عکس را که فرستاد فکر کردم شوخی میکند گفتم شاید برای جای دیگری باشد تا یک خوابگاه دخترانه! دیدن عکسش هم حال آدم را خراب میکرد.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-زینب امیدی، این روزها به یمن وجود فضای مجازی مردم و مسئولین بیشتر از گذشته از اتفاقات کف دانشگاه مطلع اند. عکسهای زیادی روزانه از این اتفاقات در کانالهای مجازی رد و بدل میشود که قطع به یقین بر روی اعتراض دانشجویان از وضع موجود دانشگاهها صحه میگذارد.
مشکلات دانشگاهها تبدیل به یک اپیدمی همیشگی شده که غالبا برای بسیاری از آنها راه حلی پیدا نشده است. هر زمان از سال فرقی نمیکند، تعطیلی سه ماهه تابستان باشد یا فرجه ایام امتحانات. بالاخره همیشه مشکلی برای دانشجو هست. هر چقدر هم آسمان را به زمین میدوزند که صدای اعتراضشان شنیده شود مسئولان آسمان ریسمان میبافند و در اغلب اوقات جوابی برای توجیح کم کاریها دارند. دانشگاه آزاد دزفول هم یکی از همین دانشگاهها است.
مشکلات دانشگاه را کجای دلم بگذارم؟
عکس را که فرستاد فکر کردم شوخی میکند گفتم شاید برای جای دیگری باشد تا یک خوابگاه دخترانه! دیدن عکسش هم حال آدم را خراب میکرد، اما بیشتر از آن شنیدن اینکه چنین موجودی در یک خوابگاه در حال ورود به گوش یکی از دانشجویان بخت برگشته بود جای تامل داشت و البته وجود موجودات مشابه در غذای سلف آنها. دانشگاه آزاد دزفول این روزها تیتر روزنامه و رسانههای متعددی شده آن هم به واسطه مشکلاتی که کاسه صبر دانشجویان را لبریز کرده است.
ماجرا از مهر ماه کلید خورد وقتی که دانشجویان ترم اولی بدون برنامه ریزی درسی معاونت آموزشی دانشگاه، آمدند، اما خبری از کلاسها نبود! بعد از گذشت یک ماه از آغاز سال تحصیلی هنوز عدهای از ترم اولیها برنامه درسی نداشتند و یک عده هم فقط ساعت کلاس برایشان درج شده و مکان مشخص نشده بود.
دانشگاه آزاد دزفول پس از درج این خبر جوابیهای را منتشر میکند مبنی بر اینکه «تعلل در تشکیل کلاس در یکی از ساختمانهای آموزشی برای تعمیرات سقف بوده که صد البته این اقدام در راستای ایمنی و سلامت دانشجویان صورت گرفته است» بدیهی است که انجام اموری مثل مرمت و تعمیرات باید در بازه سه ماهه تابستان انجام شود نه در هفتههای آغازین مهر و سال تحصیلی. دانشجویان با ارسال عکس هایی نشان دادند هفتهها میان راهروهای دانشگاه سردرگم بوده اند و خبری از تدریس در هیچ کلاسی نبوده است؛ اما سرآخر دانشجویان باید بگویند عذر مسئولین دانشگاه برای این امر موجه است یا خیر؟
بلاتکلیفی دانشجویان هیچ توجیهی ندارد
یکی از دانشجویان دانشگاه آزاد دزفول در این خصوص به خبرنگار ما میگوید: ما تازه متوجه شدیم که هفته گذشته دانشگاه اقدام به تنظیم برنامه هفتگی، تعیین کلاسها و انتخاب واحد کرده است.
وی ادامه داد: در واقع وقتی شهریه اینترنتی پرداخت میشود در یک بازه یک هفتهای باید ثبت نامها انجام شود، اما به طول انجامیدن این روند به مدت یک ماه و بلاتکلیفی دانشجویان هیچ توجیهی ندارد. دانشگاه مدعی است به خاطر تعداد بالای دانشجویان و ورودیهای جدید این تاخیر پیش آمده است این در حالی است که ۴۸ ساعت پس از اعلام نتایج و قبولی دانشجویان در رشته و دانشگاه مورد نظر تمامی اطلاعات قبول شدگان به دانشگاه مورد نظر ارسال میشود.
اعراض دانشجویان شبیه طنز و شوخی است
مشکل گرمای هوا، مشکل سیستم صوت، مشکلات بهداشتی عمده در سرویس بهداشتی، قطعی برق و آب و ... هم جزء مشکلات این دانشگاه هست. اما آنها را از مشکلات دیگر فاکتور میگیریم به این بهانه که برای اکثر دانشگاهها چنین مشکلاتی روتین است و شاید به عوامل بیرونی دانشگاه هم مرتبط شوند. اما یکی از مشکلات حائز اهمیت دانشگاه آزاد دزفول طبق گفته دانشجویانش، مسجد این دانشگاه است که دیگر کارایی سابق را ندارد و رسیدگی به امور آن در خور شایسته یک مسجد نیست. آنها مدعی هستند در حال حاضر بعضی روزها درب مسجد هنگام پخش اذان به روی دانشجویان باز میشود و باقی ساعات روز مسجد تعطیل است.
برای بررسی بیشتر این مساله اتفاقات و تغییر و تحولات اخیر دانشگاه را بررسی میکنیم و به تعدیل نیروی ۴۱ نفر از بدنه کادر خدمات دانشگاه میرسیم. مسئول مسجد دانشگاه نیز به همراه این ۴۱ نفر از دانشگاه بار و بندیل جمع میکند و به جای وی آبدارچی دانشگاه مسئول رسیدگی به امور مسجد میشود. مثل روز، علت روشن است. یک نفر نمیتواند هم به امور خدماتی دانشگاه رسیدگی کند هم به امور مسجد. اما دانشگاه در جوابیه خود اعتراض دانشجویان را نسبت به این امر بیشتر شبیه به طنز و شوخی میداند.
دانشگاه آزاد دزفول همانند بسیاری از دانشگاههای دیگر در کش و قوس راه اندازی شورای صنفی است؛ چیزی که مسئولین دانشگاه دلیل به وجود نیامدنش را عدم ابلاغ آیین نامه و بخشنامه از سوی سازمان مرکزی میدانند. گمان میرود مسئولین از آیین نامه ابلاغ شده تشکیل شورای صنفی در دانشگاهها از سوی سازمان امور دانشجویان بی اطلاع اند وگرنه منتظر ابلاغ آیین نامه اختصاصی برای دانشگاه خود نمیشدند.
بلاک شدیم!
یکی دیگر از دانشجویان این دانشگاه در خصوص وضعیت رسیدگی مسئولین به مشکلات دانشگاه به خبرنگار ما اینطور میگوید که: خاطرم هست در بسیاری از موارد من و عدهای دیگری از دانشجویان وقتی مشکلات دانشگاه را در قالب اعتراض به تلگرام معاون دانشجویی میفرستادیم بلاک میشدیم. چند روز پیش وقتی قضیه دانشگاه ما در رسانههای مکتوب و غیر مکتوب دست به دست چرخید فشارها بر روی دانشگاه زیاد شد و معاون دانشجویی شخصا به من پیام داد اینجا بود که متوجه شدم چه قدر شرایط بر روی تصمیم گیری افراد تاثیر میگذارد.
این دانشجو همچنین به علا افزایش شهریه خوابگاهها اشاره میکند و میگوید: تا ترم گذشته دانشجویان بابت اجاره بهای خوابگاه ۲۵۰ هزار تومان میپرداختند، اما امسال به خاطر اینکه برای خوابگاه پسران موکتها تعویض گردیده است مبلغ ۷۰ هزار تومان از هر دانشجو گرفته شده. شنیدهها حاکی از این است که خوابگاه دختران بدون تعویض حتی یک موکت مجبور به واریز مبلغ ۳۲۰ هزار تومان یعنی دو برابر مبلغ اجاره بهای ترم گذشته شدهاند. طی این سه چهار سال که ما دانشجوی این دانشگاه بودیم هیچ تابستانی شاهد تعمیرات اساسی این خوابگاهها نبودهایم.
دانشگاه آزاد دزفول اولین دانشگاه مشکل دار نیست و آخرین هم نخواهد بود. عدهای از مسئولین از حق نگذشته خیلی خوب کار میکنند و از دوران پشت میز نشینی به دوران خدمت رسانی و ارتقاء علمی صعود داشته اند. اما عدهای دیگر هنوز به صندلیهای خود چسبیده اند و کمتر آنها را میان جمعهای دانشجویی و در حال شنیدن حرف هایشان میبینیم. در واقع دیدن این صحنه در بعضی از دانشگاهها به ندرت مگر برای گرفتن عکس یادگاری در مراسمها و همایشها خلاصه میشود. دانشگاه آزاد دزفول هم متاسفانه به این اپیدمی مشکلات دچار شده و حل شدن ان فقط منوط به تغییر روش عملکرد پشت میز نشینها است.