به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو - محسن عبدالعلیپور؛ نشریات دانشجویی در هفته گذشته تیترها و سرمقالههای خود را به مهمترین مسائل روز کشور اختصاص دادند.
بحرانِ مدیریت بحران!
«وقایع» این هفته با موضوع مشکل مدیریت بحران در کشور به میدان آمده است. دانشجویان دانشگاه بوعلی همدان در این نشریه از مسئولین مدیریت بحران کشور و عدم وجود زیرساختهای مواجهه به بلایای طبیعی انتقاد کردهاند. در بخشی از این یادداشت آمده است : « اما از آن هم خانمان سوز تر، آنچه در روزهای پس از مصیبت زلزله ی دردناک در استان کرمانشاه بر همگان روشن شد و انگشت حیرت به دندان شاهد آن بودیم، بروز «بحران مدیریت بحران» بود! بگونه ای که نه تنها خبری از تشکیل ستاد بحران در مرکز آسیب نبود بلکه حتی فرماندار به عنوان رئیس شورای تأمین شهرستان عملا از دسترس خارج شده و بحران به آن مرحله رسید، که ساختمان فرمانداری که خود از گزند زلزله در امان نمانده بود به جای اینکه محل فرماندهی و اداره بحران باشد، تعطیل و تبدیل به استراحتگاه سربازان ناجا شده بود و به طبع بحران موجود، به جای حضور مسئولین ذی ربط، محل پخش جیره غذایی آنهم توسط افراد بی ربط بود! در چنین بلبشویی دم زدن از نحوه ی مدیریت بحران در کشورهای مختلف و ذکر مثال برای درس آموزی مسئولین، تکرار مکررات بوده است و اطاله کلام. اما در همین کشور بخت برگشته خودمان - بخت برگشته از لحاظ درگیر بودن با چنین بحرانی- هم کم مثل و نمونه ی آموزشی مناسب نداریم. فی المثل و البته با حفظ موضع انتقادی نسبت به بخش هایی از عملکرد شهردار سابق تهران، لکن حضور ایشان در صف اول حوادث و بلایای شهری به قصد فرماندهی و اداره بحران از اذهان منصف محو نیست و نمونهای نام و تمام از مدیریت صحیح و جهادي بحران است.....»
لکه ننگ!
دانشجویان دانشگاه تهران این هفته به موضوع پشیمان شدن سلبریتیها از رای دادن به روحانی پرداختهاند. در نشریه «برقرار» این هفته در یادداشتی با نام لکه ننگ! از دید طرفداران روحانی به نقد عملکرد او پرداخته شده است. در این یادداشت آمده است : « این روزها و به دنبال کم کاری ها و اقدامات اخیر دولت اعم از زلزله کرمانشاه تا گران شدن حامل های انرژی در بودجه سال ۹۷ و همینطور سه برابر شدن عوارض خروج از کشور باعث شده تا موجی از انتقادها به عملکرد دولت روحانی ایجاد شود، اینبار اما نه از سوی مخالفان دولت که تندرو باشند یا دلواپسی عصر حجری بلکه شاهد هستیم شخصیتهای مختلف از سلبریتی ها گرفته تا اصحاب رسانه و سیاست که در طیف حامیان روحانی قرار میگیرند تا جایی که در انتخابات اخیر ریاست جمهوری برای اوسنگ تمام گذاشته اند. از دولت او دل خوشی ندارند و در واکنش به این رویه دولت میگویند که پشیمانیم...»
بلوغ ناقص کارآفرینی در دانشگاههای کشور دستمایه این هفته «سخن انجمن» دانشجویان دانشگاه امیر کبیر شده است. در این یادداشت مسئله ذوب شدن دانشگاهها در شعارهایی چون توسعه پایدار و جهانی شدن از دلایل ناکارآمدی دانشگاهها عنوان شده است. در گوشهای از آن آمده است : « خیلی وقت پیشها، در سراسر دنیا، محور اصلی دانشگاهها آموزش یک سری مفاهیم و ارائه مدرک و معیار برای آن بود. فخر دانشگاه ها نیز تعداد فارغ التحصیلانشان؛ که احتمالا این فارغ التحصیلان برای این تربیت میشدند که بعد از دانشگاه به امر تدریس و پژوهش در انواع مراکز علمی مبادرت ورزند و یا به اعتبار مدرک شان پست هایی بگیرند و پشت میزهایی بنشینند. پرونده این نوع دانشگاه ها بعد از جنگ جهانی دوم، در «دنیا»، بسته شد پس از آن دانشگاه ها به سمت تولید علم و درنوردیدن مرزهای دانش (!) حرکت کردند و عامل مباهات و فخرفروشی شان نیز شد تعداد مقالات...اما چند سالی گذشت و مسئولین مؤثر متنفذ عروسک گردان دانشگاه های سراسر دنیا، فهمیدند که این گونه نمیشود. باید دانشگاه ها بالاخره نیازی از جامعه را برطرف کنند، دانشگاه برای خودش یک سازی نزند و صنعت واجتماع یک ساز دیگر؛ دانشگاه باید تقاضا محور بشود نه عرضه محور یعنی مسئله صنعت و اجتماع به دانشگاه عرضه شود و دانشگاه آن را به صورت علمی، دقیق و سیستماتیک حل کند. نه اینکه دانشگاه تعدادی جواب به دانشجویان یاد بدهد و آن ها را رها کند در جامعه و صنعت و آن دانشجویان هم برای داشتن «احساس مفید بودن» بروند یک مسئله ای درست کنند که با آن چیزهایی که یادگرفته اند قابل حل باشد و پس از حل آن احساس خرسندی کنند...»
دوای دردهای خوابگاهی :)
دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی فسا با «کاری نو» دغدغههای خود را بیان میکنند. در این شماره این نشریه علاوه بر موضوعات مختلف روز نگاهی طنزآلود و چارهجو به مشکلات دانشجویان خوابگاهی داشتهاند.