آخرین اخبار:
کد خبر:۷۴۱۷۳۸
بررسی وضعیت پاسخگویی مسئولان به تشکل‌های دانشجویی؛

گلرومفرد: سیاسی‌کاری در وزارت بهداشت بیشتر از وزارت علوم است/ برخی مسئولان حریّت تشکل‌های دانشجویی را هدف گرفته‌اند

دبیر سابق اتحادیه انجمن مستقل گفت: گاهی اوقات تشکل دانشجویی مطالبه‌هایی را مطرح می‌کنند و مسئولی برای اینکه بخواهد آن تشکل را ساکت کند، به افرادی از آن تشکل در مجموعه خود مسئولیتی می‌دهد.

محمدرضا گلرومفرد دبیر سابق اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو درباره وضعیت پاسخگویی مسئولان به تشکل‌های دانشجویی  گفت: از اولویت‌های تشکل‌های دانشجویی موضع گیری و مطالبه‌گری است و این مطالبه‌گری باید همراه با پیشنهادات باشد، صرف انتقاد کردن پنجاه درصد مطالبه است، تشکل‌های دانشجویی اگر تصمیم به اصلاح ساختاری، سیاستی دارند باید پیشنهادات و انتقادات خودشان را ارائه بدهند.
 
 
وی افزود: فلسفه تشکل‌های دانشجویی این است که رابطه خودشان را با تصمیمات سیاسی حکومت و حاکمیت و اتفاقاتی که در سطح بین‌المللی می‌افتد مشخص کنند. از بدیهیات است که یکی از اولویت‌های تشکل‌های دانشجویی موضع گیری است. تشکل‌های دانشجویی،  بعضا به اشتباه فعالیت‌های درون تشکیلاتی و آموزشی‌شان را به موضع گیری اولویت می‌دهند و عمدتا در موضع‌گیری‌های صحیح ضعف دارند و این یکی از نقاط ضعف تشکل‌های حتی مطرح و برتر دانشجویی است، نحوه موضع گیری تخصصی توسط تشکل‌های دانشجویی هم یکی از محل‌های نزاع درون تشکیلاتی است که تشکل‌ها با آن رو به رو هستند که آیا ما باید متخصص بشویم در هر حوز‌ه‌ای یا نیازی به آن نیست و همفکری با افراد متخصص در خصوص کیفیت موضع گیری‌های تشکل‌ها کفایت می‌کند. به عنوان مثال؛ وقتی می‌خواهیم در مورد FATF موضع گیری کنیم یا در مورد  IPC، CGT یا قانون مالیات و ... باید دید که اولویت در تخصص پیدا کردن است یا خیر.
 
گلرو

گلرو مفرد اشاره کرد:  تشکل‌های دانشجویی باید یک واسط‌های باشند بین متخصصین و مسئولین به این دلیل که  ظرفیت تشکل دانشجویی این است که خودشان تبدیل شوند به یک متخصص. به این خاطر که تخصص پیدا کردن در هر حوزه‌ای قطعا صرف زمان زیادی را به تشکل تحمیل می‌کند که از ظرف کار تشکیلاتی و محدود‌های که تشکیلات به آن ورود کرده است خارج می‌باشد. به همین خاطر تشکل‌های دانشجویی باید هم ارتباط خوبی با کارشناسان داشته باشند هم بتوانند مسائل تخصصی را به موقع از مسولین مطالبه کنند. قطعا مطالبه و آن اصطحکاکی که تشکل‌های دانشجویی با مسولین دارند علاوه بر انتقاد به رویکرد‌های اشتباه باید همراه با پیشنهاداتی باشد؛ اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل اخیرا طی یک نامه‌ای از طرح استانی شدن انتخابات در مجلس انتقاد کرد که در انتهای این نامه پیشنهاداتی هم ارائه شد. مانند این که ما معتقدیم که می‌شود با جلساتی که کارشناسان این حوزه بحث و بررسی در مورد طرح به راه حل‌های بیشتری و بهتری برسیم. همچنین در قانون پولشویی و پالرمو که در حال حاضر به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع داده شده است ما طی نامه‌ای به آقای لاریجانی انتقادات و پیشنهاداتی را ارائه دادیم و این مطالبه‌گری باید همراه با پیشنهادات باشد، صرف انتقاد کردن پنجاه درصد مطالبه است، تشکل‌های دانشجویی اگر تصمیم به اصلاح ساختاری، سیاستی دارند باید پیشنهادات و انتقادات خودشان را ارائه بدهند.
 
کد ویدیو
 
دبیر سابق اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل در پاسخ به سوال اینکه نسبت عدم وابستگی و آزادی عمل و اندیشه در بین تشکل‌های دانشجویی چگونه است گفت: بحثی که همیشه در مورد تشکل‌های دانشجویی مطرح است حریت و آزادی آن‌هاست که جزئی از ماهیتشان می‌باشد، همین پسوند مستقلی که در اسم یک تشکل می‌باشد، واکنشی بود به تشکل‌هایی که سال ۷۸ رفتار سیاسی و مطالبه گریشان آن‌ها را از آن حریت جنبش دانشجویی دور کرده و تبدیل شده بودند به پیاده نظام احزاب و تکشل‌های سیاسی در آن دوره.

وی افزود: این آفتی است که وجود دارد بین تشکل‌های انقلابی و غیر انقلابی، اصولگرا و اصلاح طلب، فرقی نمی‌کند و متاسفانه گاهی وقت‌ها می‌بینیم که تشکل دانشجویی مطالبه‌های را مطرح می‌کند و آن مسئول برای اینکه بخواهد آن تشکل را ساکت کند یا از رفتار‌های رسانه‌ایش جلوگیری کند، امتیازاتی را به آن‌ها می‌دهد یا از افراد آن تشکل در مجموعه خود استفاده می‌کند و مسئولیتی می‌دهد و این روند باعث می‌شود که حریت تشکل دانشجویی از بین برود. این‌ها نیاز دارد به آن خودسازی فرد درون تشکل و آموزش‌هایی که فرد باید در تشکلیلات ببیند تا دچار این آفت‌ها و آسیب‌ها نشود.

گلرومفرد در واکنش به حضور و عدم حضور مسئولان در دانشگاه و نحوه ارتباط با بدنه دانشجویی اشاره کرد: مسئله‌ی حضور مسئولین در دانشگاه و ارتباطشان با تشکل‌های دانشجویی از اول انقلاب همیشه مسئله‌ی داغی بوده است، در این باره چند نکته‌ایی را باید عرض کنم، همیشه مسئولین را متهم می‌کردیم به عدم حضور در دانشگاه‌ها، در حالی که گاهی اوقات عدم حضور مسئولین و عدم ارتباطشان برمی‌گردد به رفتار خود تشکل‌های دانشجویی؛ رفتار‌های رادیکالی که بعضا با حضور مسئولین در دانشگاه‌ها صورت می‌گیرد، آن رادیکالیسم باعث می‌شود مسئول هزینه‌های حضورش در دانشگاه را بیشتر از فائده‌اش ببیند و از حضور در این جمع‌ها امتناع کند.
 
کد ویدیو

وی افزود: به عنوان مثال، آقای اژ‌ه‌ای ۱۶ آذر سال گذشته با حضور در دانشگاه در جایگاه یک مسئول ارشد دستگاه قضایی عمل میمونی را رقم زد، در حالی که در دولت اعتدال تقریبا هیچکدام از مسئولین دولتی بجز آقای روحانی به عنوان رئیس جمهور، اقدام به حضور در بین دانشجویان نمی‌کند، زمانی که می‌شد در این جلسه و امثالهم خیلی سوالات و دغدغه‌های تخصصی، صراحتا مطالبه شود و دور از هر نگاهی از هر سلیقه سیاسی از مسئول دستگاه قضایی پرسش‌هایی صورت بگیرد، درحالی که بعضی از تشکل‌های دانشجویی فضا را ملتهب می‌کنند که اجازه هیچ پرسش و پاسخی نیز فراهم نمی‌شود. بعضی اوقات تشکل‌های دانشجویی یا دانشجویان باید تکلیف خودشان را مشخص کنند که آیا ما می‌خواهند مسئول مربوطه بیاید و پاسخگو باشد یا خیر؛ اگر قرار بر ارتباط و مطالبه صحیح از مسئولین است باید رادیکالیسم را کنار گذاشت تا باعث شود آن مسئول به خوبی پاسخ‌گوی عملکرد خود و نهاد مربوطه باشد.
 

گلرو مفرد در ادامه در خصوص نحوه پاسخگو کردن مسئولان به بدنه دانشجویی گفت: نکته دیگری که وجود دارد در خصوص مسئولانی است که قصد دارند هیچ ارتباطی با بدنه دانشجویی نداشته باشند؛ در این وضعیت یکی از کار‌هایی که باید تشکل‌های دانشجویی انجام بدهند این است که هزینه عدم حضور در دانشگاه و ارتباط با تشکل‌های دانشجویی را بالا ببرند و روشنگری کنند برای مسئولین و از طرف دیگر هم یک وجه تمایزی اختصاص دهند بین مسئولینی که با تشکل‌های دانشجویی ارتباط دارند تا این مسئله خودش بتواند علاوه بر انتقاد و نمره منفی‌ای که به مسئولی که از حضور امتناع می‌کند می‌دهیم، وجه تمایزی هم با مسئولان فعال و دانشجویی نیز قرار دهیم.
 

وی ادامه داد: در بین مسئولین و نهاد‌های مختلف در سطح کشور، مجموعه‌هایی که زیر نظر رهبری بخاطر دستوری که خود رهبر انقلاب داده‌اند، چه بنیاد مستضعفان باشد، چه ستاد اجرایی و... ارتباط بهتری با بدنه دانشجویی به نسبت دیگر مسئولان دارند و رهبر انقلاب نیز چه دوره‌ای که در شورای انقلاب بودند چه در دوره ریاست جمهوری و حتی زمانی که رهبری را بر عهده گرفتند بیشترین ارتباط را با بدنه‌ی دانشجویی در بین مسئولین داشتند.
 
کد ویدیو

گلرومفرد به وابستگی‌ها و سیاسی کاری‌هایی که توسط دانشگاه اتخاذ می‌شود اشاره کرد و افزود: همانطور که گفته‌ام دانشجو و تشکل دانشجویی باید مستقل باشد و حریت خود را حفظ کند و به تبع آن هم این مسئله در مورد دانشگاه نیز مصداق پیدا می‌کند، دانشگاه باید حریت خودش را حفظ کند و به یک میتینگ سیاسی برای افراد و تشکل‌های سیاسی تبدیل نشود.
 
گلرو

 

او اضافه کرد: اگر یک مسئول در ظرف مکانی دانشگاه حضور پیدا کند، دلیل بر ارتباط گیری با بدنه دانشجویی است و طبیعتا دانشجو‌ها و اساتید حق داشتند که از این حضور اطلاع داشته باشند تا بتوانند ارتباطی بگیرند و حداقل صحبت‌های آقای جهانگیری را بشنوند و اگر نقدی دارند مطرح کنند، منتها حضور ایشان بیشتر یک سواستفاده از ظرف مکانی دانشگاه بوده‌است.
 

این فعال دانشجویی در ادامه از وضعیت مسئولین دانشگاه‌های تحت نظارت وزارت بهداشت نکاتی را اشاره کرد و گفت: بسیار دیده شده‌است معاونت فرهنگی وزارت بهداشت بیشتر از وزارت علوم، سیاسی کاری می‌کند و به افرادی که صلاحیت حضور در تشکل‌های دانشجویی را طبق قانون ندارند اجازه فعالیت می‌دهد، حکم‌های انضباطیشان را در سطح ستاد حذف می‌کند و حمایت‌های همه جانبه‌ایی صورت می‌دهد و بعضا نیز فشاری که از طرف وزارت خانه به دانشگاه‌ها برای فعالیت چنین افرادی وارد می‌شود بیشتر از انگیزه‌ی خود تشکل‌های اصلاح طلب بوده‌است، این در حالی است که دانشگا‌های علوم پزشکی برای بسیج دانشجویی و تشکل‌های انقلابی به مراتب محدودیت ایجاد کرده است.این اتفاق کم و بیش بخصوص در دوره معاونت آقای هاشمی در وزات علوم هم می‌افتاد و ایشان هم در دور‌های که معاونت فرهنگی بودند همچین سیاستی را داشتند، این درحالی است که محدود کردن تشکل‌ها در هر دولتی محکوم است چه تشکل اصلاح طلب و چه اصولگرا محکوم است.
 

گلرومفرد افزود: این سیاسی کاری‌ها در آموزش عالی به مسائل آموزشی ضربه می‌زند و این روال را هم شاهد بودیم که در دانشگاه‌ها چقدر سطح علمی دستخوش این فعالیت‌ها بوده است، نکته‌ای هم که به تشکل‌های دانشجویی باید گوشزد کرد این است که در قبال کارشکنی‌هایی که توسط مسئولان در سطح دانشگاه‌ها صورت می‌گیرد بهترین و موثرترین کاری که می‌شود کرد این است که طبق قانون عمل کنند و تخلفات دانشگاه‌ها و مسئولان را قانونی رسانه‌ای کنند.
 

در آخر نیز گلرومفرد از تشکل‌های دانشجویی خواست که ارتباط خود با بدنه کارشناسی جامعه و متخصصین در حوز‌هایی که می‌خواهند فعالیت کنند را گسترش دهند، رصد قوی داشته باشند، تحلیلهای خوب ارائه کنند و با اقدام به موقع بهترین عملکرد را داشته باشند، زیرا گاهی اوقات اقدام دیرهنگام باعث می‌شود که سوژه‌ بسوزد و رصد قوی و تحلیل مناسب آن‌ها را تحت شعاع قرار دهد و از تاثیر آن بکاهد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار