رئیس دانشگاه علامه طباطبایی گفت: از صنعت گران میخواهم که به دانشگاه اعتماد کنند چرا که این پیوند ارگانیک در نهایت صنعت ما را نیز نجات میدهد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسین سلیمی، رئیس دانشگاه علامه طباطبایی در سومین کنفرانس بین المللی مدیریت صنعتی که در دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبایی در حال برگزاری است، گفت: برای رسیدن به یک وضعیت مطلوبتر برای صنعت و مدیریت صنعتی لازم است که بر دو گسست غلبه کنیم که وجود این دو بیش از قبل در جامعه احساس میشود. اولین گسست، گسست صنعت و زنجیره جهانی صنایع است و دومین آن گسست بین صنعت و حوزه دانش است که این دو آینده صنایع ما را تهدید میکند.
وی افزود: تحولات تاریخ جهانی موجب آن شده که صنعت از یک پدیده خودبسنده به تدریج به یک زنجیره جهانی تبدیل شده و دیگر ما خارج از این زنجیره نیستیم و اگر به این زنجیره متصل نشویم امکان توسعه نداریم. امروز با شرایطی مواجهیم که حتی برای تولید یک کالا به این زنجیره محتاجیم و بازار ماهیت جهانی دارد و حتی سرمایه هم متعلق به شخص یا کشور خاصی نیست. ما اگر از این فضای جهانی گسست پیدا کنیم یک بازار محدود با سطح توسعه کم خواهیم داشت.
سلیمی در خصوص گسست صنعت و دانشگاه توضیح داد: دانشگاهیان ممکن است در حوزه صنعت حضور داشته باشند، ولی این به معنای پیوند دانشگاه و صنعت نیست. نهاد دانشگاه و تولید دانش باید یک پیوند ارگانیک با حوزه صنعت داشته باشد.
وی تصریح کرد: چه قدر صنعت گران کشور ما حاضرند در دانشگاهها سرمایه گذاری کنند و حل مشکلات خود را از آنها بخواهند چه میزان R&C (تحقیق و توسعه) به دانشگاهها واگذار میشود؟ همه اینها نشانه این گسستگی صنعت و دانشگاه است و همین گسستگی باعث شده دانش ما گاه به بیراهه برود و صنعت نیز در مسائل کوتاه مدت مقطعی گرفتار شود.
رئیس دانشگاه علامه با اشاره به بحران ارز گفت: همین مسئله بحران ارز اگر پیوند دانشگاه و صنعت وجود داشت میتوانست فرصتی برای توسعه صادرات شود، اما این پیوند هنوز ایجاد نشده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: از صنعت گران میخواهم که به دانشگاه اعتماد کنند چرا که این پیوند ارگانیک در نهایت صنعت ما را نیز نجات میدهد.