آخرین اخبار:
کد خبر:۶۵۸۰۷۲
گزارش/ مطالبات توئیتری مردم از روحانی

مردم و قصه‌های هزار و یک شب روحانی/ #مطالبات_سراسری فراموش شدند

فعالین مجازی، با فروکش اغتشاشات با راه‌اندازی کمپین #مطالبات_سراسری سعی در پیگیری مطالبات حقیقی مردم ایران در اقتصاد و عدم اجازه به حاشیه رفتن آن توسط امنیتی‌های سابق تکیه زده بر کسی نهاد ریاست‌جمهوری شوند.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-سیدمهدی حاجی‌آبادی؛ در روز‌های اخیر اعتراض‌های مردم در شهر‌های مختلف فضای کشور را تحت تاثیر قرارداد، اعتراض‌هایی که صرفا با هدف اقتصادی آغاز شد. این تجمعات همزمان با گرانی برخی اقلام اساسی و شایعه‌های گرانی بنزین در سال آینده به پا شد، در سمت دیگر ماجرا چهره‌های سرشناس جریان‌های مختلف سیاسی در موضعی تقریبا مشترک، این نکته را گوشزد کردند که وظیفه دولت حفظ آرامش اقتصادی کشور، توجه به مشکلات و تنگنا‌های اقتصادی و پرهیز از حاشیه است، اما برخی فرصت طلبان از موقعیت پیش آمده برای بهره برداری از اهدافی دیگر ضمن آسیب به بیت المال، شعار‌های ساختار شکنانه را مطرح کردند.

فعالین مجازی، با فروکش اغتشاشات با راه‌اندازی کمپین #مطالبات_سراسری سعی در پیگیری مطالبات حقیقی مردم ایران در اقتصاد و عدم اجازه به حاشیه رفتن آن توسط امنیتی‌های سابق تکیه زده بر کرسی‌های نهاد ریاست‌جمهوری شوند.

علی نصرتی با یادآوری شعار‌های پرطمطراق حسن روحانی در انتخابات ۹۲ نوشت: اون بنده خدا که قصدش چرخاندن چرخ دنده‌های اقتصاد بود کجاست؟ از قول من بهش بگید شما جلوی اختلاس ومفاسد اقتصادی رو بگیری چرخ اقتصاد خودش می‌چرخه.
 
در روز‌های اخیر اعتراض‌های مردم در شهر‌های مخ

معصومه ایمانی هم در کنایه به اشرافی‌گری برخی دولتمردان گفت: "کاهش سرعت" تدبیر "دولتِ تدبیر وامید"جهت کاهش تصادفات و تلفات جاده‌ای! (پورشه خود را سوار شده و از پراید سبقت می‌گیرد)
در روز‌های اخیر اعتراض‌های مردم در شهر‌های مخ

مجتی آزاد با انتشار تصویر جانباز شهید مشهور به «بابا رجب» در مورد پاسخگویی مسئولین به فداکاری‌های چنین افرادی نوشت: بابا رجب نمونه‌ای از #پاسخ_مردم به نظام و رهبری و کشور بود. تا پای جان پایبند به نظام و ایران اسلامی تا اسمانی شد. دولتمردان به اندازه پایبندی مردم به نظام پاسخگوی #مطالبات_سراسری باشند.
در روز‌های اخیر اعتراض‌های مردم در شهر‌های مخ

روحانی و قصه‌های هزار و یک شب وعده‌های انتخاباتی
جریان سیاسی خاص یا همان اصلاح‌طلبان، سال‌هاست که با سیاه‌نمایی اقتصادی از کشور و مفسدنمایی از نظام اسلامی و البته پیگیری این خط شوم در ذهن کسانی از دولت فعلی، زمینه کمک به دولت و باز شدن منافذ پیشرفت اقتصادی را سد کرده و پروژه‌ای تحت عنوان «انقلاب یقه‌آبی‌ها» یا همان «فتنه اقتصادی» را پیگیری می‌کند که نتیجه آن به خیابان ریختن عده‌ای با احساس روانی فقر و بیکاری شدید است.

