روزه داری در روزهای بلند و گرم باعث کمبود آب بدن میشود؛ برای اطلاع از راهکارهای جبران کمبود آب بدن و بهترین مایعاتی که در این ماه باید مصرف کرد، این گزارش را حتما بخوانید.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، کمبود آب بدن مهمترین عاملی است که میتواند برای روزه داران باعث مشکلات زیادی شود و به همین دلیل کارشناسان و متخصصان تغذیه بر جبران آب از دست رفته در زمان روزه داری تاکید میکنند. در همین راستا در این گزارش به " بهترین مایعاتی که در ماه رمضان باید مصرف کرد"، میپردازیم.
کارشناسان تغذیه به روزه داران توصیه میکنند، نوشیدنیهای مخصوص ماه رمضان را مصرف کنند که مانند شربت آبلیمو، خاکشیر، تخم شربتی، کاسنی، سکنجبین و بیدمشک میتواند به کاهش تشنگی و عطش در ماه مبارک رمضان کمک کند. فاصله بین افطار تا سحر بهترین زمان برای جبران آب بدن
بین افطار تا سحر روزه داران میتوانند از نوشیدنیهای مخصوص ماه رمضان، چای کمرنگ، آب میوههای طبیعی و انواع میوههای تابستانی استفاده کنند، چای به دلیل داشتن مواد آنتی اکسیدان و ضد سرطان برای بدن مفید است، اما چای به دلیل مدر بودن باعث میشود مقدار بیشتری از آب بدن دفع شود. بهترین مایعات در ماه رمضان
شیر و خرما
یکی از بهترین مواد غذایی برای افطار شیر و خرماست. نیمساعت قبل از افطار هسته و پوست دو عدد خرما را گرفته در یک لیوان شیر داغ بریزید. وقتی زمان افطار شد در ابتدا خرماها را میل کنید و بعد از آن شیر را بنوشید. این کار کمک میکند قوت بدن برگردد و دستگاه گوارش آمادگی لازم برای هضم غذاهای بعدی را پیدا کند، چون افرادی که در ماه رمضان مدت طولانی گرسنه ماندهاند و معدهشان خالی بوده در ابتدا اول باید معدهشان را برای غذا خوردن آماده سازند.
شربت آبلیمو
شربت آبلیمو یکی از نوشیدنیهای ماه رمضان است و شربت آبلیمو کم شیرین سبب ترشح بزاق شده و احساس تشنگی را در روزه داران برطرف میکند.
شربت خاکشیر و تخم شربتی
از دیگر نوشیدنیهای ماه رمضان شربت خاکشیر و تخم شربتی خنک کننده و ضد عطش هستند و میتوانند آب را درون دانههای خود نگه دارند و به تدریج آن را به بدن برسانند. در نتیجه نیاز بدن را به مدت طولانیتر نسبت به آب تامین میکند. بهتر است آنها را بدون شکر یا با شکر کم مصرف کرد.
کاسنی
دربین عرقیات سنتی، فقط کاسنی خاصیت خنک کنندگی بدن را دارد، از این رو پیشنهاد میشود نوشیدنیهای مخصوص ماه رمضان مانند خاکشیر را با کمی کاسنی و گلاب مخلوط و سپس استفاده کرد.
شربت سکنجبین
شربت سکنجبین به تنهایی یا با اضافه کردن سکنجبین به خاکشیر نیز میتواند به رفع عطش کمک کند و بهتر است این ترکیب را تهیه و برای رفع تشنگی آن را نوشید.
دم کرده نعناع
دم کرده برگ خشک نعناع و یا مخلوط آن با عسل بین افطار تا سحر موجب رفع تشنگی خواهد شد. تهیه و مصرف شربت نعناع نیز رفع تشنگی بسیار مفید است. برای تهیه آن باید از شربت پایه استفاده کرد. جوشاندن شکر و آب به نسبت دو به یک و افزودن مقداری عرق نعناع و آب لیمو ترش که باید به صورت خنک مصرف شود. این شربت نیز به میزان زیادی از عطش جلوگیری میکند و از نوشیدنیهای ماه رمضان است.
دم کرده لیمو عمانی با گل گاو زبان و نبات
دم کرده لیمو عمانی با گل گاو زبان و نبات نیز میتواند علاوه بر رفع تشنگی، باعث آرامش و خواب مناسب در شب شود.
عرق نعناع و گلاب برای سردمزاجها
افرادی که سردمزاج هستند ممکن است با خوردن آب زیاد این سردی را تشدید کنند بنابراین بهتر است برای از بین بردن نفخ از مخلوط عرق نعناع و گلاب استفاده کنند. به این صورت که این مخلوط را به صورت داغ و با کمی نبات میل کنند تا این نفخ از بین برود البته این توصیه متوجه افرادی است که بیماری دیابت و ناراحتیهای دیگر ندارند و کاملا سالم هستند.
چای نعناع فشار را متعادل میکند
یکی از مشکلاتی که در ماه رمضان برای افراد گرممزاج پیش میآید، افت فشارخون است. چای نعناع چای بسیار مفیدی برای افراد گرممزاج و صفرایی است و میتواند برای این افراد استفاده شود. یک قاشق غذاخوری نعناع را با یک لیوان آب جوش در قوری دم کرده و صاف کنید و بعد به آن یک قاشق غذاخوری خاکشیر، یک قاشق غذاخوری شکر و یک قاشق مرباخوری آبغوره اضافه و میل کنید. این کار هم مانع از عطش و هم مانع از افت فشار میشود. افرادی که طبع سردی دارند و عرق سرد میکنند، بهتر است چای نعناع را با عسل میل کنند.
شربت تمبر هندی با عسل
خیس کردن تمبر هندی و صاف کردن آن و سپس مخلوط آن با عسل و تهیه شربت، نوشیدنی مفیدی برای رفع یبوست در ماه رمضان محسوب میشود.
شربت بهارنارنج
برای مقابله با استرس و فشارهای عصبی از خواص بهارنارنج غافل نشین. در روزهای گرم روزه داری و تابستان و با بالارفتن میزان تعریق بدن ممکنه دچار ضعف اعصاب و احساس ناراحتی بشین، اما با مصرف مداوم شربت بهارنارنج میتونین با این مشکلات تا حد زیادی مقابله کنین.