مردمی که به خیابانها آمدهاند که از گرانی و مشکلات اقتصادی کلافه و خشمگین هستند؛ که البته حق هم دارند. در این فضای شلوغ هم عدهای ممکن است فضا را دست بگیرند و شعارهای تند و رادیکال بدهند و بخواهند از گلایهمندی مردم سوءاستفاده کنند.
محمدامین سلیمی- گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، * مردمی به خیابانها آمدهاند که از گرانی و مشکلات اقتصادی کلافه و خشمگین هستند که البته حق هم دارند. در این فضای شلوغ هم عدهای ممکن است فضا را دست بگیرند و شعارهای تند و رادیکال بدهند و بخواهند از گلایهمندی سوءاستفاده کنند. حتی این نکته بدیهی است که عدهای هم اینگونه اعتراضات را محل عقدهگشاییهای خود از نظام بدانند؛ حال یا به صورت خودجوش یا به صورت سازماندهی شده. مثل اغلب اوقات هم رسانهها و خبرگزاریهای ارزشی استانی و کشوری مات و مبهوت ماندهاند که چه کنند. درنهایت تنها خروجی سکوت تلخشان افزایش ضریب نفوذ کانالهای ضد انقلاب است... کی قرار است بفهمیم...؛ ا... اعلم.
از سوی دیگر آدرس غلط برخی آقایان و توییترنشینان برایم جالب است. اگر بنا باشد در زمان تنگنای معیشتی یقه کسی گرفته شود باید یقه همان آقایانی گرفته شود که در همین مشهد گلو پاره میکردند که ما از رکود عبور کردهایم؛ همان آقایانی که وعده درآمد سرشار میدادند، همان آقایانی که در همین روزها و در جلسات شورای اداری اوضاع اقتصادی را مطلوب ارزیابی کرده و ادعا داشتند همه شاخصههای اقتصادی مثبت است. آقایانی که برای لغو کنسرتهای مشهد تمام سطوح کشور را درگیر کردند، الان کجا هستند؟
حاشیه نشینی همواره یکی از معضلات جدی مشهد و بهطور کل خراسانرضوی است. این بدان معناست که این شهر دارای یک بدنه ضعیف پرجمعیت از لحاظ اقتصادی است. این مهم در بسیاری از استانهای مرزی و محروم نیز صدق میکند. توقع زیادی است که بخواهیم تک تک این انسانها نگاهی کارشناسانه به مشکلات کشور داشته باشند و با فهم ریشه معضلات فعلی جامعه و اتخاذ شیوههای صحیح، اعتراض خود را علنی کنند. ممکن است برخی مقصر را دستگاههای مختلف حکومت میدانند. بسیار هم طبیعی است که اینگونه باشد. اما نکته مهم اینجاست که جریانات انقلابی برای تبیین این مسائل چه میکنند؟ آن روز که بسیاری از دلسوزان نظام فریاد میزدند ارتباط با کف مردم و محرومان را جدی بگیریم برای اینجور مواقع بود که عدهای از اعتراضات مردم علیه انقلاب بهرهبرداری نکنند.
نفس اعتراض مردم به مسائل اقتصادی مبارک است و نشان میدهد جامعه آنچنان هم بیحس نشده است. حالا که عدهای برای مسائل اصلی کشور اعتراض کردهاند و پا را از پیگیری لغو کنسرت و اینجور چیزها فراتر گذاشتهاند باید دید جریان انقلابی برای همدلی و کمک و البته تبیین و روشنگری برخی مسائل چه خواهد کرد؟ در جربان این اعتراضات طبیعی است که عدهای تلاش کنند با جوسازی رسانهای و حتی نفوذ در میان برخی معترضان از احساسات آنها سوءاستفاده کنند و با چرخش مطالبات مردم از دستگاههای اجرایی و ذیربط به سمت نظام و انقلاب، بهرهبرداری کنند.
اولین کسانی که در این ماجرا خائن به ملت هستند همین دستهاند که با القای شعارهای رادیکال و وسط کشیدن شعارهای آریایی و عربی و پهلوی و زنده کردن شعارهای شاخص فتنه ۸۸ سعی در به حاشیه بردن اصل اعتراضات مردم دارند. همینها هستند که با سیاسی- امنیتی کردن فضای اعتراضات عمدتا باعث خارج شدن مطالبات عمومی از ریل اصلی خود میشوند؛ البته به موازات اینگونه اقدامات خط مشخصی از سوی برخی رسانههای حامی دولت و البته خود آقایان دولتی دنبال میشود که تلاش دارد اعتراضات روزهای گذشته را ذیل توطئهای از جانب رقبای سیاسی خود تعریف کرده و تاکید کند عدهای در داخل که عمدتا شامل جریانات ارزشی هستند به دنبال ساماندهی اعتراضاتی علیه دولتند که البته در مدیریت آن هم ناتوان بودهاند و این اقدام برنامهریزی شده از دستشان خارج شده است. اما مشخص است که اردوکشی خیابانی و سازماندهی اغتشاشات در کارنامه کدام حزب و گروه سیاسی است. این دست اظهارات نشانگر آن است که برخی از اعضای دولت و حامیانش اینبار هم همان سیاست دوقطبیسازی فضا را دنبال کرده و قصد دارند همین اعتراضات مردمی را به رقابتهای سیاسی و جناحی تقلیل دهند.
آنچه در جریان انقلابی امروز واجب است آن است که کمک کند همه این طلبکاران مظلوم و مردم محروم به بدهکاران واقعی وصل شوند که اگر نکند، همان عدهای که باید پاسخگو باشند مجددا از جایگاه پاسخگویی شانه خالی کرده، در مقام طلبکار بایستند و در بستر مطالبات اقتصادی و معیشتی، سوءاستفاده سیاسی و حزبی کنند.
محمد امین سلیمی- دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.