آخرین اخبار:
کد خبر:۶۳۸۷۹۲
واکنش فعالان مجازی به دستگیری جاسوس هسته‌ای؛

هجمه به قوه قضائیه برای ردگم‌کنی جاسوس برجام/ چند جاسوس دیگر در بدنه دولت است؟

شهریور ماه سال گذشته بود که خبر بازداشت یکی از اعضای تیم مذاکره کننده هسته ای در بخش پولی و بانکی در رسانه ها منتشر شد.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-راضیه سادات طاهریان؛ اگرچه این خبر در ابتدا از سوی وزارت امور خارجه تکذیب شد اما بلافاصله کریمی قدوسی یکی از نمایندگان مجلس در کمیسیون امنیت این خبر را علنی کرد. اظهارات محسنی اژه ای به عنوان سخنگوی دستگاه قضایی کشورمان مهر تاییدی بر حضور یک جاسوس در تیم هسته ای بود؛ عبدالرسول دری اصفهانی فرزند حسین، فردی بود که به اتهام جاسوسی در تیم هسته ای دستگیر شد.

با گذشت یک سال از تشکیل این پرونده در دستگاه قضایی، سخنگوی دستگاه قضا اعلام کرد: این فرد دو تابعیتی و دارای تابعیت کانادا و ایران بوده است که در سال های گذشته اقدام به ارتباط با دو سرویس جاسوسی کرده است که در نهایت حکم وی قطعی و متهم در حال طی کردن 5 سال حبس خود به جرم جاسوسی است.

اژه ای همچنین گفته بود که دری اصفهانی یک پرونده اقتصادی نیز دارد که در حال حاضر در مراحل رسیدگی قرار دارد.

با قطعی شدن حکم این جاسوس در تیم هسته‌ای کاربران فضای مجازی واکنش های متعددی به این موضوع نشان دادند.

برخی از کاربران فضای مجازی به ماجرای تقدیر و تشکر روحانی از دری اصفهانی در بهمن ماه سال گذشته و اعطای نشان دولتی به وی پرداختند. حامد پهلوانی از فعالین سابق دانشجویی نوشت: تو دفتر مشاورفرهنگى #جاسوس پيداميشه تو تيم مذاكرات هسته اى #جاسوس پيداميشه برادر رئيس جمهور #بازدداشت ميشه حفظ منافع ملى موج ميزنه تو #دولت.

محمود قائدی هم به سخنان اهانت‌آمیز روحانی در انتخابات اشاره کرد و نوشت:

 هجمه به قوه قضائیه برای ردگم‌کنی جاسوس برجام/ چند جاسوس دیگر در بدنه دولت است؟

محکومیت عضو تیم مذاکره کننده هسته ای به جرم #جاسوسی تائید شده؛ "چطور آب و صابون بیاوریم تا رویتان را بشویید."

علی قلهکی هم به عنوان یکی از فعالان رسانه ای نوشته است: «سال قبل بود که ازprivate numberزنگ زد و تهدید کرد که اگر خبر رو حذف نکنی چنین و چنان می‌کنم امروزخبر قطعی شدن حکمش رسانه‌ای شد!» 

هجمه به قوه قضائیه برای ردگم‌کنی جاسوس برجام/ چند جاسوس دیگر در بدنه دولت است؟

این توئیت یادآور این است که سال گذشته در شرایطی که گمانه زنی های متعددی درباره نام دری اصفهانی در رسانه ها مطرح شده بود، بسیاری از رسانه ها و کانال های تلگرامی به خاطر تهدیدهایی که صورت گرفت به اجبار خبر دستگیری جاسوس هسته ای را از روی خروجی های خود حذف کردند و یا برای تطهیر تیم هسته ای و دولت، تکذیبیه مربوط به وزارت امور خارجه را منتشر کردند.

امین اسدی به عنوان یکی از کاربران در توئیتر در توئیتی به بازی رسانه ای رسانه های زنجیره ای و حامی دولت اشاره کرد و نوشت:

 هجمه به قوه قضائیه برای ردگم‌کنی جاسوس برجام/ چند جاسوس دیگر در بدنه دولت است؟

«فقط۱درصد فکرکنید #دری_اصفهانی اصولگرا بودو حمایت رئیسی روداشت،تا چندسال خبراول روزنامه های زنجیره‌ای اصلاحات بود وبه هرمقدساتی نسبتش میدادنش ».

بایکوت؛ تنها واکنش رسانه های زنجیره ای

در جریان دستگیری فردی در تیم هسته ای، ابتدا رسانه های زنجیره ای به تکذیب این خبر پرداختند و در ادامه با تایید قوه قضاییه این رسانه ها سناریوی همیشگی خود یعنی بایکوت جاسوس هسته ای را در پیش گرفتند و حتی برخی رسانه ها در اقدامی غیر حرفه ای حضور دری اصفهانی در تیم هسته ای را انکار کردند؛ این در حالی بود که این رسانه ها در شرایطی که گمان می کردند بابک زنجانی یکی از فعالان اقتصادی در دولت قبل است، به صورت روزانه گزارش هایی مبسوط را علیه وی در رسانه های خود کار کردند.

این واکنش در پی اجرای سناریوی جرم خوب و جرم بد در رسانه های زنجیره ای و حامی دولت پیدا شده بود؛ حتی برخی از رسانه های زنجیره ای با پرداختن به مسائل کم ارزش سعی در به حاشیه کشاندن این موضوع و گم کردن این خبر در اخبار خود بودند.

احمد جانجان هم در توئیتی نوشت: « #روحانی چند بار دیگر به دکمه‌ی Ctrl+Z نیاز خواهد داشت!؟».

هجمه به قوه قضائیه برای ردگم‌کنی جاسوس برجام/ چند جاسوس دیگر در بدنه دولت است؟ 

علیرضا از کاربران نیز در توئیتی به بازتاب خبر حضور یک جاسوس در تیم هسته ای در رسانه ها اشاره کرده و گفت: «خیلیا امشب میگن اگه #دری_اصفهانی تو تیم #جلیلی بود چه توئیتی میتونستن بزنن حیف شد فعلا که همه چیز ارومه ما چقدر خوشبختیم».

هجمه به قوه قضائیه برای ردگم‌کنی جاسوس برجام/ چند جاسوس دیگر در بدنه دولت است؟ 

سید فخرالدین موسوی هم گریزی به شناسایی جاسوس های قبلی در دولت زده و نوشته است: «یه جوری از بدنه دولت #جاسوس میزنه بیرون که انگار دولتیها میون #جاسوسا گرفتار شدن و نه جاسوسها میون دولتیا!!».

هجمه به قوه قضائیه برای ردگم‌کنی جاسوس برجام/ چند جاسوس دیگر در بدنه دولت است؟ 

سابقه حضور جاسوسان در کنار دولت یازدهم؛

دولت یازدهم سابقه خوبی در کنترل نزدیکان وزرا و معاونان آنها نداشته است یکی از این افراد جیسون رضائیان بود، تا جایی که در سال های گذشته وی اطلاعات زیادی از دولت یازدهم را به دست سرویس های جاسوسی آمریکا ارسال کرده بود.

تیم جیسون رضائیان در سفرهای استانی آقای روحانی کاملا فعال بوده و در هواپیمای او نیز حضور داشت؛ یکی از وظایف تیم جاسوسی جیسون جمع‌آوری میزان استقبال از رئیس‌جمهوری در این استان‌ها بود. نزدیکی این تبعه آمریکایی به دولت تا جایی بود که رضاییان و تیمش در خصوصی‌ ترین جلسات رئیس‌جمهور نیز شرکت و اخبار این جلسه را به شبکه‌های جاسوسی منتقل می‌‌کردند. جیسون در گزارشی به آمریکایی‌ها می‌گوید که من به قدری به رئیس‌جمهور نزدیک شدم که حتی طعم و مارک آدامسی که می‌جود را شناسایی کردم و می‌دانم ایشان به چه آدامسی علاقه دارد.

«نزار زاکا» جاسوس آمریکا و تبعه لبنانی فرد دیگری بود که حتی تصاویر حضور وی در نشست های معاون زنان ریاست جمهوری منتشر شد؛ اگرچه مولاوردی این ارتباط را انکار کرد، اما عکس یادگاری نزار زاکا با واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورمان و جهانگرد که پس از دستگیری این جاسوس شبکه‌های اجتماعی را در نوردید حاکی از نفوذ عمیق او به نهادها و وزارتخانه‌هایی است که رگ‌های اطلاعات و اخبار کشور را در دست دارند.

آفرین چیت ساز، سیامک نمازی، باقر نمازی و ... هم از دیگر مواردی بودند که با نزدیک شدن به بدنه دولت در حال جاسوسی بودند.

بازتاب دستگیری دری اصفهانی در فضای مجازی به خاطر شانتاژ های خبری برخی رسانه ها در پی ادعاهای کذب یک کانال تلگرامی معاند نسبت به اهمیت آن بسیار کمتر بود و این موضوع از دید کاربران پنهان ماند.

سیدمهدی حاجی‌آبادی با اشاره به منبع اصلی بازی رسانه‌ای اخبار کذب علیه رئیس قوه قضائیه و ارتباط آن با جاسوسی در تیم هسته‌ای نوشت: خبرکذب علیه آیت‌الله آملی‌لاریجانی میزنن تا رسوایی جاسوسی #دری‌اصفهانی پوشیده بشه حالا مشخصه چرا #آمدنیوز بسته نمیشه و کجا یونجه‌اشو میده.

هجمه به قوه قضائیه برای ردگم‌کنی جاسوس برجام/ چند جاسوس دیگر در بدنه دولت است؟ 

آنچه که شاید کمتر کسی به آن توجه کرد عدم واکنش دولت به دستگیری یک جاسوس در تیم هسته ای بود تا جایی که تا کنون واکنشی از سوی ظریف و عراقچی نسبت به این مساله دیده نشده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
جواد
Iran (Islamic Republic of)
۱۷ مهر ۱۳۹۶ - ۲۳:۳۴
ان شاءالله بزودی زود؛مردم ازجریان لیبرال وافرادلیبرال داخل کشور،گرفته می شوند وآنان منزوی خواهندشد.
واین وعده خدای متعال است،که حق برباطل پیروزاست به شرط تبعیت نکردن ازطاغوت وطاغوتیان دربرابر خدای متعال
درس کربلا ونهضت حسینی این است وجزاین نیست.
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار