گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، یادداشت دانشجویی؛* در روزهای گذشته یکی از اتفاقاتی که به صورت گسترده و پرحجم در رسانه های مجازی و مکتوب مورد مناقشه و تحلیل و بررسی قرار گرفت، موضوع حاشیه هایی بود که مراسم تحلیف ریاست محترم جمهور به همراه خود داشت که در این باره یکی از حاشیه های اصلی این مراسم سلفی گرفتن برخی نمایندگان مجلس با خانم موگرینی بود که در این زمینه نکاتی را قابل ذکر میدانم.
1- یکی از نکاتی که در بررسی این اتفاق از آن غفلت شد و کم تر به آن پرداخته شد؛ اصلی ترین آبشخوری است که به نظر نگارنده این اتفاق و امثال آن از این تفکر نشات می گیرد که حضرت امام در این زمینه به صراحت میفرمایند:((چنان غرب در نظر قشری از این ملت جلوه کرده، که گمان می کنیم غیر از غرب، دیگر هیچ چیز نیست. این وابستگی فکری، عقلی و مغزی غربی، منشا اکثر بدبختی ملت ماست.))
آری مشکل اصلی این حضرات آن است که غرب و اروپا و تفکر مدرنیسم را قبله آمال خود می پندارند و بارها وادادگی و دلبستگی خود را به کدخدا و کدخداها نشان داده اند.
یادمان نمی رود که چندی پیش افراد دیگری از این جنس تفکر برای استقبال از یک فروند ایرباس اجاره ای چه ها که نکردند!! و ذوق زده و گل بدست به انتظار آن ننشستند!!!چه سلفی ها که با آن هواپیما مسئولان این دولت در سطح کلان نگرفتند!!!
عجب تجدید خاطره ای بود آن روز که آن اتفاق همگان را به یاد عکس های یادگاری دوره قاجار با اولین خودرو وارد شده انداخت. یادمان نمی رود تصویر خفت بار و ننگ آور آغوش باز و تعارف زدن های زنگنه و علی کاردار به مدیر عامل شرکت نفتی توتال و هیجان زننده آنها برای امضای قرار دادی پر ابهام که مایه تحقیر ملی و تاسف بسیار بودو از جنس هیجان خود کم پنداری تعبیر می شد.
یادمان نمی رود کمی قبل تر از آن، زمانی که آخوندی خبر از دومین دستاورد بزرگ برجام در صنعت حمل و نقل ریلی کشور داده بود و اذهان عمومی انتظار یک تحول بزرگ در این صنعت را می کشیدند به یکباره تصاویری از وی منتشر شد که با ذوق زدگی خاصی در حال واگذاری کترینگ راه آهن ایران(صنعت آماده سازی و طبخ غذا و نوشیدنی در آشپزخانه مرکزی و سرو آن ها در قطار ها جهت پذیرایی)به یک شرکت اتریشی بود.
از این موارد به دفعات به ذهن متبادر می شود که می گذریم و به خدا می سپاریم.االبته نکته دیگری که اشاره به آن در این بخش خالی از لطف نیست آن است که بلاشک این تفکر و طرز برخورد از خاصیت ها و نمودهای تفکر رفاه طلبی، عافیت طلبی و اشرافیت سیاسی است که همواره این تفکر در برابر اجنبی جماعت سر تعظیم فرود آورده است و در برابر رعیت رفتارهای قلدر مابانه و اربابانه از خود نشان داده است که پیر جمارانی ما چه زیبا فرمود:((خاصیت اعیانیت و اشرافیت به اصطلاح و رفاه این است که چون همیشه خوف این مطلب که مبادا از این مقام،پایین بیایم و مبادا یک لطمه ای به اشرافیت من بخورد، این خوف، اسباب این میشد که نسبت به زیر دست ها ظالم و نسبت به بالا دست ها توسری خور باشد، خاصیت حکومت رفاه طلبان است که در مقابل سفارت خانه های خارجی ذلیل بودند و در مقابل رعیت خودشان و قشر محرومین با کمال قلدری رفتار کردن.))
2- دومین بحث قابل اشاره و مغفول مانده در این موضوع مربوط می شود به خاستگاه فکری و شخصیتی و چگونگی روی کار آمدن نمایندگانی که دست به این اقدام زننده نیز زده اند.
در این باره باید گفت همان طور که همگان میدانند اکثر افراد در این تصاویر از عناصر مربوط به لیست امید و مجموع ای است که اصلاح طلبان آنان را به مردم معرفی کردند و با تکرار کردن های رئیس دولت اصلاحات و حمایت مرحوم هاشمی این لیست را به مردم نیز عرضه کردند.
البته از لیستی که به صورت رانتی و با زد و بندهای سیاسی بسته می شود، بیشتر از این از آن انتظار نمی رود و انتظار اینکه این افراد بتوانند در مقابل دشمن بایستند و پیگیر منافع ملی خصوصا در داستان برجام باشند، بیهوده است.
این اتفاق تنها یک نمونه از نتایج و بازخوردهای کارکرد قبیله گرایی در عرصه سیاست است؛به نحوی که افراد در انتخابات صرفا به دلیل اینکه قبیله من پیروز شود و قبیله رقیب پیروز نشود، بدون شناخت از افراد درون لیست به تمام آن افراد رای می دهند و این به واقع مصداق جهالت و قبیلگی سیاسی است که متاسفانه در انتخابات اخیر مجلس شاهد این روند خطرناک در فضای سیاسی کشور خصوصا توسط جریان اصلاحات هستیم.
نتیجه این رویکرد را می توان در برخوردهای عجیب نمایندگان این لیست در دوسال گذشته مشاهده کرد. از حضور خانم فاطمه حسینی توسط رانت سیاسی پدر و حمایت از خانواده خود که باید سهم خود را از انقلاب بگیرند در تریبون مجلس شورای اسلامی که اعتراض رئیس مجلس را در پی داشت، پس از آن خانم طیبه سیاوشی از دیگر نمایندگان این لیست که در هنگام برگزاری جلسه علنی به گرفتن عکس یادگاری با آقای ظریف مشغول بود و یا نماینده دیگری که انتهای استدلالش برای انتخاب وزیر آن بود که فلان آشنای ما گفته است به خاطر فلان کار وزیر معرفی شده همیشه او را دعا می کنم که چه بلند گفت که ای نمایندگان آیا این برای شما کافی نیست!!!!! و یا آخرین هنرنمایی لیست امید با مشت زدن آقای کریمی به مامور نیروی انتظامی همراه بود که اینها همگی نشان دهنده عدم صلاحیت های اولیه برای یک نماینده است که صرفا به دلیل رانت سیاسی و یا وابستگی های سیاسی در لیست امید قرار گرفته اند؛از این مورد آخر در مجلس هم چیزی نمی گوییم که به تعبیر امیرالمومنین در خطبه 27 نهج البلاغه:((اگر مسلمانی از دیدن چنین صحنه های ذلت باری بمیرد، ملامتی بر او نیست.))
در آخر باید اشاره کرد که ((تکرار)) فاقد عقلانیت برای رای دادن به چنین لیست سهمیه ای و غیر کارشناسی باعث می شود تا افرادی که تمام آرزویشان عکس گرفتن با فلان مقام اروپایی است، وارد خانه ملت شوند، عاقبت نیز این می شود که خانه ای که باید شان ملت و منافع امت را حفظ کند، در اقدامی کودکانه و مبتذل با تایید کننده تحریم های ظالمانه و ناقض برجام سلفی بیاندازند و در قبال مسائل مهمی چون نقض چند باره برجام بی تفاوت بنشینند.