رییس مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه خواجه نصیر دومین دوره جشنواره نوآوری و کسبوکار دانشگاه را فرصتی برای طرح نیازمندیهای صنعت دانست و درباره برگزیدگان نهایی و جوایز اهدایی به آنها توضیح داد.
حامد ابراهیمی رییس مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه خواجه نصیر در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو درباره دومین دوره جشنواره نوآوری و کسبوکار اظهار داشت: جشنواره نوآوری و کسب و کار، به همت مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی راه اندازی شد و بر دو مقوله «نوآوری و کسبو کارهای فناورانه» تاکید دارد، درواقع قرارگرفتن دو مفهوم ارزشمند نوآوری و کسبوکار در کنار یکدیگر نشان از رویکرد کارآفرینی این رویداد دارد.
وی با بیان اینکه این فستیوال سه ماهه از ۲۰ آذرماه شروع شد و تا ۱۳ اسفندماه ادامه داشت، درباره سه بخش مختلف جشنواره ادامه داد: بخش اصلی جشنواره، برگزاری اینوکاپ و مسابقه بود که دو محور "ایدههای نوآورانه" و "طرحهای کسب و کار" را شامل میشد. رویکرد ما این بود که نوآوریها واقعا استارتاپی باشند و بتوانند در بازار ضمن جلب مشتری، فروش کنند.
ابراهیمی اظهار داشت: بخش دوم توانمندسازی و آموزش بود که برنامههایی از قبیل: برگزاری ۶ عنوان کارگاه تخصصی موردنیاز شکل گیری استارتاپها و کسبوکارهای نوپا، نمایش ۵ فیلم از مجموعه مستندهای کارستان با محتوای کارآفرینی را شامل میشد.
وی درباره بخش سوم جشنواره تحت عنوان شبکهسازی گفت: این بخش برای ارتباط بهتر کسبوکارهای نوپا با کارآفرینان با تجربه تدارک دیده شد تا آنها بتوانند از تجربیات بهره گیرند.
رییس مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه خواجه نصیر با بیان اینکه حدود ۱۸ رویداد در قالب جشنواره برگزار شده است، عنوان کرد: در اینوکاپ ۱۹۴ ایده (شامل ۸۳ طرح تجاری یا استارتاپی و ۱۱۱ ایده نوآورانه) ثبت شد و ۱۱ تیم (۵ تیم در حوزه ایدههای نوآورانه و ۶ تیم در حوزه استارتاپها و کسبوکار) توانستند به مرحله نهایی راه پیدا کنند.
وی اعلام کرد: در مراسم اختتامیه دومین دوره جشنواره نوآوری و کسبوکار دانشگاه خواجه نصیر که یکشنبه ۱۳ اسفندماه برگزار شد بعد از داوری نهایی در بخش ایدهها به ترتیب تیمهای روما، لوکالین و نانو افامسی به مقامهای اول تا سوم و در بخش کسبوکارها به ترتیب تیمهای گیم هرمس، لکس و سلام سالاد به مقامهای اول تا سوم دست پیدا کردند، همچنین در بخش ایدهها از تیم کلازن دریایی تقدیر شد.
وی ادامه داد: جوایز اهدایی به برندگان این دوره از جشنواره؛ مبالغ نقدی، اولویت بخشی و امکان استقرار در مرکز رشد، ارائه خدمات پشتیبانی و تجاریسازی محصول، مشاوره و آماده سازی جذب سرمایهگذاران خطرپذیر برای سه تیم منتخب هر بخش است. همچنین کلیه دورههای آموزشی، رویدادهای مهارت افزا و سایر خدمات مختلف جشنواره و برای شرکت کنندگان در هر دو بخش رایگان است.
ابراهیمی با اشاره به جوایز جایگاههای اول تا سوم هر بخش عنوان کرد: در بخش ایدهها به جایگاههای اول تا سوم به ترتیب ۳، ۲ و یک سکه بهار آزادی و در بخش استارتاپها و طرح کسبوکار به جایگاههای اول تا سوم به ترتیب ۷، ۵ و ۳ سکه بهار آزادی اهدا شد.
وی اظهار داشت: علاوه بر ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان (زیر مجموعه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری) به عنوان حامی معنوی و رسانهای، شرکتهای صنعتی و سرمایهگذار در این جشنواره کنار ما بودند.