مدیرکل فرهنگی وزارت علوم گفت:با حضور علاقمندان و شرکت کنندگان ادوار مختلف جشنواره قرآن و عترت در دانشگاهها شبکه نوین فعلان قرآنی راه اندازی میشود.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛در این مراسم که با حضور آیت ا.. یعقوبی نماینده، ولی فقیه در استان، دکتر محقر، رئیس دانشگاه، مسئولان محلی و دانشجویان شرکت کننده در جشنواره برگزار شد. محمد هادی عسکری مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ضمن تقدیر از حضور ارزشمند حضرت آیت الله یعقوبی و تشکر از رئیس دانشگاه بجنورد به خاطر میزبانی این جشنواره گفت: از افتخارات جامعه دانشگاهی اینت است که همواره اهتمام لازم را برای نشر و ترویج فرهنگ قرآنی داشته و زمینه انس با قرآن را در دانشگاهها ایجاد کرده است.
مدیرکل فرهنگی و اجتماعی گفت: هدف جشنواره، ترویج و پشتیبانی از فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان سراسر کشور در راستای اهداف و ماموریتهای حوزه معاونت فرهنگی و اجتماعی است.
عسکری افزود: این جشنواره یکی از بزرگترین و قدیمیترین جشنوارههای وزارت علوم است به بحمدا... سی و دو سال استمرار داشته و یکی از پرمخاطبترین جشنوارهها است. ابتدا این جشنواره در بخش آوایی یعنی حفظ و قرائت بود و درسالهای بعد باتوجه به استقبال دانشجویان بخشهای هنری، ادبی، پژوهشی و فناوری اضافه شد و در حال حاضر جشنواره در شش بخش و سی و دو رشته و در سه مقطع دانشگاهی، منطقهای و سراسری برگزار میشود.
وی ادامه داد: در ابتدای امر تعداد شرکت کننده در جشنواره پنج هزار نفر بود و در حال حاضر بالغ بر سیصد هزار نفر در سطح ملی در جشنواره شرکت میکنند.
محمد هادی عسکری همچنین خاطر نشان کرد: قرآن کریم در بر دارنده رموز آفرینش است، و تاثیر پذیری از قرآن کریم در حوزههای گسترده فرهنگی و هنری در جهان اسلام، سنتی جاری بوده که در فراز و فرود کاری به گونهای رونق داشته است. این سنت در ایران اسلامی منشا پیدایش آثار گرانقدری شده که حجم گسترده و غناری آن ایران را از دیگر سرزمینهای اسلامی متمایز میکند.
وی افزود: امروز کشورها با یکدیگر ارتباط دارند و در این میان مسلمانان خود را صاحب رسالت الهی تبلیغ میدانند و تبلیغ در زندگی مسلمانان یک اصل است و هنر معنادارترین و لطیفترین و کاربردیترین ابزار برای ایفای این رسالت است.
محمد هادی عسکری اظهار کرد: استعدادی که به پشتوانه ایمان حرکت کند سیر شتابان و درخشانی را تجربه خواهد کرد و آنچنان که هنر و تمدن اسلامی از جمله معماری آن نمادی است که هویت اسلامی را برای همیشه در تاریخ تمدنها جاودانه کرده است، ما باید هنر را به مثابه اثرگذارترین ابزار در جهت نزدیکی بیشتر فرهنگ قرآن با مردم و به خصوص جوانان بکار گیریم.
وی ادامه داد: باید از هنرهای اصیل و فاخر، چون خط، نمایش هنرهای تجسمی، معماری و دیگر عناصر هنر برای انتقال و نهادیه کردن روح قرآن و معارف جهان شمول آن در نهاد جوانان بهره گیریم.
عسکری گفت: امروز با همت دانشجویان فرهیخته تامل و تدبر در قرآن وجه همت قرار گرفته است هرچند قرائت خوش دروازه ارزشمندی برای توجه به قرآن و ورود به آن است. دانشگاه و جوان امروز بیشتر از هر زمان دیگر نیازمند معنویت، عقلانیت و تدبر در قرآن و مفاهیم متعالی آن است.
مدیر کل فرهنگی و اجتماعی گفت: خوشبختانه تلاشهای زیادی در این زمینه صورت گرفته و انتظار این است که کانونهای قرآن و عترت و جوانان حق طلب و تشنه قرآن بابی شایسته برای تدبر در قرآن و معرفی آن به دانشجویان باز کند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: از برنامههای اداره کل فرهنگی بررسی سی و دو سال برگزاری جشنواره و ترسیم افق پیش روی جشنواره در سنوات آتی است و انشاء الله از ظرفیت انجمنهای علمی بین رشتهای با محوریت تدبر در قرآن از منظر علوم و رشتههای مختلف استفاده نماییم. همچنین با حضور علاقمندان و شرکت کنندگان ادوار مختلف جشنواره قرآن و عترت در دانشگاهها شبکه نوین فعلان قرآنی را راه اندازی کنیم.