اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، قرارداد بزرگ ایران و توتال فرانسه به امضا رسید. قراردادی که وزیر نفت آن را دستاورد برجام دانست و امضای آن را به مردم و رهبر انقلاب تبریک گفت، اما منتقدان جدی نیز دارد. یکی از آن ها می گوید الان زمان "آتش به اختیار است" دیگری می گوید با این قرارداد "صنعت نفت ایران به دوران پیش از مصدق بازگشت و در این میان فعالان دانشجویی دانشگاه ها نیز در مصاحبه هایی جداگانه به بیان نظرها و انتقادات خود در این خصو پرداخته اند که در گزارش ذیل به آن اشاره می شود:
قرارداد با شرکت توتال که سابقه جاسوسی از اطلاعات نفتی ما را دارد غیرعقلانی است
محمد حسن باقری، عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علم وصنعت، درباره امضای قرارداد جدید وزارت نفت با شرکت توتال گفت: امروز شاهد این بودیم که دولتمردان ما علی رغم تاکید چندباره رهبر انقلاب به غیرعقلانی بودن اعتماد به دشمن، با شرکت خیانت پیشه ای قرار داد بستند که کشورش همین چند روز پیش میزبان جلادان منافقی بود که صریحا برای براندازی نظام اسلامی تلاش می کنند؛ حال باید پرسید این حجم وسیع از اعتماد به دشمنان کی تمام میشود؟
وی اظهار داشت: انسان حتی در روابط معمول شخصی هم با کسی قرارداد نمی بندد که سابقه خیانت در امانت دارد، حال چه شده که مسئولین دولتی ما به همین راحتی سرمایه ملی و مصداق واقعی بیت المال را در اختیار شرکتی قرار می دهند که وظیفه و سابقه جاسوسی اطلاعات و خیانت در بهره برداری از میدان های مشترک ما با قطر را دارد.
ذبح منافع ملی در قرارداد توتال مشهود است
امین اقرلو، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران درباره امضای قرارداد جدید وزارت نفت با شرکت توتال، گفت: موضوع قراداد توتال را قبلا هم پیگیری کرده بودیم، اخیرا هم نامه ای در این مورد ارسال کردیم. یکی از موارد مهم در مورد این قرارداد این است که سند رازداری و محرمانگی که باید به تصویب شورای عالی امنیت ملی برسد برای توتال به تصویب شورا نرسیده است، این سند تضمین میکند که اطلاعات و اسرار میادین ما در قراردادهای خارجی حفظ شود، علی الخصوص این که توتال در مورد رازداری اسرار میادین ما قبلا آزمایش خود را پس داده و متاسفانه رفوزه شده است.
وی با بیان اینکه در تاریخ 20 فروردین هم در مجلس این موضوع را از وزیر پرسیده بودند ولی جواب قانع کننده ای نگرفته بودند، گفت: بی قانونی دولت در این موضوع کاملا واضح است، طبق قانونی که خود دولت تصویب کرده است که برای حفظ اطلاعات فنی و اقتصادی میادین ما این سند باید توسط طرف های قرارداد خارجی امضا شود ولی دولت قانون خودش را هم زیرپا گذاشته است.
گویا هرچه توهینهای فرانسه علیه ایران بیشتر میشود، دولت امتیاز بیشتری به آنها میدهد!
عبدالباسط انصاری، دانشجوی فعال سیاسی در ایلام گفت: معلوم نیست ارزش خنده و باج دادن و گردن کج کردن جلوی فرانسوی ها چقدر است و چقدر باید ادامه پیدا کند که لااقل یک بار هم شده مانع برگزاری نشست منافقین برای حمله به نظام شود.
این فعال دانشجویی ادامه داد: فارغ از این، خبر قرارداد جدید دولت با شرکت نفتی توتال فرانسه که سابقه بدی در صنعت نفت ما دارد، در قالب قراردادهای فاجعه بار آی پی سی، در رسانه های داخلی منتشر شده است. اخیرا هم که خط تولید پژو ۲۰۰۸ فرانسوی با قیمت های بالا در ایران که به درد عموم و اقشار پایین جامعه نمی خورد، هم منتشر شده بود.
انصاری گفت: آنطور که از مجموع این مسائل بر می آید، فرانسه هر چقدر توهین و تهدید و فضاسازی بیشتری علیه ایران ایجاد کند، روحانی و ظریف بیشتر به سیاست امتیاز دادن و منفعت رساندن به فرانسوی ها ادامه می دهند.
وی ادامه داد: مشخص نیست کجای قواعد دیپلماسی و روابط بین الملل، منفعت رساندن و امتیاز دادن به دشمنی که مدام در حال اعمال فشار و فضاسازی و توهین و تهدید علیه ماست، آمده، که حضرات همچنان از ژست دیپلمات بودن خود دست بر نمی دارند.
آیا قرارداد توتال، چیزی جز خوشخدمتی به شریک منافقین است!؟
زارع شهرآبادی، عضو کمیسیون سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان سراسر کشور گفت: مسئواهمانطور که می دانید دولت آقای روحانی قرارداد نفتی با شرکت توتال فرانسه امضا رسانده است که سهم توتال فرانسه در این پروژه 50.1 درصد، سی ان پی سی چین 30 درصد و پتروپارس ایران 19.9 درصد تعیین شده است.
وی افزود: قابل توجه همه مسئولان نظام می باشد که چندی پیش امام خامنه ای(مدظله العالی) تعریف منافع ملی را به صورت شفاف و واضح بیان کردند که اولا منافع ملی ملاک صحت تصمیم گیری ها می باشد و ثانیا منفعت ملی نباید نه تنها هیچ تعارضی با هویت ملی داشته بلکه برخاسته از آن نیز باشد و ثالثا درخور توجه است که هویت ملی ما نیز به سه ملاک مسلمانی، ریشه در تاریخ داشتن و انقلابی بودن برمی گردد.
عضو کمیسیون سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان سراسر کشور ادامه داد: حالا دولت محترم و شخص آقای روحانی به نظر باید سوالاتی را با توجه با این قرارداد جدید و تعریف منافع ملی جواب بدهند از جمله اینکه آیا این قرارداد هویت ملی ما را مخدوش و به گونه ای به خاک ذلت نکشانیده است؟
چگونه ممکن است فرانسه حامی منافقین، شریک اقتصادی ایران باشد؟!
افشارنسب، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی قم در مورد نشست منافقین در پاریس بلافاصله پس از سفر ظریف به فرانسه گفت: رهبر معظم انقلاب در دیدار ماه رمضان با مسئولان از تجربیات و تعاملات با دیگر کشورها و سوابق اجراییشان در اوایل انقلاب گفتند چرا که هدفشان این بود که بگویند تاریخ دوباره تکرار میشود اما متاسفانه ما باز هم بیتوجهی دولتمردان را بعد از این تذکرات رهبری شاهدیم و دولت همچنان در اجرای سندهایی چون ۲۰۳۰، IPC و ... اصرار میورزد.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی قم ضمن اشاره به خیانتهای فرانسه در حق مردم ایران همچون فروش خونهای آلوده به ایران و یا یاری صدام در جنگ ۸ ساله علیه ایران گفت: ما شاهدیم که فرانسه به دشمنترین دشمنان جمهوری اسلامی یعنی سازمان منحوس منافقین جا و مکان برای همایش چند هزار نفری میدهد و در این جلسه مریم رجوی علنا میگوید که ما در ۸۸ دست داشتیم و افتخار میکند که ما موفق شدند شعار رای من کو را به شعار مرگ بر ولایت فقیه بکشانند. این رابطه فرانسه با منافقین و دست دراز کردن دولت ایران به سوی فرانسه برای بهبود شرایط اقتصادی چه نسبتی دارد؟ این چه کشوری است که امروز با ما دیدار میکند و فردا با دشمن قسم خورده ما؟ چگونه ممکن است فرانسه به دنبال تعامل سودمند با ما باشد؟ متاسفانه سیاست خارجی ما تنها روی تعامل تاکید میکند و کاری به عزت و منافع کشور ندارد. بعد از بدعهدی آمریکا در برجام باید منتظر بدعهدیهای شرکتهای فرانسوی چون توتال و پژو مانند گذشته باشیم، ازموده را آزمودن خطاست ما تجربه بد عهدی پژو را داریم، و یا اینکه در قرارد با توتال ذیل قراردادهای نفتی IPC چرا باید زیر بار شروط فرانسوی ها برویم ما در صنعت نفت به خودکفایی رسیده ایم. دولت موظف است که از این رفتار دو گانه فرانسه درس بگیرد اما درس بزرگتر را باید مردم بگیرند و متوجه باشند که چه مسئولانی را برای اداره کشور انتخاب کردهاند.
دولت با امضای قرارداد توتال لکهای سیاه بر کارنامه نه چندان موفق خود خواهند گذاشت
محمد جواد عمرانی، مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه زابل در خصوص امضای قرارداد جدید وزارت نفت با شرکت توتال گفت: درخصوص امضای قرارداد جدید وزارت نفت با شرکت توتال گفت: این روزها متاسفانه شاهد قرادادی ننگین دیگر در دولت تدبیر و امید هستیم؛ قرادادی که وزیر نفت، آن را ثمره برجام می داند.
وی ادامه داد: باید گفت انعقاد قراداد با کشور فرانسه ای که حتی احترام ملت ایران و وزیر خارجه ایران را ندارد و اجازه اجلاس منافقین را در پاریس می دهد و تبدیل به پناهگاه منافقین شده تاسف بار است.
این فعال دانشجویی تصریح کرد: چه علتی دارد فرانسه ای که روزی نقشه ترور امام را پیشنهاد می دهد و در موارد مختلفی همچون برجام و آزمایش موشکی نقش پلیس بد را ایفا می کند از جمله کشور هایی است که در اقتصاد با ایران از پیشگامان است و صنعت خودرو سازی و ... ما را با خودروهای بنجل در دست گرفته؟!
از برجام هستهای تا برجام بانکی(FATF) و هم اکنون برجام نفتی(IPC)/ امیدواریم کرسنتها هرگز تکرار نشود
محمدجواد رضائی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی همدان درخصوص امضای قرارداد جدید وزارت نفت با شرکت توتال گفت: شاید یکی از دلایلی که بر حساسیت های قراردادهای نفتی می افزاید اقتصاد وابسته به نفت در جمهوری اسلامی باشد، از این رو مسئله نفت و نحوه بهره برداری از این نعمت خدادادی از اهمیت به خصوصی برخوردار است.
وی افزود: از تبدیل نفت و فرآورده های آن به ارزش افزوده به همت فکر نخبگان و کار نیروی انسانی داخلی می توان در جهت اقتصاد مقاومتی که تنها راه درمان اقتصاد ایران است بهره برد؛ میتوان هم با قراردادهای محرمانه این طلای سیاه را مفت به تاراج گذاشت که نظیر آن را در قراردادهای دارسی و کنسرسیوم شاهد بودیم.
این فعال دانشجویی یادآور شد: از طرفی مواضع خصمانه کشور فرانسه علیه جمهوری اسلامی در طول تاریخ بر همگان ثابت شده و حائز اهمیت است از سنگ اندازی در جریان مذاکرات هستهای تا مذاکرات صلح سوریه و اخیرا برگزاری اجلاس گروه تروریستی منافقین که دست شان به خون پاک 17 هزار شهید ترور آلوده است را درست پس از سفر وزیر امور خارجه کشورمان به فرانسه می توان دهن کجی به ملت ایران دانست.
چه کسانی میتوانند از بستن قراردادهایی مانند توتال سود ببرند؟!
رفعتی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه یاسوج خارج از نگاه سیاسی، اگر، نه به عنوان موافق دولت و نه منتقد دولت، یک شخص بی طرف به این قراردادها نگاه کنیم، یک سوال پیش می آید؛ چرا با تمام این اشکالات که در این قراردادها وجود دارد و همین طور اگر در کفه ترازو بگذاریم مضراتش بیشتر از منفعت هایش می باشد؟!
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه یاسوج تصریح کرد: چنان چه جهانگیری قبلا در یکی از همین قراردادهای که مربوط به توتال بود خودشان اذعان به وجود اشتباهات بیش از حد در این قرارداد داشت و تا جایی که اطلاع داریم مثل اینکه هنوز اصلاح هم نشده، خوب با وجود تمام این مسائل سوالی که هست این است، با وجود اینکه این قراردادها سودی برای کشور ندارد آیا سودی برای عده ای از مسئولین می باشد که اینگونه دغدغه بستن قراردادهای این چنین دارد؟
سالخورده، مسئول بسیج دانشجویی دانشکده صنعت نفت آبادان در خصوص امضای قرارداد جدید وزارت نفت با شرکت توتال فرانسه گفت: عده ای از مدیران نفتی ادعا دارند که منتقدین قراردادهای نفتی مخالف سرمایه گذاری خارجی و ورود سرمایه به داخل کشور و مخالف افزایش تولید و درامدهای نفتی هستند؛ اما هدف از ورود کشورهای خارجی برای سرمایه گذاری هم باید همین باشد که تولید نفت افزایش یابد و به دانش و فناوری مدرن دسترسی پیدا کنیم.
وی افزود: لذا ابتدا باید دید ماهیت و گذشته این شرکت ها چیست؟ باید دید این شرکت ها در کشورهای نفت خیز دیگر چه کرده اند و نتیجه فعالیت های آنها چه بوده. برخی مدیران نفتی میگویند که شرکت های نفتی ما در کنار این شرکت های بزرگ قرار بگیرند تا در آینده مثل آن ها شوند؛ ولی باید به این سوال پاسخ دهند که شرکت های نفتی عربستان که مدت طولانی تری است که با این شرکت های بزرگ کار می کنند، چرا نتوانستند همانند آن ها شوند؟ آیا این شرکت ها منتظر می مانند که یک شرکت نفتی در جمهوری اسلامی مثل آن ها شود؟ در زمان پهلوی، ایران نسبت به الان رابطه خیلی نزدیک تری با این شرکت ها داشت؛ اما در تمام این دوره، حضور این شرکت ها چه دستاوردی داشته است؟آیا اقتصاد ایران در دوره پهلوی جهانی شد که میگویند با ورود این شرکت ها به ایران می توان اقتصاد ایران را جهانی کرد؟
قرارداد توتال؛ قراردادی که مسئولان باید پاسخگوی آن به نسلهای آینده باشند!
مرضیه سادات مرتضوی، دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید باهنر کرمان گفت: پادشاهان قاجار بدلیل اینکه از پایگاه مردمی برخوردار نبودند و از طرفی چیزی را مهمتر از خوشگذرانی نمی دانستند؛ براحتی میپذیرفتند با دادن امتیازاتی دولت های غربی را راضی نگه دارند. دول غربی نیز همواره در اندیشه به چنگ آوردن ذخایر ما بودند. تا جاییکه به امثال آقای جیکاک مأموریت های طولانی مدت میدادند که دیدگاه مردم را عوض کنند و فضا برای چپاول هرچه بیشتر آماده شود. و تا امروز همواره با استفاده از هر فرصت و تلاشی برای به چنگ آوردن این ذخایر از هیچ اقدامی فروگذار نکرده اند. چه قبل از انقلاب و چه پس از آن، طی قراردادهایی چون کرسنت و استات اویل و با دادن رشوه های سنگین.
