مدیرکل امور دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان گفت: ۹۰۰۰ دانشجو برای نقل و انتقال در سامانه ثبت نام کردهاند؛ اما هنوز ۲۵۰۰ نفر بلاتکلیف هستند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه برگزاری دانشجو، نوذری، مدیر کل دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان در گردهمایی معاونین دانشجویی که در دانشگاه تهران در حال برگزاری است، گفت: اداره کل دانشجویان داخل دارای سه زیرمجموعه است که یکی از زیرمجموعهها حمایت و پشتیبانی دانشجویی است. یکی از اقدامات این اداره کل برگزاری جشنواره دانشجویان نمونه است؛ بنابراین تلاش کنید در سطح دانشگاهها بیشتر دانشجویان تشویق شوند؛ چرا که هر چه قدر تعداد افراد شرکت کننده بیشتر باشد، افرادی که انتخاب میکنیم، لقب نمونه بودن را بهتر میدهیم.
نوذری افزود: جشنواره دانشجویان نمونه هر سال در بهمن و اسفند برگزار میشود که فراخوان آن امسال ۱۰ تا ۲۴ مهرماه خواهد بود و دانشگاهها میتوانند با مراجعه به سامانه دانشجویان نمونه خود را ثبت نام کنند؛ ضمن اینکه متقاضیان موسسات غیرانتفاعی توسط دانشجویان مادر مورد بررسی قرار میگیرند و دانشجویان نمونه آنها توسط این دانشگاهها معرفی میشوند.
مدیرکل امور دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان ادامه داد: انتخابات شورای صنفی نیز یکی از وظایف اداره کل دانشجویان داخل است که در خیلی از دانشگاهها این انتخابات برگزار شده؛ اما بعضی از دانشگاهها نیز هنوز این انتخابات را برگزار نکردند با شرایطی که در حال حاضر داریم شوراهای صنفی میتوانند کمک خوبی در دانشگاهها باشند؛ شوراهای صنفی بازوهای خوبی هستند که میتوانند فشار کاری معاونان دانشجویی را کمتر کنند.
وی در خصوص فعالیت اداره خدمات آموزشی دانشجویان داخل گفت: بخش زیادی از فعالیت این اداره نقل و انتقال و موارد نظام وظیفه است که برعهده اداره خدمات آموزشی و همچنین کمیسیون موارد خاص است که تلاش شده سامانهای راه اندازی شود تا این سامانه در سه سطح دانشگاه، استان و مرکز راه اندازی شده که دانشگاهها بتوانند درخواستهای خود را ارسال کنند.
نوذری اظهار داشت: کمیسیون موارد خاص به طور خاص به موضوعاتی رسیدگی میکند که دانشجو در آن دچار افت تحصیلی شده است؛ بیشترین مراجعات دانشجویان کارشناسی است که دو ترم مشروط شده اند؛ گاهی اوقات ما از وارد بحث شدن با اساتید منع میشویم. مشکل دانشجویان دکترا که به این کمیسیون ارجاع میشود، ممکن است در دانشگاهها قابل حل باشد؛ اما مجبوریم برای حل این مشکلات به سراغ مراکز مشاوره برویم.
مدیرکل امور دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان ادامه داد: آیین نامه کمیسیون موارد خاص بازنگری شده و خیلی از اختیارات به دانشگاهها و استانها واگذار شده است. آیین نامه آموزشی دانشگاههای سطح یک و دو در مورد تصمیمات موارد خاص در حال بررسی است و برای آن تصمیم گیری خواهد شد؛ اما تاکید ما این است که معاونین دانشجویی تعامل بیشتری با معاونان آموزشی داشته باشند.
وی با بیان اینکه خطاهای آموزشی کارشناسان آموزشی در دانشگاهها این مشکلات را ایجاد میکند، گفت: خطاهای آموزشی کارشناسان بسیار زیاد است؛ مواردی را داشتیم که دانشجوی دکترا معدلش به حد نصاب نرسیده؛ اما تمام مراحل را طی کرده و در مرحله دفاع متوجه شدند که نباید دفاعیه را انجام دهند. باید پیشگیریها را انجام دهیم تا مشکلات کمتر شود.امیدواریم با ایجاد این سامانه مشکلات در کمیسیون موارد خاص کمتر شود.
نوذری در مورد نقل و انتقالات دانشجویان گفت: سامانه نقل و انتقال دانشجویان امسال با مشکلات زیادی مواجه شده؛ به طوریکه بیش از ۹ هزار نفر ثبت نام کردند که ۴۵۰۰ تا توسط دانشگاه مبدا و ۲۵۰۰ نفر توسط دانشگاه مقصد تایید شدند؛ اما ۲۵۰۰ دانشجو هنوز بلاتکلیف هستند و مواردشان بررسی نشده تا شنبه این مهلت را تمدید کردیم که تعداد زیادی از آنها به دلیل تعطیلی دانشگاهها انجام نخواهد شد.
مدیرکل امور دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان با تاکید بر معاونان دانشجویی دانشگاهها گفت: برنامه ریزی کنید که در زمان تعطیلات برای پاسخگویی افرادی در دانشگاه حضور داشته باشند.
وی در مورد کمیتههای انضباطی نیز گفت: ۹۰ درصد از مسئولین شورای انضباطی از وضعیت شوراها گلهمند هستند؛ شورای انضباطی وظیفه اش تجسس در حریم خصوصی دانشجو نیست. مواردی را داشتیم که از اظهارات دانشجو فیلم گرفته، وقتی پرونده این گونه تهیه میشود، پروندهای که به مرکز ارسال میشود، باید نظر دانشگاه را در آن تاثیر دهیم، وقتی رایمان صادر میشود، ناشی از اطلاعات غلطی که دانشگاه منتقل میکند، نقض آرای شورای انضباطی نیز به دلیل نقص اطلاعات است که توسط دانشگاهها ارائه میشود.
نوذری یاداور شد: شورای انضباطی وسیلهای برای ترساندن و بهره برداری مالی از دانشجویان شده است؛ آماری از یک مجموعهای داریم که سه هزار دانشجو دارد؛ اما ۸۰۰ تقلب از دانشجویان گرفته دنبال کنکاش در حریم خصوصی دانشجویان نباشیم تا این مشکلات کمتر شوند.