همایش نمایندگان نهادهای حمل و نقل کشورهای همسود، اجلاس شورای بین دولتی حمل و نقل و کنفرانس علمی و عملی با موضوع «فناوریهای نوین برای صنعت جاده» در «دوشنبه» پایتخت تاجیکستان برگزار میشود.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، همایش نمایندگان نهادهای حمل و نقل کشورهای همسود، اجلاس شورای بین دولتی حمل و نقل و کنفرانس علمی و عملی با موضوع «فناوریهای نوین برای صنعت جاده» به میزبانی تاجیکستان در پایتخت این کشور برگزار میشود.
این کنفرانسها در تاریخ ۹ الی ۱۱ ماه جاری (۱۸ تا ۲۰) آبان در ساختمان کتابخانه ملی تاجیکستان صورت برگزار میشوند.
در این ۳ نشست حدود ۳۰۰ نماینده نهادهای حمل و نقل کشورهای مستقل مشترک المنافع و دیگر کشورها از جمله وزرا و مدیران دفاتر مربوطه شرکت میکنند.
انتظار میرود که در این نشستها وزرا و نمایندگان نهادهای حمل و نقل کشورهای مختلف پیرامون نتایج فعالیت شورای بین دولتی نمایندگان حمل و نقل و اهداف آینده آنان سخنرانی کنند.
در این اجلاس همچنین رؤسای هیأتهای شرکت کننده در زمینه مسائل مربوط به عملکرد سیستمهای جادهای کشورهای مستقل مشترک المنافع نیز سخنرانی میکنند.
مسائل مربوط به توسعه بیشتر عرصه حمل و نقل کشورهای همسود و ارزیابی نقش و اهمیت شورای بین دولتی نمایندگان حمل و نقل از جمله موضوعاتی میباشد که در همایش مذکور مورد بحث و بررسی قرار میگیرند.
شرکت کنندگان این همایش پیرامون وضعیت و امکانات جادههای کشورهای عضو اتحادیه همسود، مشکلات مربوط به حمایت قانونی و حقوقی برای تأمین مالی و توسعه سازمانی و همچنین ایجاد ساختار مؤثر مدیریت با توجه به تغییرات اقتصادی، اجتماعی، تکنولوژیکی و محیط زیستی بحث و تبادل نظر خواهند کرد.
در پایان کار همایش، اسناد مربوطه به تصویب خواهند رسید که به واسطه پایگاههای رسمی نهادهای شورای بین دولتی نمایندگان حمل و نقل کشورهای همسود در مجله «جادههای کشورهای همسود» و سایر رسانهها منتشر میشوند.
اتحادیه کشورهای مستقل مشترک المنافع پس از فروپاشی شوروی سابق شکل گرفت. بیانیه تاسیس این اتحادیه در ۲۱ دسامبر ۱۹۹۱ (۲۰ آذر ۱۳۸۰) در «آلماتی» توسط رهبران آذربایجان، ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، مولداوی، روسیه، تاجیکستان، ترکمنستان، ازبکستان و اوکراین امضا شد.
عضویت گرجستان دراین اتحادیه به دنبال تصمیم رسمی روسای جمهور کشورهای عضو در ۳ دسامبر ۱۹۹۳ (۱۲ آذر ۱۳۸۲) و به دنبال درخواست «ادوارد شواردنادزه» رئیس جمهور گرجستان در ۸ اکتبر ۱۹۹۳ (۱۶ مهر ۱۳۸۲) صورت گرفت.
بیش از ۷۰ درصد بودجه جامعه مشترک المنافع توسط روسیه پرداخت میشود هزینه میشود.