وی افزود:امروز در وزارت نفت همان مدیران بر سر کار هستند که دهه هفتاد، ۶۰ میلیون دلار از توتال رشوه گرفتند. و باز هم اکنون قراردادی منعقد شد که طی آن تا 25 سال حق اکتشاف، توسعه، بهره برداری و فروش و مالکیت مخازن طرح توسعه فاز 11 پارس جنوبی ایران که یکی از بهترین و بزرگ ترین و مهم ترین میادین ایران است، به عهده طرف خارجی(توتال فرانسه و سی ان پی سی چین) و بیش از 50 درصد محصول از آن شرکت های خارجی خواهد بود.
قرارداد توتال یعنی بازگشت به قبل از ملیشدن صنعت نفت
علی مجیدی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج در مورد قرارداد دولت با توتال گفت: متاسفانه در روزهای پسابرجام که ایران برای چندمین بار متوالی تحریم شد دولت مردان بجای پاسخگویی به مردم در مورد این بیتدبیریشان با به حاشیه بردن کشور از پاسخگویی به مردم شریف سرباز زدن اما مثل اینکه کسی که با کرسنت به کشور ضرر بسیار جدی رساند بود این بار با قرارداد توتال که از آن برجام نفتی نیز میتوان نام برد پای در میدان قراردادنویسی گذاشته است که مثل همیشه این قرار داد نیز محرمانه و در خفا بسته شد البته محرمانه برای کشور ایران، چون غولهای نفتی غربی که ذینفعان اصلی این قراردادها هستند و مشاورین و همکاران تدوین کننده قرارداد بودهاند.
مجیدی در ادامه افزود: اما سوالی که در اینجا پیش میآید چرا دولت تدبیر و امید در بازگو کردن مفاد قراردادها همیشه طفره رفته مگر دانستن که حق مردم است از حقوق شهروندی که آقای دکتر روحانی فرمودند نیست.
روز ۱۲ تیر را میتوان روز ملی شدن صنعت نفت فرانسه به همت وزارت نفت دولت تدبیر نامید!
طباطبائی نژاد، قائم مقام جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه باهنر کرمان در خصوص امضای قرارداد جدید وزارت نفت با شرکت توتال گفت: قراردادهای نفتی وزارت نفت دوران قاجار را تداعی میکند.
وی افزود: این حجم از قراردادهای محرمانه در دولت تدبیر و امید قابل توجیه نیست و مردم حق دارند از قراردادهای ملی که دولت با کشورها و شرکت های خارجی امضا می کند، اطلاع داشته باشند و بر مفاد آن ها نظارت داشته باشند، مردم وارثان این انقلابند.
قائم مقام جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه باهنر کرمان ادامه داد: وزیر محترم نفت جناب آقای زنگنه در شهریور ۹۴ در دیدار مقام معظم رهبری فرمودند که تاپایان سال ۹۴ میزان صادرات میعانات گازی کم خواهد شد؛ اما در عین ناباوری مشاهده کردیم که در پایان سال ۹۴ میزان صادرات به ٢/۵ برابر رسید و این جای بسی تعجب دارد. سریال اشتباهات وزارت نفت و شخص ژنرال زنگنه همچنان ادامه دارد ومثل اینکه ایشان نمیخواهند اشتباهات خود را اصلاح کنند و نمونه بارز این اشتباهات قرار دادهای نفتی است که گروهبان های خود ژنرال پندار باشرکت بدحساب توتال امضاکرده اند.هنوز جزئیات زیادی از قراردادهای جدید در دست رس نیست اما از مفادی که به بیرون انتشار پیدا کرده این است که مدت این توافق بین ۲۰تا۲۵سال است و از همکاری ۳ شرکت توتال فرانسه و یک شرکت چینی و پتروپارس از ایران است که جالب است سهم ایران تنها ۱۹/۱درصد ازسهم آن ،ازآن ایران است.