اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، یادداشت دانشجویی؛ با توجه به نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری و داغ شدن تنور انتخابات در سپهر سیاسی کشور اتفاقات عجیب و غریبی که در زمان ثبت نام نامزدها اتفاق افتاد و همگان شاهد حضور اقشار مختلفی از جامعه در صحن وزارت کشور بودیم از کودک پنج ساله تا پیرمرد 92 ساله. در وهله اول می توان به یکی از گاف های قانونی پی برد که چطور فردی که حداقل سن رأی دهی آن 18 سال می باشد می آید و کاندیدا می شود؟ در واقع اگر فرض کنیم ایشان به فرض محال تأیید صلاحیت بشود آیا می تواند به خودش هم رأی بدهد؟ پیشنهاد بنده برای شورای نگهبان این است در اسرع وقت به این موضوع رسیدگی کنند.
وظیفه دانشجو و جنبش دانشجویی در انتخابات پیش رو
با توجه به اتفاقات زیادی که در این چند سال عمر دانشجویی خویش افتاده است و تجربه سه انتخابات را در عمر تشکیلاتی خود درک کرده ام و با نظر به مفاهیم جنبش دانشجویی می توانم در حد توصیه ( البته نه توصیه ای که با توجیه همراه با بغض عجین شده است!) به دوستان و هم دانشگاهیان خودم در گام اول در تشکل های دانشجویی و در گام دوم به غالب دانشجویان عزیز.
و اما توصیه به دوستان تشکلی
همانطور که پیش از این فریاد زدیم اگر تشکل های دانشجویی وارد جناح بندی های سیاسی بشوند، دیگر نمی توانند به معنای واقعی کلمه نقد آزادانه خود را داشته باشند این می شوند که تشکل ها بیایند و حرف های خوشکل و صد من یک غاز بزنند که جنبش دانشجویی فلان است و بهمان! و خود را دایه دار این جریان مقدس بنامند، چه بسا که دیده می شود و شده است که بیانیه ها و حمایت های تشکل های دانشجویی از احزاب و (لیست های حمایتی احزاب که افراد تشکیل دهنده ی این لیست ها از تشکل های به اصطلاح دانشجویی می باشد!) جریان های خاص و مورد علاقه خود را شروع کرده اند.
امیدوارم با توجه به صحبت انجام شده توسط معاونت فرهنگی وزیر علوم جناب آقای ضیا هاشمی و همچنین نامه وزیر محترم علوم دکتر فرهادی در مرحله اجرا هم اتفاق بیفتد و ببینیم که دانشگاه به باشگاه سیاسی احزاب و جریانات تبدیل نشود.
و اما سایر دانشجو ها
اولین جمله ای که این موضوعات را در ذهن بنده تداعی می کند، این است که مقام معظم رهبری (مد ظله) می فرمایند: " خدا لعنت کند دستانی که می خواهند دانشجو را غیرسیاسی کند " این جمله بیانگر آن است که تعاریف و انتظارات از دانشجو به عنوان قشر فرهیخته جامعه باید دارای تحلیل سیاسی باشد نه آن که بیاید و سیاسی کاری بکند و جریان دانشجویی را به آن سمت که دلشان می خواهند بکشانند.
آمار و ارقام نشان می دهد هر دانشجو می تواند به طور متوسط برای پنج نفر روشنگری بنماید و مؤثر واقع شود. حال باید اهمیت این موضوع را درک کنیم که نقش دانشجو در افزایش مشارکت، شناخت اصلح در درجه اول برای خود و شناساندن اصلح به جامعه مورد اثر خود تا چه میزان مهم است؛ البته این نکته قابل ذکر است که این روشنگری باید به دور از حب و بغض سیاسی و طرفداری بی قید و شرط از یک جریان باشد.
منجی ایران!
اخبار رسانه ها را که رصد می کنیم تمامی رسانه های راست (برخلاف نظر ایشان که اعلام کردند مستقل می آیند) حجت الاسلام رئیسی را، رسانه های دکتر احمدی نژاد ایشان را و رسانههای چپ دکتر روحانی را به عنوان منجی ایران برای آینده انقلاب جلوه می دهند. در ابتدای امر باید خدمت انور منورشان عرض کنم انقلاب اسلامی مفاهیم و ارزش های والاتر و جدی تر را بیان می کند و به جمله شهید بهشتی (ره) مبنی بر اینکه «ارزش ها را بشناس و اشخاص را با ارزش ها بسنج؛ حمایت ها باید از ارزش ها باشد، اول ارزش ها بعد اشخاص نه اول اشخاص بعد ارزش ها» باید توجه و بیان کرد که ما باید در ابتدا ارزش ها را بدانیم و اشخاص را در قالب و با معیار آن ارزش ها بسنجیم.
شاهمرادی- دبیر سابق انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه یزد
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.