از سویی خالی بودن دست دولت روحانی از ایده تا عمل در عرصه اقتصاد و شکست تنها دستاورد آن یعنی برجام، به عمیق‌تر شدن این مساله کمک شایانی کرد. افزایش شدید بیکاری به خصوص د. قشر جوان تحصیلکرده، رکود عمیق همراه تورم و کوچکتر شدن جیب و سفره مردم از حمله عواملی است که به این وضعیت سیاه‌نمایی شده خود این آقایان کمک کرد.

وضعی که نتیجه پیش گرفتن چندساله سیاست‌های انقباضی، واردات افسارگسیخته و بی‌توجهی به توان داخل، رشد چشمگیر هزینه‌های جاری دولت و نهایتا دل‌خوش کردن به سرمایه‌گذاری خارجی است. وضعی که حاصل نگاه کسانی است که له‌شدن مستضعفین، زیر چرخ‌های توسعه موهوم خود را طبیعی می‌دانند. کسانی که از کل آنچه بودجه انقباضی ۹۷ بر سر مردم می‌آورد نه حذف یارانه‌ها برایشان مهم است، نه گران‌شدن بنزین و نه حتی مواد خوراکی بلکه تنها افزایش عوارض خروج را مورد توجه قرار می‌دهند تا نکند خللی به سفر‌های عیدانه اروپا و ترکیه و شرق آسیایشان وارد شود.

یکی از کاربران، اما انگشت روی حاشیه‌سازترین وزیر کابینه روحانی گذاشت. وی با به چالش کشیدن عملکرد عباس آخوندی گفت: وزیر راه و شهرسازی باید اعلام کنه بعد از این همه وقت چه کاری واسه مردم کرده؟ چقدر راه جدید ساخته؟ چقدر ریل جدید گذاشته؟ چندتا فرودگاه استاندارد ساخته؟ چقدر تسهیلات گذاشته برای خرید مسکن؟ باید پاسخگو باشه.
 
در روز‌های اخیر اعتراض‌های مردم در شهر‌های مخ

سجاد کمالی از دانشجویان علوم سیاسی دانشگاه تهران از فراموشی مردم توسط مسئولان گلایه کرد و نوشت: #مطالبات_سراسری را مردم دوسال است که بدون خشونت با رعایت تمام اخلاق در کل کشور فریاد زدند این دوهفته چارتا آدم ناجور آمدند اغتشاش ایجاد کردند مسئولین کل مشکل مردم را یادشان رفت؟
در روز‌های اخیر اعتراض‌های مردم در شهر‌های مخ


انحراف پرداخت یارانه عمومی به افرادی که نیاز به آن ندارند، انباشت پروژه‌ها و طولانی شدن مدت زمان بهره‌برداری، هزینه‌های بالای دولت، عدم اصلاح نظام مالیاتی، انتشار اوراق مشارکت در حوزه‌های مختلف انرژی، نیرو، آب و فاضلاب، مسکن و راه، ثابت نگه داشتن سطح خدمات توسط دولت و تکلیف دولت برای خرید کالا‌های استراتژیک با نرخ یارانه‌ای، شاید بخشی از مشکلات دولت باشد.

اما مروری بر سال‌های گذشته بیانگر آن است که یکی از مهم‌ترین عوامل انباشت بدهی‌های دولت، عدم شفافیت مالی و بودجه‌ای بوده است. امروز بدهی دولت به پیمانکاران، صندوق‌های تامین اجتماعی و بازنشستگی که بخش عمده آن متعلق به سال‌های گذشته است، متاسفانه به حدی است که می‌تواند بخش قابل ملاحظه‌ای از تولید ناخالص داخلی کشور را ببلعد.

هر چند بدهکاری دولت‌ها موضوع جدیدی نیست و در حال حاضر بسیاری از کشور‌های دنیا به ویژه قدرت‌های بزرگ اقتصادی جزو بدهکاران کلان محسوب می‌شوند، اما آنچه در این میان کشور‌ها را از هم متمایز می‌کند، عبارت «خوش‌حسابی» یا «بدحسابی» است. در واقع پرداخت به موقع بدهی علاوه بر اینکه میزان خوش‌حسابی دولت را نشان می‌دهد بیانگر موفق بودن سیاست‌های اقتصادی هر کشوری است.

