آخرین اخبار:
کد خبر:۶۳۴۵۱۴
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت:

ایده‌آل صندوق رفاه بورسیه کردن ۲۵ درصد دانشجویان نخبه است

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت گفت: ایده‌آل صندوق رفاه باید این باشد که ۲۵ درصد دانشجویان نخبه را بورسیه کند و هزینه‌ای هم دریافت نکند؛ برای رسیدن به این مهم باید در مسیر خودکفایی قدم برداریم.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو،مجید مشکینی رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت، در دومین روز از پنجمین نشست سراسری دبیران شوراهای صنفی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور به بررسی موارد مطرح شده از سوی دانشجویان در خصوص موضوع تسهیلات دانشجویی پرداخت.

در ابتدای این نشست دانشجویان مسائلی از قبیل: افزایش میزان وام بر اساس نرخ تورم، تغییر زمان ثبت نام هنگام حذف و اضافه و پرداخت وام در اواسط ترم، پرداخت وام تحصیلی و مسکن به دانشجویان مقاطع تحصیلی مختلف، امکان پرداخت وام تحصیلی و مسکن به دانشجویان ترم اول و اضافه شدن خانواده‌های تحت پوشش کمیته امداد و بی‌بضاعت را با رئیس صندوق رفاه مطرح کردند.

در ادامه دکتر مشکینی با اشاره به روند فعالیت صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت گفت: صندوق رفاه دانشجویان در سال ۱۳۷۴ با تصویب مجلس فعالیت خود را آغاز کرد، البته تا پیش از این زمان صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت در اختیار وزارت علوم بود و بعد از جدا شدن قوانینی نیز برای عملکرد بهتر این صندوق تصویب شد.

وی افزود: قانون‌گذار برای صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت یک هدف اصلی در نظر گرفته است و آن پرداخت تسهیلات به دانشجویان مستعد و کم بضاعت است. البته دو وظیفه دیگر نیز بر عهده صندوق رفاه است که یکی ارائه تسهیلات رفاهی و دیگری سرمایه‌گذاری برای رسیدن به خودکفایی برای تامین مالی صندوق است که در سال‌های گذشته بخش دوم این اهداف یعنی خودکفایی نتوانسته به خوبی محقق شود.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت با اشاره به محدودیت منابع مالی صندوق بیان داشت: منابع مالی صندوق رفاه شامل درآمدهای عمومی است که از سمت دولت اختصاص پیدا می‌کند و بخش دیگر نیز در حال حاضر بازگشت وام‌هایی است که قبلا پرداخت شده است؛ باید بر اساس این منابع موجود میزان مصرف و درآمد را هماهنگ کنیم بنابراین نمی‌توانیم بیش از آنچه درآمد داریم هزینه کنیم بنابراین پرداخت تسهیلات با محدودیت مواجه است.

وی یکی از مشکلات اصلی صندوق رفاه را محدودیت مالی و عدم افزایش وام‌های دانشجویی عنوان کرد و توضیح داد: با توجه به رشد تورم و محاسبه ارزش ریال، میزان تسهیلات دانشجویی نسبت به چندین سال گذشته افزایش نیافته است و این موضوع تن‌ها به خاطر محدودیت منابع مالی صندوق است.

مشکینی راه برون رفت از این مشکل را رسیدن به خودکفایی مالی صندوق رفاه عنوان کرد و افزود: تن‌ها راه برون رفت از این مشکل این است که بتوانیم منابع مالی صندوق را از طریق سرمایه گذاری‌های اقتصادی تامین کنیم و بتوانیم در به دست آوردن منابع پایدار مالی به خودکفایی برسیم. اگر در این مسیر قدم برداریم، بسیاری از اهداف صندوق رفاه و حتی اهدافی بیشتر از آن محقق می‌شود.

وی همنین با اشاره به اهمیت افزایش منابع مالی صندوق ادامه داد: تلاشمان این است که صندوق رفاه بتواند با سرمایه گذاری‌هایی هدفمند به خودکفایی برسد، ایده‌آل صندوق رفاه باید این باشد که بتواند ۲۵ درصد دانشجویان نخبه را بورسیه کند و هزینه‌ای هم دریافت نکند. یکی از راه‌های موجود، سرمایه گذاری بر روی تربیت نیروی متخصص و متعهد است که قطعا هزینه‌های آن در مدت زمانی کوتاه به سود کشور باز می‌گردد.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت در پایان در خصوص میزان افزایش تسهیلات دانشجویی گفت: از سال ۱۳۹۲ تا کنون در بخش‌هایی ۳۰ درصد و در بسیاری موارد حدود ۳۰۰ درصد افزایش میزان تسهیلات وجود داشته که این افزایش در هر بخش از تسهیلات با توجه به اولویت‌های موجود انجام شده است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار