ظهر یک روز گرم تابستانی؛ خوزستان زیر تابش مسقیم آفتاب، عدهای در منطقه کوهستانی مشغول فعالیت و خدمت رسانی هستند؛ دانشجویان مقاطع مختلف دانشگاه شهید چمران اهواز با خلوص نیت، برای آبادانی روستاهای باغملک پای در عرصه اردوهای جهادی گذاشتند.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- فاطمه فرخی؛ ظهر یک روز گرم تابستانی؛ خوزستان زیر تابش مسقیم آفتاب، عده ای در منطقه کوهستانی مشغول فعالیت و خدمت رسانی هستند؛ دانشجویان مقاطع مختلف شهید چمران اهواز با خلوص نیت، برای آبادانی روستاهای باغملک پای در عرصه اردوهای جهادی گذاشتند.
اوقات فراغت برای جوانان کم سن و سال بسیجی در اردوهای جهادی واقعا تماشایی است آن هنگام که پشت خاکریزِ مناطق روستایی بیوقفه تلاش میکنند تا فرمان آتش به اختیار رهبر انقلاب را در صحنه اقدام و عمل برای مسئولان به نمایش بگذارند.
گروه جهادی دانشگاه شهید چمران اهواز تابستان امسال به سمت روستاهای محروم شهرستان باغملک عزیمت کرد تا این بار نیز خالصانه و بیمنت در گرمای تابستان، خدمت کند.
اینجا مهم نیست دما چند درجه است؛ برای آنها لبخند کودکان و رضایت مردمانی مطرح است که ناخواسته در مکانی چشم به جهان گشوده اند که در آن فقر و محرومیت حرف اول را میزند.
این روزها گروههای جهادی در اقصی نقاط کم برخوردار خوزستان بدون چشم داشتی آن هم در شرایط جوی نامساعدی، چون شرجی ۸۰ درصد و دمای ۵۰ درجه به جنگ با محرومیتها رفته تا شاید تلنگری شود برای مسئولانی که به حکم داشتن ژن خوب از کل مسئولیتهای محوله فقط سخنرانی بلدند و بس.
اولین گروه جهادی دانشگاه شهید چمران اهواز در سال ۸۸ تشکیل شد و در سال های اول برای کسب تجربه با گروههای جهادی دیگر اردوی جهادی مشترک برگزار میشد.
اما در سالهای اخیر به لطف خدا و با توجه به استقبال جهادگران، این گروه با ۷۰ نفر از دانشجویان برادر و خواهر اردو برگزار می کند.
البته دانشجویانی که برای اردوی جهادی تابستان امسال ثبتنام کردهاند، بسیار بیشتر از این تعداد هست، ولی به دلیل کمبود امکانات و حمایت هایی که از گروه می شود، جهادگران به صورت گزینشی انتخاب می شوند؛ در حالی که توانایی پذیرش حداقل دو برابر این تعداد نیز وجود دارد.
سیاوش تقدسی مفرد، مسئول گروه جهادی دانشگاه شهید چمران اهواز در گفت و گو با خبرگزاری دانشجو، گفت: محل فعالیت گروه جهادی شهید چمران اهواز شهریورماه امسال در شهرستان باغملک و روستاهای چله سرخ و سرآسیاب بود؛ با توجه به اینکه روستاهای زیادی هم وجود دارند که نیاز بود در آنجا هم کارهای عمرانی و هم فرهنگی صورت بگیرد؛ اما با توجه به اینکه این روستاها مرکزیت دهستان ها را تشکیل می دهند و بیشترین جمعیت را دارند، ما سعی کردیم کار را از این روستاها شروع کنیم.
وی افزود: شناسایی ها و تحقیقاتی که توسط گروه صورت گرفت، تصمیم بر این شد که مشکلاتی که در اولویت هستند، بررسی شود.
طرح هادی؛ توسعه دهنده روستا یا فراری دهنده روستاییان
مسئول گروه جهادی شهید چمران اهواز با اشاره به مشکلات عمرانی و مسکنی که در این روستاها وجود دارد، افزود: طرحی به نام طرح هادی در این مناطق در حال انجام است که از هر 10 سال، یک بار مورد بازنگری قرار می گیرد؛ روستایی که ما در آن فعالیت می کردیم، تمام خانه هایی که ساخته شده بود در آن طرح قرار داشت و تقریبا امکان اینکه پروانه ساخت برای کسی ساخته شود و بخواهد مجددا خانه بسازد وجود ندارد.
تقدسی گفت: به همین دلیل کسانی که در حال حاضر ازدواج می کنند و یا قصد دارند برای فرزندشان خانه بسازند، مجبور هستند به سمت شهرها کوچ کنند؛ قرار بود ما برای فردی کار کنیم؛ اما از آنجایی که به دلیل این طرح نتوانست زمین تهیه کند، نتوانستیم برای وی کاری انجام بدهیم. این مشکل مهمی است که برای مردم وجود دارد و چه ان هایی که توانایی چندانی ندارند و چه ان هایی که می خواهند در منطقه بمانند، امکان حضورشان نیست و مجبور به مهاجرت به حواشی شهرها می شوند.
فعالیت عمرانی جهادی و شروع ساخت اتاق برای یکی از خانواده های روستای دره گربه
روستاهایی که با یک بارندگی کوتاه و زلزله سه ریشتری هم تخریب میشوند
وی افزود: یکی دیگر از مشکلات، بافت قدیمی روستاهاست؛ مصالحی که برای ساختن این خانه ها استفاده شده، صرفا از چوب و گل و سنگ است که با هر بارندگی، سیل و زلزله سه یا چهار ریشتری خیلی راحت تخریب می شوند و هیچ امنیتی برای زندگی کردن این محرومان نیست؛ با این وجود این روستاها که بافت قدیمی دارند خیلی زیاد هستند، اما متاسفانه هیچ کاری برای آن انجام نشده است.
دانش آموزان مجبورند به خاطر نبود مدرسه در اتاق های گلی درس بخوانند
در حالی که مسئولان آموزش و پرورش به فکر هوشمند سازی مدارس و احداث استخر و... برای ارتقای سطح آموزشی مدارس هستند، در روستای چله سرخ دانش آموزانش از ابتداییترین امکانات آموزشی هم محروم هستند و کلاس هایشان به خاطر نداشتن مدرسه در اتاقهای گلی تشکیل میشود.
وی افزود: مشکل دیگر بحث مدارس است؛ باوجودی که در این مناطق دانش آموزان زیادی است؛ اما به دلیل نبود امکانات، مدرسه دبستان و راهنمایی یکی شده است. در مدارس عشایری نیز وقتی دانش آموزان برق ندارند، مجبورند در یک اتاق گلی که هیچ امنیتی برای دانش آموزان ندارد، سال تحصیلی را سپری کنند که این یک معضل جدی برای مدارس بخصوص بخش عشایر است.
رودخانه؛ محل تامین آب شرب روستا
مسئول اردوی جهادی دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: مشکل دیگر این روستاها بحث آب شرب است؛ روستای چله سرخ نزدیک به 2000 نفر جمعیت دارد که روستاهای اطراف هم به همین مقدار جمعیت دارند که آب شرب آن ها از رودخانه تامین می شود و با توجه به اینکه این قسمت یعنی قسمت شرق خوزستان از بارش های فصلی نیز برخوردار است، این رودخانه املاح زیادی دارد؛ اما تصفیه خانه ندارد و به صورت مستقیم به منبع آبی که تهیه شده به خانه های مردم انتقال داده می شود که از لحاظ بهداشتی مشکلات زیادی دارد.
تقدسی افزود: مسئله دیگری که نیاز به بررسی دارد، بحث امکانات تفریحی و فضای سبز برای منطقه است؛ متاسفانه کودکان این منطقه به علت نداشتن پارک و فضای سبز مجبورند در کنار جاده ها بازی کنند که منجر به حواث خطرناکی چون تصادف می شود
وی ادامه داد: مشکل دیگر راه های ارتباطی شهر با روستاهای اطراف است که اکثر آن ها خاکی بوده و با بارش های فصلی دچار مشکلات زیادی می شود؛ از آنجایی که روستاها مدرسه ندارند، دانش اموزان مجبورند برای رفتن به مدسه از اطراف این روستاها عبور کنند که در فصل زمستان به شدت با مشکل مواجه می شوند.
تقدسی ادامه داد: مشکل دیگر در این روستاها نبود کتابخانه برای دانش آموزان و یا برای کسانی که خواهان مطالعه غیر درسی باشند، است که این مشکل به همت گروه جهادی دانشگاه برطرف شد.
مساجدی که هیچ شباهتی به مسجد ندارند!
وی معضل مساجد را از دیگر معضلات این روستاها برشمرد و گفت: این منطقه 100 درصد لرنشین و مردمی کاملا انقلابی و ولایی هستند که رابطه تنگاتنگی با مساجد دارند که در مراسم مذهبی و رسومات دیگر از مساجد استفاده می کنند؛ اما با این وجود متاسفانه مشاهده می شود که به مساجد اصلا اهمیتی داده نمی شود؛ چرا که در این مساجد نه آبی وجود دارد و نه برقی.
فعالیت عمرانی جهادی و دیوارکشی مسجد روستای تلخ آب
راه اندازی کتابخانه جهادی شهید عزیزالله بهمنی در صیدون
تقدسی با بیان اینکه یکی از اقدامات ما در بخش صیدون راهاندازی کتابخانه بود، گفت: بر اساس نیازی که احساس شد، اقدامات لازم برای راهاندازی یک باب کتابخانه در روستای چله سرخ بخش صیدون انجام شد.
وی خاطرنشان کرد: این کتابخانه در مسجد امام حسین (ع) روستای چله سرخ راهاندازی شد تا اهالی این روستای بزرگ 2000 نفری بتوانند از آن استفاده کنند.
مسئول گروه جهادی شهید چمران اهواز ادامه داد: به دلیل اینکه شهید مدافع وطن بهمنی از اهالی این روستا است؛کتابخانه نیز به نام این شهید عزیز که در بامداد روز یکشنبه ۲۵ اردیبهشت ماه امسال حین انجام وظیفه در اهواز به شهادت رسید، نامگذاری شد.
تقدسی اضافه کرد: کتابخانه شهید بهمنی در روستای چله سرخ با کمک دوستان نزدیک به ۵۰۰ جلد کتاب کار خود را آغاز کرد.
وی گفت: با توجه به اینکه بافت خانه های اینجا خیلی قدیمی است، ما در برنامه خود ساخت یک خانه مرحوم را انجام دادیم.
دیدار دانشجویان جهادگر با خانواده شهید بهمنی در صیدون
مسئول گروه جهادی دانشگاه شهید چمران اهواز دیدار دانشجویان جهادگر با خانواده شهید بهمنی در صیدون را از دیگر برنامه های این گروه عنوان کرد و افزود:در این دیدار که همزمان با دهه ولایت انجام شد، دانشجویان رشتههای مختلف دانشگاه شهید چمران اهواز از خانواده شهید عزیزالله بهمنی تجلیل کردند.
شاهد همکاری خاصی از طرف نهادهای دولتی در شهرستان نبودیم
تقدسی در پایان ضمن تشکر از سپاه شهرستان باغملک گفت: متاسفانه ما باوجود تمام تلاش ها و نامه نگاری های که برای مسئولان این منطقه برای کمک داشتیم،شاهد همکاری خاصی از طرف نهادهای دولتی در شهرستان نبودیم و ما به خاطر حمایت های که از سوی بنیاد برکت و آستان قدس شده بود، فعالیت ها را پیش بردیم.