به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، منصور غلامی، وزیر علوم و فناوری صبح امروز در آغاز دهمین جشنواره بین المللی فارابی ضمن اظهار خرسندی از اینکه در دهمین دوره این جشنواره علوم انسانی به سر می بریم، گفت: علوم انسانی در سخنان و نکات اساتید، بزرگان و فرهیختگان بارها مورد توجه بوده است. محور علوم انسانی انسان است و انسان نیز برگزیده تمام مخلوقات خداوند است و جا دارد در حول این مخلوق شریف خداوند متعال بحث های موضوعی را تا حد توان گسترش و مورد توجه قرار دهیم، زیرا بستر علوم در حول عالم از این آبشخور تغدیه می شود.
وی افزود: مهمترین سرمایه معنوی، فرهنگی و انسانی ما در حوزه علوم انسانی جای می گیرد و کافیست دستاوردهای فرهنگی این مرز و بوم را بازخوانی کنیم، به همین دلیل این جشنواره را تدارک دیدیم تا به دستاوردهای این حوزه توجه کنیم و دستاوردهای آن را پاس بداریم.
وزیر علوم در ادامه گفت: ظهر گذشته در چنین مناسبتی با کمال افتخار اعلام کردیم نهالی که در این زمینه کاشته شده است به درخت پربار تبدیل گشته و امیدواریم ثمره این رویداد علمی برای کشورمان بیش از پیش محقق گردد، به خصوص اینکه نام این جشنواره به نام یکی از متفکرانی است که در زمینه علوم انسانی بسیار شاخص بود.
غلامی گفت: برگزاری دورههای مختلف جشنواره دستاوردهای مهمی مثل قدرشناسی و شناسایی محققین علوم انسانی و آثار برتر را مورد توجه قرار داد. همچنین پژوهش علوم انسانی نیز بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفت. انجمنهای علمی کشور و به خصوص حضور بانوان در پژوهش علوم انسانی بسیار اثربخش بوده است.
وی افزود: از سال گذشته با سیاست گذاری در زمینههای مختلف، ایجاد زمینههای مختلف در سیاستهای علوم انسانی ایران در دستور کار به صورت جدی قرار گرفت؛ با این حال اگر جشنواره فارابی را تصویری از علوم انسانی در ایران و دستاوردهای آن بدانیم تحقق اهداف در آن نیازمند برنامه ریزی است.
وزیر علوم بیان داشت: ابتدا با بررسی روندهای دورههای اخیر جشنواره فارابی به ویژه در گروههای علمی دوره دهم و اهتمام بیشتر در حوزه علوم انسانی کشور نشان میدهد که علوم انسانی از اهمیت بالایی در برنامه ریزی کشور برخوردار است.
غلامی افزود: پایش منظم وضعیت علوم انسانی در ایران وزارت علوم را در تهیه بستههایی در زمینه زبان فارسی، رعایت اخلاق و امثالهم بسیار کمک میکند تا در فضای کشور بتواند کاری انجام دهد.
وی گفت: جشنواره بین المللی فارابی میبایستی منعکس کننده تمامی صداها در زمینه علوم انسانی باشد. دبیرخانه این جشنواره میتواند با همکاری پژوهشگاهها و دانشگاهها برای ایجاد فضای سازنده میان نخبگان و مسئولان کشور تلاش کند. بخشی از مشکلات فعلی کشور ناشی از فقدان چنین گفتگویی است.
وزیر علوم تصریح کرد: با توجه به اهمیت استفاده از توان دانشگاه ها، دانشگاههای مستقر در سایر نقاط کشور لازم است برای این ظرفیت بزرگ نیز برنامه ریزی صورت بگیرد چرا که مشارکت این دانشگاهها در این جشنواره میتواند به گستردگی آثار و غنای علمی جشنواره کمک بسیار زیادی کند.