطابق با نظر دانشجویان باشد.» (لینک خبر)