آخرین اخبار:
کد خبر:۷۴۲۷۳۵
ناسا مطرح کرد

پرورش اندام مصنوعی در فضا/ چاپگر سه‌بعدی بیوزیستی اردیبهشت ماه به ایستگاه فضایی ارسال می‌شود

کمبود ارگان‌های مناسب برای پیوند عضو یکی از مشکلات حوزه و بهداشت درمان است که گاهی به درگذشت افراد متقاضی منجر می‌شود؛ حالا، اما ناسا برای این حل مشکل دست به کار شده است.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، کمبود ارگان‌های مناسب برای پیوند عضو یکی از مشکلات حوزه و بهداشت درمان است که گاهی به درگذشت افراد متقاضی منجر می‌شود؛ حالا، اما ناسا برای این حل مشکل دست به کار شده است.

پیش از این تعدادی از محققان ارگان‌های انسان را با استفاده از چاپگر‌های سه بعدی در آزمایشگاه تولید کرده بودند، اما ساختار‌های داخلی پیچیده مثل قلب و شش به خاطر وزن زیاد از هم می‌پاشند. به همین خاطر تعدادی از متخصصان توصیه کرده‌اند به جای استفاده از سیستم‌های داربستی پیچیده بهتر است این اندام‌ها را در محیط‌های با جاذبه صفر نظیر ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) چاپ کرد.

حالا استارتاپی به نام «تک شات» با همکاری ناسا قصد توسعه یک چاپگر سه بعدی بیوزیستی را دارند که در اردیبهشت ماه به ایستگاه فضایی ارسال خواهد شد. به باور برخی این پروژه یا کاملا شکست می‌خورد یا آینده پیوند عضو را از نو شکل می‌دهد.

در گام اول محققان این دو سازمان یکسال را صرف بررسی کارکرد پرینتر در فضا کرده و روی تولید بافت‌های قلبی تمرکز خواهند کرد. به گفته «ریچ بولینگ»، معاون تک شات پس از تکمیل پروتکل‌های آزمایشی، در‌های این برنامه به روی محققان علاقمند به آزمایش چاپگر باز خواهد شد. پس از پایان فاز‌های آزمایشی تک شات و ناسا روی تولید بافت‌های زیستی پیچیده‌تر تمرکز خواهند کرد.

تک شات امیدوار است با تولید اندام‌های مصنوعی صف طولانی متقاضیان دریافت عضو را کاهش داده و به بیماران کمک کند. علاوه بر این آن‌ها قصد دارند با استفاده از سلول‌های بنیادی بیماران ارگان‌ها را به گونه‌ای شخصی سازی کنند که از بیشترین سازگاری با دریافت کننده برخوردار بوده و احتمال پس زدن آن توسط بدن به حداقل برسد. توسعه فناوری‌های نوین در کنار فرهنگ سازی می‌تواند از میزان مرگ بیماران به خاطر عدم دریافت عضو پیوندی در زمان مناسب، تا حد زیادی بکاهد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار