کنفرانس همکاریهای پژوهشی بین ایران و آلمان با حضور هیات روسا و معاونین دانشگاههای ایران که به دعوت اتحادیه دانشگاههای آلمان (اچآرکی) به آلمان سفر کردهاند، ۲۶ مهر ماه در دانشگاه ماربورگ آلمان برگزار شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، کنفرانس همکاریهای پژوهشی بین ایران و آلمان با حضور هیات روسا و معاونین دانشگاههای ایران که به دعوت اتحادیه دانشگاههای آلمان (اچآرکی) به آلمان سفر کردهاند، ۲۶ مهر ماه در دانشگاه ماربورگ آلمان برگزار شد.
در این کنفرانس که با خوشامدآمدگوئی رییس دانشگاه ماربورگ آغاز شد، ابتدا معاون اتحادیه روسای دانشگاههای آلمان از حضور اعضای هیات روسای دانشگاههای ایرانی تشکر نمود.
در ادامه جبارعلی ذاکری رییس دانشگاه علم و صنعت ایران و مسئول کارگروه ملی هماهنگکننده تعاملات علمی و بینالمللی با کشور آلمان، طی سخنانی سوابق همکاریهای علمی با کشور آلمان و فعالیتهای کارگروه با ۶۰ عضو از دانشگاههای ایران را تشریح کرد.
وی مهمترین این همکاریها را برگزاری کمیته مشترک علمی بین دو کشور، برنامهریزی برای تعاملات بیشتر جهت تعریف پروژههای مشترک بین دانشگاههای دو کشور، برگزاری روز علم ایران و آلمان در اسفند ۱۳۹۶ و برگزاری کارگاه مشترک پروپوزالنویسی بینالمللی برای اعضای هیات علمی دانست و افزود: در همان روز علم ایران و آلمان مقدمات برگزاری این کنفرانس با مسئول خاورمیانه اتحادیه روسای دانشگاههای آلمان طرح ریزی و پس از آن موضوع پیگیری شد.
رئیس دانشگاه علم و صنعت ادامه داد: برای این دوره از کنفرانس چهار موضوع محوری تاثیر انواع مختلف دانشگاهها و نحوه تعامل آنها در دو کشور ایران و آلمان، چگونگی شتابدهی فعالیتهای مشترک در سطح وزارتخانههای مسئول در دو کشور، در سطح نهادهای دانشگاهی (نظیر اچآرکی در آلمان و کارگروه ملی در طرف ایران) و در سطح اساتید، چگونگی کمک به ظرفیتسازی همکاریهای علمی و افزایش تعداد پروژههای مشترک و ایجاد یک سامانه مدیریت دانش توسط روسای دانشگاههای طرفین، و تعیین زمان برگزاری کنفرانس بعدی در ایران را مطرح کرد.
همچنین ذاکری در پایان سخنرانی خود پیام وزیر علوم تحقیقات و فناوری مبنی بر حمایت از ارتباط علمی حداکثری با آلمان را برای حضارقرائت نمودند.
در ادامه دو نشست با عناوین "دانشگاهها و نقش آنها در چشمانداز پژوهش" و "قالبهای همکاریهای بینالمللی پژوهشی" و یک میزگرد با عنوان "دورنمای همکاریهای بینالمللی بین دانشگاههای ایرانی و آلمانی" برنامه ریزی شده بود که به ترتیب در صبح و بعد از ظهر برگزار شدند.
در این نشستها روسا یا معاونین دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشگاه تهران، دانشگاه علامه طباطبائی، دانشگاه اصفهان، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه ماربورگ، دانشگاه فولدا، دانشگاه فنی درسدن، دانشگاه هامبولت برلین، دانشگاه کلن، دانشگاه دوسلدورف و دانشگاه فرانکفورت، سخنرانی کردند.
شایان ذکر است که کنفرانس دوم به دنبال برگزاری کنفرانس قبلی روسای دانشگاههای دو کشور که به میزبانی دانشگاه علامه طباطبایی در خرداد ماه ۱۳۹۶ برگزار شده بود، به میزبانی دانشگاه ماربورگ و با هماهنگی اتحادیه دانشگاه آلمان (اچآرکی) و کارگروه ملی تعاملات علمی بینالمللی با کشور آلمان برنامهریزی و برگزار شد.
قبل از برگزاری کنفرانس نیز روسای و معاونین ۱۱ دانشگاه حاضر در هیات ایرانی از دو دانشگاه فنی دارمشتات و دانشگاه فولدا بازدید نموده و طی جلساتی به معرفی دانشگاههای ایران و ظرفیتهای همکاری علمی بین طرفین پرداختند. در آن بازدیدها روسا و یا مدیران بینالملل دانشگاه فولدا، دانشگاه هاملیپستات، دانشگاه آفنبورگ، دانشگاه کاربردی تیئر و دانشگاه کاربردی وورم، به همراه رییس و مدیران اتحادیه دانشگاههای آلمان (اچآرکی) حضور داشتند.