رئیس مرکز ملی فضایی ایران از جایگاه خوب و مناسب ایران در صنعت ریزماهوارهها خبر داد و بر توجه به این حوزه تاکید کرد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، منوچهر منطقی در خصوص جایگاه ایران در زمینه تولید ریزماهوارهها، گفت: بحث میکروماهوارهها موضوع جدیدی برای ایران نیست و پایههای دانش و فناوری در این زمینه را در بخش شرکتهای دانش بنیان و دانشگاهها ایجاد کرده ایم.
وی افزود: کافی است که سمت و سوی تخصصی مناسبی برای این صنعت تعیین شود تا بتوانیم ریز ماهوارههای ارزان قیمت را در کشور تولید کنیم.
به گفته منطقی، شبکه سازی بین ماهوارهها ضروری است تا با این کار، نیازهای اقتصادی را توسط این شبکه تامین کنیم.
وی بیان کرد: هم اکنون کشور ما در صنعت میکروماهوارهها در جایگاه خوبی قرار دارد و از نظر پایههای دانشی و نیروهای متخصص غنی هستیم.
منطقی گفت: معمولا ریزماهوارهها توسط دانشگاهها طراحی میشود که در حال حاضر ۶ دانشگاه به طور تخصصی و با تسلط کامل بر روی پروژههای متعدد ماهوارهای کار میکنند.
رئیس مرکز ملی فضایی ایران با اشاره به اینکه در این ۶ دانشگاه، ۳ پایه محصول ملی را تعریف کرده ایم، اظهارکرد: هر کدام از این دانشگاه ها، خدمات قابل ملاحظهای را ارائه میدهند.
وی تصریح کرد: از مزیتهای ریز ماهوارهها این است که تولید با سرعت بالایی پیش میرود و از هزینهها کاسته میشود؛ چرا که ما از تولید یک ماهواره بزرگ به تعداد زیادی ماهواره کوچک و مشابه میرسیم. در واقع میتوان یک تولید سریالی در این زمینه راه اندازی کرد. در ماهوارههای کوچکتر میتوان کارایی ماهوارههای بزرگتر را داشت.
به گفته منطقی، میتوانیم با شبکه ۲۴ ماهواره ۱۰۰ کیلوگرمی همان نتیجه را بگیریم که از ماهواره ۷. ۲ تن میگیریم.
وی تاکید کرد: چشم انداز دنیا در دو دهه آینده به این سمت پیش میرود که افراد میتوانند ماهواره شخصی داشته باشند و بوسیله موبایل خود آن را کنترل کنند.