به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، صبح امروز دانش آموختگان مرکز آموزشی مناطق نفت خیز جنوب در گچساران مقابل درب ورودی وزارت نفت تجمع کردند. این افراد پس از آموزش تخصصی دوساله در آموزشکده نفت گچساران قرار بود به استخدام شرکت نفت گچساران دربیایند و در بخشهای مختلف مشغول بکار شوند. اکنون پس از گذشت چهار سال از شروع دورههای آموزشی هنوز هیچ کدام استخدام نشدهاند. این در حالی است که شنیده میشود شرکت نفت گچساران، افراد مشغول در بخش حراست این شرکت را به استخدام رسمی در بخشهای مختلف تخصصی درآورده است.
یکی از افراد معترض در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو گفت: برای بخشهای مختلف صنعت نفت به صورت دورههای تخصصی، در مراکز اصلی شرکت نفت مثل نمک زدایی، بهره برداری، NGL و … آموزش دیدهایم. وی همچنین گفت: یکی از مسائل اصلی ما اینست که اکنون پس از دو سال آموزش تخصصی و دوسال انتظار جهت استخدام هنوز مسئولین هیچ پاسخی به ما نمیدهند.
پس از آغاز تجمع در مقابل وزارت نفت، نیرو های حراست با نماینده معترضین به گفتگو پرداختند. نهایتا یکی از مسئولین حراست با مشاهده مدارک دانشجویان مبنی بر وعدههای وزارت نفت و معاونت منابع انسانی جهت استخدام نیروهای ترینینگی، بیان کرد: باید از روند قانونی وارد شوید و به دبیرخانه منابع انسانی نامه بزنید.
نماینده دانشجویان بیان کرد: ما تاکنون 200 نامه به بخشهای مختلف و مسئولین ذیربط ارسال کردهایم و بارها تماس تلفنی برقرار کردیم اما هیچ کدام پاسخ ما را ندادند. حتی ماهیت اینچنین آموزشگاهی را نفی میکنند.
حضور پلیس جهت جلوگیری از هرگونه اغتشاشی وقفه ای در گفتگو انداخت زیرا نماینده حراست جهت توجیه افسر پلیس به گفتگو با او پرداخت و همچنین به دانشجویان هشدار داد: اگر شعار بدهید و یا اقدامی بکنید که آرامش را بهم بزند نیروی انتظامی وارد عمل خواهد شد.
در سال 92 معاونت منابع انسانی وزارت نفت با حضور در مناطق نفت خیز جنوب، تصمیم به ایجاد مراکز آموزشی جهت پرورش نیروی ترینینگی برای برطرف کردن کمبود نیوری انسانی در بخش های مختلف صنعت نفت گرفت. یکی از این مراکز که در شهر گچساران واقع شد با جذب 144 نفر دانشجو فعالیت خود را آغاز کرد. گفتنی است که این دانشجویان از طریق سازمان سنجش پس از دو مرحله بررسی شرط معدل و یک مصاحبه پذیرش شدند. این عزیزان در طول دوران تحصیل مبلغی را نیز جهت شهریه به این مرکز پرداخت کردند. به همه وعده داده شده بود که پس از فارغ التحصیلی به استخدام در خواهند امد اما اکنون پس از گذشت دوسال از فراغت تحصیلی هنوز هیچ کدام استخدام نشده اند.
باید به این هم اشاره کرد که اکنون صنعت نفت کشور نیاز به نیروی انسانی دارد و بسیاری از مسئولین رده بالای وزارت نفت خود آموزش دیدگان دوره های ترینینگی سابق هستند. اما وزارت نفت اکنون حتی ماهیت این آموزش ها را نفی میکند در حالی که مدرک فارغ التحصیلان از طرف وزارت نفت تایید شده است.
گچساران نیز که یکی از مناطق مهم در صنعت نفت کشور است اکنون 90 % از جوانانش بیکار هستند. نیاز به نیروی انسانی در صنعت نفت این منطقه وجود دارد اما بدلیل بی عدالتی و مسائل مختلف جوانان آموزش دیده این شهرستان، از طلای سیاه خود بهره ای نمیبرند. باید دید که چه زمان صنعت نفت در مناطق مختلف ایران بومی میشود تا افراد شهر سهمشان از نفت تنها آلودگی نباشد.
این تجمع همچنان ادامه دارد و قرار است معترضان با مسئولین منابع انسانی وزارت نفت دیدار کنند.