آنچه در سطح بنگاه‌های اقتصادی قابل مشاهده است آن است که انباشته‌شدن بدهی‌های دولت در سال‌های گذشته باعث کاهش توان پیمانکاران و فعالان اقتصادی شده و امکان شروع پروژه‌های جدید را که منجر به توسعه اشتغالزایی و رشد تولید ناخالص داخلی می‌شود از آن‌ها سلب می‌کند. ضمن اینکه در حوزه تجارت بین‌الملل نیز عوارض و پیامد‌های سنگینی بر فعالان این حوزه تحمیل می‌کند به طوری که تجار به دلیل تاخیر در دریافت وصولی‌های خود، فرصت‌های تجارت بین‌المللی را از دست می‌دهند. امروز اکثر بنگاه‌های بخش خصوصی دچار مشکل تامین نقدینگی هستند و این موضوع سبب شده در زمانی که به نقدینگی برای خرید خارجی نیاز دارند، نتوانند از فرصت‌های تجارت خارجی به شایستگی بهره‌برداری کنند. این در حالی است که فرصت‌ها در تجارت خارجی به صورت زودگذر و مقطعی پیش روی تجار قرار می‌گیرند و اگر بخش خصوصی نتواند از این فرصت‌ها بهره‌برداری کند، مجبور است کالای موردنیاز مردم را با هزینه تمام‌شده بالاتر خریداری کند.

واقعیت این است که ادامه بدهکاری دولت موجب تشدید رکود شده و بنگاه‌های تولیدی بزرگ و کوچک را با مشکلات بیشتری مواجه می‌کند و به عنوان معضلی در کنار سایر مشکلات اقتصاد، می‌تواند تشدیدکننده شرایط نامتوازن اقتصادی باشد.

پریچهر جنتی دیگر کاربر توییتر از وضعیت تناسب شعار و عمل دولت در مساله حقوق شهروندی گفت و نوشت: یک ماده ۸ حقوق شهروندی: إعمال هرگونه تبعیض ناروا بویژه دسترسی شهروندان به خدمات عمومی نظیر... فرصت‌های آموزشی ممنوع است. دولت باید ازهرگونه اقدام منجر به... محرومیت از حقوق شهروندی خودداری کند دو حدود ۱۱ درصد از زنان و ۸ درصد از مردان کهگیلویه و بویراحمد هنوزسوادندارند.
در روز‌های اخیر اعتراض‌های مردم در شهر‌های مخ


یکی دیگر از کاربران با انتشار تصویر حمایت مردم از نظام اسلامی و ارتباط آن با مطالبات اقتصادی آنان نوشت: نمی‌گذاریم مسئولان فاسد پشت #پاسخ_مردم در دفاع از ولایت پنهان شوند!
در روز‌های اخیر اعتراض‌های مردم در شهر‌های مخ

محمدرضا پاداش نیز به وعده انتخاباتی دولتمردان در مورد ریشه‌کنی فقر مطلق در دولت دوازدهم اشاره کرد و گفت: وی همچنین در فرازی اظهار داشته: در دولت دوازدهم فقر مطلق را ریشه کن خواهیم کرد.
در روز‌های اخیر اعتراض‌های مردم در شهر‌های مخ
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷ دی ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۵
نماینده مردم نجف‌آباد در مجلس خطاب به رئیس‌جمهور گفت: آقای رئیس‌جمهور شما بیش از ۴ سال وقت و انرژی کشور را علی‌رغم تذکر چند باره رهبر صرف قمار از اول باخته برجام کردید و هنوز هم دست‌بردار نیستید.
0
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷ دی ۱۳۹۶ - ۱۵:۰۵
اصولا بعضی از وزرای ی روحانی از همان ابتدا برای بازگرداندن آبروی از دست رفته حامیان سران فتنه ۸۸ ، بکار گماشته شدند نه برای خدمت به مردم / اگر برای خدمت به مردم آمده بودند مطالبات مردم رو فدای اختلافاتشون با دولت قبل نمیکردند و به ساخت مسکن برای مردم بیشتر اهمیت میدادند / ی آخوندی رییس ستاد ی موسوی در انتخابات ۸۸ بود
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار