مسئول جهاد سازندگی بسیج دانشجویی گفت: در سال ۹۸ بنا داریم نه تنها در حوزه اقتصادی بلکه هم اقتصادی و هم اجتماعی یک سیکل کامل که گروههای جهادی میتواند بررسی و حل کنند را انجام دهند و طی آن ۵ ماموریت تعریف کرده ایم.
صادق مفرد، مسئول جهاد سازندگی بسیج دانشجویی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو پیرامون فعالیتهای اقتصادی جهاد سازندگی گفت: تعدادی از گروههای جهادی به فعالیتهای اقتصادی ورود کردند و ۵ دهستان در سال ۹۷ انتخاب کرده مطالعات منطقهای آن را انجام داده و نقش این گروهها در آن گروهها به عنوان تسهیلگر بوده به مردم آنجا آموزش دادند و خود مردم به فعالیت و ایجاد اشتغال پرداختند. البته این فعالیتها براساس مطالعات دقیق منطقه انجام شده است.
مسئول جهاد سازندگی بسیج دانشجویی افزود: در سال ۹۸ بنا داریم نه تنها در حوزه اقتصادی بلکه هم اقتصادی و هم اجتماعی یک سیکل کامل که گروههای جهادی میتواند بررسی و حل کنند را انجام دهند. ما براساس فرمودههای حضرت امام و مقام معظم رهبری طبق ماموریتهایی که از تشکلهای دانشجویی میخواستند ۵ ماموریتی را که در اینها از تشکلهای دانشجویی به عنوان تشکل مردمی درخواست شده است احصا کرده ایم.
مفرد ادامه داد: در سال ۹۸ دبیرخانه گروه جهادی تشکیل خواهد شد و تعریف ما از کار جهادی گستردهتر خواهد شد و یکسری از مسائل و مشکلاتی که بچههای جهادی پیگیری خواهند کرد لزوما مرتبط با روستاها نیست بلکه مسائل و مشکلات مرتبط با کشور است که برای حل آن میبایست فعالیت انجام دهند.
مسئول جهاد سازندگی بسیج دانشجویی تصریح کرد: ما اولا میخواهیم که گروه جهادیمان یک مساله را بشناسد حال این مساله میتواند منطقهای باشد میتواند استانی یا کشوری باشد، اما آنچه که مهم است شناخت چالشی است که منجر به محرومیت آن منطقه شده است. گام دوم ما این است که برای آن مساله راه حل پیدا کنیم که قاعدتا از ظرفیت گروههای دانشگاهی و حوزوی برای پیاده کردن راه حل میتوان استفاده کرد.
وی افزود: گام سوم ما این است که برای مسالهای که پیدا شده است و مشکل اصلی چالشی است که در آن منطقه پیدا شده است و همچنین راه حلی که برای آن در نظر گرفته اند گفتمان سازی کنند و عدهای از دانشگاهیان و عموم مردم را همراه کنند تا این مساله را به این شیوه گفتمانی حل کنند.
مفرد گفت: بخشی از جهاد ما در واقع جهاد اداری است که مسائل را از مسئولین و دستگاهها پیگیری کنیم و در گام پنجم هدف این است که در کنار مسئولین ما نیز پیگیری و کمک کنیم. آنچه که رهبری در سال ۸۶ در دیدار دانشجویی گفته بودند که گروههای دانشجویی کمکهای دولت هستند تجلی پیدا کند. دولت به تنهایی قاعدتا نمیتواند و نیاز به کمکهای مردمی دارد. ما از طرفی خوشحال هستیم که هدف گروههای دانشجویی روز به روز در حال افزایش است و خیرهها و مجموعههایی که به کشور کمک میکنند روز به روز رشد بیشتری دارند، اما از یک طرف این به معنای شانه خالی کردن دولت و مسولین از مسائل کشور نیست.
مسئول جهاد سازندگی بسیج دانشجویی تصریح کرد: در حوزه آسیبهای اجتماعی نیز در یک سری مناطق و رویکرد ما خیریهای نیست. در مسائل اقتصادی نیز رویکرد ما خیریهای نیست بلکه بچههای جهادی برخی در حوزه آموزش وارد شده اند و برخی در بازار ورود پیدا کرده و به عرضه اجناس مشغولند که ما اینها را کافی نمیدانیم و بچههای گروه جهادی میبایستی به فعالیتهای کلی که چرا مناطقی با پتانسیلهای بالا دارای بیکاری است ورود پیدا کنند تا ریشه اصلی مساله را پیدا کنند.
وی افزود: عقیده ما این است که گروه جهادی صرفا نباید کار خیریهای انجام دهد بلکه ما هم باید نیازهای آنی مردم را برآورده کنیم و هم کمک به حل مسائل آنها داشته باشیم و هم این سعی را داشته باشیم که مردم خودشان پای کار بیایند و فعالیت کنند و با اصلاح رویهها بتوانیم کاری کنیم که خود مردم به حل مشکلاتشان کمک کنند که اینها از برنامههای سال ۹۸ میباشد.